BlogPost.Timpul.md

Va fi bine când vom deschide gura

20130801-203943
 

Am dezvoltat o pasiune bolnavă pentru revoltă. Cam de când alergam pe sub masă, încercând să-i desșurubez picioarele îmi plăcea să dau replici lucrurilor care nu mi se păreau normale.

Cu timpul am crescut și am înțeles că cel care se revoltă e mâncat la micul dejun. Lașii spun că-și sapă singur groapa, proștii spun că n-are efect, iar subiectul revoltei se întreabă cum să-i amintească că cineva-i cineva, dar cineva nu-i cineva.
Nu m-a oprit asta. Probabil pentru că sunt un copil naiv și romantic, care crede că lumea poate fi răsturnată de un fluture. În 2009, ca orice “copchil bătut cu leuca-n cap” – așa au zis cei mari – am țipat în gura mare că lucrurile trebuie să se schimbe.
Dac-am reușit mă întreb periodic. Nu prea, însă măcar sunt cu sufletul împăcat că n-am tăiat frunze la câini. Situația de azi, 1 august 2013, nu e cu mult mai bună. Din păcate. Nu-i nimic, mai avem când să facem revoluții.
De ceva vreme, de 2 luni mai exact, mă macină un gând á la Brega. Am niște prieteni într-o companie mică de fabricat site-uri, cărora nu le-au dat salariul. Toți angajații îmi sunt cunoscuți sau prieteni. Stau 2 luni fără un ban pentru chirie, credite, bere sau copii. Ce fac?
Evident, stau cu coada-ntre picioare și-și plâng de milă. Cu șeful nimeni nu se-ncumetă să vorbească – n-are sens, banii vin din America. Dar frica e baronesă în povestea asta. Se tem toți să fie dați afară.
Mor de foame? Mor. La odihnă au fost? N-au fost. Banca mai să-i judece pentru banii pe care nu-i primește? Mai. Ce fac angajații? Nică.
Gândul meu á la Brega l-ar putea realiza doar el. Eu însă mă gândesc că oamenii despre care am scris mai sus, și știu sigur ca mă citiți, o să se autosesizeze și vor prinde la coaie. Nu de alta, dar s-ar putea să stai ca prostu’ la nesfârșit. Așa măcar vei ști că ți-ai pus șeful cu fundu pe niște cuie. Ca să te simți tu mai bine.
Eu sper să nu se supere nimeni c-am deschis gura eu. Oricum, mai bine să fiu cu sufletul împăcat, decât să-mi stric starea de zen.

PS
Stimați angajați, problema nu e în angajatorii porcoși, ci în lașitatea voastră; în frica de a spune lucrurilor pe nume.

sursa: alexgurdila.com

blogpostt

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește BLOGPOST.MD pe TWITTER!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nume: *
Adresa de email: *
nu se publica
Sit web
Comentariul*
 

 
 
 
De acelasi autor
 
 

Sfaturi de beauty pentru 2015

 

Înnoirea fardurilor, folosirea unor produse ce oferă protecţie solară şi mai multă odihnă se numără printre sfaturile de înfrumuseţare şi întinerire pe care le poti adopta in 2015. Iata cateva sfaturi oferite de specialistii din online: Faceţi curat în trusa de machiaj Produsele de machiat ar trebui schimbate de două ori pe an. Aruncaţi orice... (2 Sfaturi de beauty pentru 2015 )

Ulei de măsline: efecte miraculoase pentru frumuseţe!

 

Există numeroase creme şi remedii cosmetice pentru piele, iar produsele gata preparate sunt, într-adevăr, convenabile şi uşor de folosit. Dar utilizarea uleiului de măsline ca atare sau combinat cu alte ingrediente poate face miracole! De fapt, folosind atât uleiul de măsline din sticlă cât şi săpunurile şi produsele pe bază de ulei de măsline pentru... (1 Ulei de măsline: efecte miraculoase pentru frumuseţe! )

Migdale pentru inimă sănătoasă

 

Migdalele menţin sănătatea inimii şi combat celulita, au relevat şase studii noi efectuate de cercetătorii americani, prezentate la Congresul Societăţii americane pentru nutriţie din San Diego, informează dailymail.co.uk, citat de Mediafax. Conform celor şase studii ale cercetătorilor americani, migdalele sunt bogate în nutrienţi, în grăsimi mononesaturate benefice şi vitamina E, cu efect protector împotriva razelor ultraviolete şi... (4 Migdale pentru inimă sănătoasă )

 
 
Vezi toata lista de bloggeri
 
 
 
Ultimele
Comentarii

Foarte tare sfaturile de beauty! Multumim !

Great article! That kind of information is shared on the internet. Come and consult with my website. Thank you

I really thank the website owner for sharing this impressive article here. Watch movies for free

天津市民晒"低碳账本" 排碳"大户"燃气和私家车昨天是首个“全国低碳日”,在天津经济技术开发区,不少家庭都有一本低碳账本,平板模温机,&

 
 
Vrei ca textul tau sa fie publicat aici?
Scrie-ne la info@blogspot.md

Vom publica acele articole care oferă perspective noi asupra temelor dezbătute în spațiu public și demonstrează o buna cunoaștere a subiectului abordat.

Inscrie-te acum sau Solicită blog