BlogPost.Timpul.md

Produsele calitative și schimbarea paradigmei “angro” al consumatorului ambulant

4(20)
Imagine:timpul.md
 

Este august iar agricultorii din tara deja se bucura ca au recolte bogate anul acesta, la stiri am citit ca recolta pentru anul acesta la griu este de doua ori mai mare ca anul trecut, mai exact depaseste un milion tone, ce sa spun, felicitari celor care au muncit. Observam ca in agricultura devii milionar mai usor in tone decit in lei.

Este o munca fizica destul de grea, mai ales la noi in tara. Cred ca merita mai mult suport intr-o tara preponderent agrara.

Insa legatura dintre agricultor si consumator este una directa, si anume produsele agricole. Desigur este un intermediar, piata, insa la noi piata produselor agricole se divizeaza in doua, sa presupunem apriori ca o divizam doar asa, si anume producatorul angro si producatorul individual.

Sa analizam caracteristicile ambilor producatori:
ANGRO
– produce cantitati mari, atit pentru piata locala cit si pentru export
– este cointeresat sa vinda toata productia pentru a-si intoarce cheltuielile si pentru a fi profitabil
– daca vorbim de cereale, este cointeresat sa le depoziteze pentru a le vinde cind piata va oferi un pret mai bun, insa putini sunt la numar cei ce detin depozite moderne si isi pot permite aceasta optiune
– au scopul ca produsele sa fie dupa standardele pietei, pentru a le vinde cu un pret cit mai bun, este si normal acest lucru mai ales dupa ce bani se investesc, si ce conditii climaterice imprevizibile observam la noi in teritoriu
– sunt tentati sa utilizeze cantitati mult mai mari de pesticide si ingrasaminte minerale, decit este stabilita norma, si aceasta rezulta din caracteristica anterioara

INDIVIDUAL
– produce cantitati mici, pentru consum propriu iar ce este in plus pentru vinzare
– isi permite sa nu vinda toata productia, fiindca ce ramine va utiliza in scopuri personale
– produsele sale de obicei sunt sub standardele pietei, fiindca este mai vulnerabil la conditiile climaterice si utilizeaza mai putine pesticide
– cei tentati in profitabilitate, pot sa utilizeze ingrasaminte minerale fara cunoastere de cauza, iar rezultatele sa nu fie cele mai bune, ce e bine este ca vorbim de cantitati mici

Am putea sa mai gasim unele caracteristici si sa continuam analiza, insa ce este important din aceasta analiza sunt urmatoarele:

– cind cumparati produsele intrebati vinzatorul: De unde este? Daca a utilizat pesticide si nitrati? Daca este gradina lui sau doar comercializeaza pentru un producator angro?
– mirositi produsele sa va convingeti ca sunt naturale, daca vor fi, atunci vor fi aromate si veti simti mirosul tipic al fructului sau legumei, daca nu atunci nu veti simti aromele
– fiti atenti la marimea si forma produselor, daca sunt in exces crescute atunci la sigur sunt cu ingrasaminte minerale, daca forma este vizibil artificial “intinsa” atunci iarasi putem constata acelasi lucru
– daca veti cumpara produse naturale atunci la sigur veti simti diferenta pe viitor

La noi in Moldova inca mai beneficiem de produse naturale si sanatoase, si am face bine sa le apreciem si sa le cautam pe piata locala. De ce insist asupra produselor pe care le consumam, fiindca compozitia chimica a organismullui nostru este formata din compozitia chimica a produselor consumate si a altor substante pe care le consumam.

Eu personal de curind am schimbat piata unde fac cumparaturi, inainte cumparam din piata centrala, insa in prezent cumpar din piata de la Flacara. Pur si simplu acolo am gasit vinzatori mai simpli si mai multi producatori individuali cu produse naturale.

sursa: timotinvictor.wordpress.com

blogpostt

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește BLOGPOST.MD pe TWITTER!

 
 
 
 
 
 
 
Etichete: ,
 
 
Nume: *
Adresa de email: *
nu se publica
Sit web
Comentariul*
 

 
 
 
De acelasi autor
 
 

Descoperire științifică de excepție la Chișinău

 

Un matematician moldovean soluționează o problemă formulată de către renumitul matematician francez Poincaré acum 130 de ani. Se numește Mihail Popa, este doctor habilitat, profesor universitar, cercetător ştiinţific principal la Institutul de Matematică și Informatică (IMI). A împlinit anul acesta 65 ani şi este unul din cercetătorii adevăraţi de la noi care munceşte cu onestitate şi cu... (0 Descoperire științifică de excepție la Chișinău )

Rușinea… de a fi moldovean

 

Ce fel de nație suntem noi, moldovenii? Îi aud pe unii care spun că sunt mândri că’s moldoveni. Ridică mândria la rang de virtute și se umflă în pene ca niște curcani plouați. Cum să te mândrești că ești moldovean când niște dobitoci, moldoveni mândri, au violat două suflete amărâte: într-un sat o femeie gravidă,... (6 Rușinea… de a fi moldovean )

Violează un scenariu bun din viață

 

în moldova nu se fac filme. cică nu avem scenarii. sau, de fapt, nu avem scenariști. pentru că scenarii avem, mai dă domnu, în fiecare zi la știrile pro tv. acum am intrat în perioada violurilor. epidemia violurilor. violăm tot de la capre la gravide și downi. uite un scenariu  bun: șapte tipi o violează... (0 Violează un scenariu bun din viață )

 
 
Vezi toata lista de bloggeri
 
 
 
Ultimele
Comentarii

Foarte tare sfaturile de beauty! Multumim !

Great article! That kind of information is shared on the internet. Come and consult with my website. Thank you

I really thank the website owner for sharing this impressive article here. Watch movies for free

天津市民晒"低碳账本" 排碳"大户"燃气和私家车昨天是首个“全国低碳日”,在天津经济技术开发区,不少家庭都有一本低碳账本,平板模温机,&

 
 
Vrei ca textul tau sa fie publicat aici?
Scrie-ne la info@blogspot.md

Vom publica acele articole care oferă perspective noi asupra temelor dezbătute în spațiu public și demonstrează o buna cunoaștere a subiectului abordat.

Inscrie-te acum sau Solicită blog