BlogPost.Timpul.md

Salată panzanella

salata panzanella
 

Toscana este o regiune a Italiei care este renumită la nivel mondial în lumea gastronomiei. Această bucătărie este caracterizată prin simplitatea ingredientelor care sunt ideal îmbinate pentru a obţine mîncăruri delicioase. Această salată panzanella este un reprezentant demn al acestei bucătării care nu trebuie să lipsească din nici un meniu de vară.

Iniţial a fost concepută pentru a utiliza pîinea învechită, care se înmuia pentru această salată. Spre surprinderea mea atunci nu conţinea roşii – ingredientul de bază fiind ceapa. Roşiile au fost introduse secole mai tîrziu, şi aşa s-a păstrat tradiţia.

Ingrediente:

pentru 4 porţii

6-8 felii de pîine de 1 zi sau mai veche

500 g roşii, cît mai variate şi colorate, evident se pot folosi şi de un singur fel

1 ceapă roşie

zeama de la 1/2 lămîie

6 linguri de ulei de măsline

sare şi piper după gust

cîteva frunze de pătrunjel şi busuioc

Într-un bol se rup feliile de pîine în bucăţi cît o îmbucătură. Se adaugă roşiile tăiate şi ceapa feliată subţire. Asezonăm cu puţină sare şi piper şi stropim cu sucul de lămîie. Adăugăm uleiul. Amestecăm bine şi lăsăm să stea 10-15 min. Roşiile îşi vor elibera sucul iar pîine va absorbi acel amestec delicios de zeamă de roşii, lămîie şi ulei de măsline.

După 15 minute gustăm şi ajustăm cu sare şi piper dacă este necesar. Rupem frunzele de pătrunjel şi busuioc, mai amestecăm o dată şi servim.

Poftă mare! Cu siguranţă o să vă placă!

sursa: bucataresele.md

blogpostt

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește BLOGPOST.MD pe TWITTER!

 
 
 
 
 
 
 
Etichete:
 
 
Nume: *
Adresa de email: *
nu se publica
Sit web
Comentariul*
 

 
 
 
De acelasi autor
 
 

Descoperire științifică de excepție la Chișinău

 

Un matematician moldovean soluționează o problemă formulată de către renumitul matematician francez Poincaré acum 130 de ani. Se numește Mihail Popa, este doctor habilitat, profesor universitar, cercetător ştiinţific principal la Institutul de Matematică și Informatică (IMI). A împlinit anul acesta 65 ani şi este unul din cercetătorii adevăraţi de la noi care munceşte cu onestitate şi cu... (0 Descoperire științifică de excepție la Chișinău )

Rușinea… de a fi moldovean

 

Ce fel de nație suntem noi, moldovenii? Îi aud pe unii care spun că sunt mândri că’s moldoveni. Ridică mândria la rang de virtute și se umflă în pene ca niște curcani plouați. Cum să te mândrești că ești moldovean când niște dobitoci, moldoveni mândri, au violat două suflete amărâte: într-un sat o femeie gravidă,... (6 Rușinea… de a fi moldovean )

Violează un scenariu bun din viață

 

în moldova nu se fac filme. cică nu avem scenarii. sau, de fapt, nu avem scenariști. pentru că scenarii avem, mai dă domnu, în fiecare zi la știrile pro tv. acum am intrat în perioada violurilor. epidemia violurilor. violăm tot de la capre la gravide și downi. uite un scenariu  bun: șapte tipi o violează... (0 Violează un scenariu bun din viață )

 
 
Vezi toata lista de bloggeri
 
 
 
Ultimele
Comentarii

Foarte tare sfaturile de beauty! Multumim !

Great article! That kind of information is shared on the internet. Come and consult with my website. Thank you

I really thank the website owner for sharing this impressive article here. Watch movies for free

天津市民晒"低碳账本" 排碳"大户"燃气和私家车昨天是首个“全国低碳日”,在天津经济技术开发区,不少家庭都有一本低碳账本,平板模温机,&

 
 
Vrei ca textul tau sa fie publicat aici?
Scrie-ne la info@blogspot.md

Vom publica acele articole care oferă perspective noi asupra temelor dezbătute în spațiu public și demonstrează o buna cunoaștere a subiectului abordat.

Inscrie-te acum sau Solicită blog