BlogPost.Timpul.md
gandrabur.net05.08.2013

JurnalTV în prag de faliment?

 
Bloggeri / autori

Corneliu Gandrabur

gandrabur.net

 
 

După tentativa de înstrăinare a televiziunii, dar și în urma litigiilor de milioane pe care le are “JURNAL DE CHIŞINĂU PLUS” SRL, MD 2012, mun. Chişinău, str. Vlaicu Pârcălab, nr. 63, et. 2 (Licenaț de emisia AA 073710 din 03.07.09 (reperfectată), Contract cu SC „EASTERN SPACE SISTEM” SRL, expirare 03.07.2016), se pare că televiziunea este în prag de faliment, iar angajații, în special cei de la TV, ar trebui să-și caute deja de lucru.

Se spune că Nata Albot anume din acest motiv a decis să plece de la acest post, lăsând termen suficient de la plecarea până la un eventual faliment pentru a scăpa de acuzațiile că a administrat prost treburile de la fosta prima televiziune de știri, transformată în cinematograf de filme în limba rusă și de desene animate. Dar, Nata spune că pleacă în Canada și anume acesta ar fi principalul motiv.

Anul trecut am scris despre o eventuală preluare a postului de către comuniști. Cu toții probabil ați văzut cum un timp televiziunea difuza știri parcă montate în garajul NIT-ului. De atunci până acum a trecut timp și a curs multă apă pe Nistru, dar lucrurile se pare că nu prea s-au schimbat.

Potrivit unor informații, proprietarii postului au cerut multe milioane pentru tot ce este acolo, numai că cumpărătorii nu prea s-au repezit să pună mâna pe tânăra televiziune, deoarece suma cerută a fost una mare, iar un post de acest fel poate fi creat cu doar 2/8 din suma cerută.

Pe parcurs, se pare că au fost negocieri cu comuniștii, dar au pus piedici alte forțe politice, printre care probabil și verzii. La fel, în aceeași perioadă a fost judecat și litigiul în urma căruia Jurnal TV ar fi pierdut până la ultima instanță, câteva milioane.

Comuniștii au pierdut interesul de a cumpăra JurnalTV după preluarea Accent TV (“TELESISTEM TV” SRL, MD 2071, mun. Chişinău, Licența AA073688, valabilă până în 2016), iar în perioada 2012 – 2013 salariații “JURNAL DE CHIŞINĂU PLUS” SRL au fost transferați, majoritatea, la firma I.C.S. BROADCAST PRODUCTION S.R.L., STR.VL.PIRCALAB 63, Activități: Prod. de filme cinemat. si video; Distrib. de filme cinem., video; Publicitate. Nu este înregistrată ca plătitor de TVA.

Potrivit informațiilor din anii trecuți, “JURNAL DE CHIŞINĂU PLUS” SRL avea achitat un surplus de 700 mii lei la Bugetul Public Național, achitare impozite, pentru a evita problemele cu statul și întârzieri la achitarea impozitelor.

Chiar dacă o parte din activitate a fost preluată de I.C.S. BROADCAST PRODUCTION S.R.L., vara aceasta salariații au fost în așteptarea salariului și restanțelor, a căror achitare a întârziat. Vineri, 2 august 2013, au fost achitate salariile și restanțele angajaților firmei nominalizate.

Probabil că reporterii JurnalTV ar trebui deja să expedieze CV-uri la celelalte televiziuni, poate unele fac angajări.

blogpostt

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește BLOGPOST.MD pe TWITTER!

 
 
 
 
 
 
 
Etichete:
 
 
eu

Ma irita la nebunie jurnalul, pentru ca nici nit-ul nu ne dezinforma atiti de mult.
Ma mira cum de pina la moment ei mai exista si de unde atitea bani se iau. Fiecare film este platit cu circa 10 000 dolari*7-8 filme zilnic*30 zile*12 luni.
Deci numai pe filme ei platesc anual – circa 28 miloane dolari…
Plus salarii, tehnica impoyote, servicii, masini… De unde atitea bani, oameni buni si cine e filantropul care tot asta plateste?
Va spun eu cie e miloslivul – fratii topa, iar banii au fost furati din bugetul nostru de topi si filat, care a simtit si el furia jurnalului dupa ce i-a intarcat de la finantare.

August 5, 2013 at 16:41 Răspunde
 
Stan

Imi place articolul. Si e genul de placere care-ti vine din satisfacerea interesului, cand te uiti la o vitrina cu ciudatenii si hidosenii (altfel de ce te-ai mai uita?). Ciudatenia si hidosenia astui articol e izvorata — si cat de des se intampla asta pe necuprinsurile internetului autohton –din saracia argumentelor, caci iata, la noi, ca de obicei, nu este timp pentru argumente, prea vajnice sant celelalte prioritati.
Exista aici rubrica comentarii, care este pentru exprimarea parerilor, si parearea mea e urmatoarea:
Articolul esueaza in a-si lansa mesajul, si lanseaza numai o atitudine rautacioasa. Justitia nu trebue confundata cu rautatea, chiar si atunci cand justitia este foarte dura.

Iar acum pe puncte:
JurnalTV e un canal de televiziune, cu buletine de stiri ample, cu emisiuni de analiza, cu emisiuni culturale, cu emisiuni de divertisment, cu emisiuni cu impact social direct, samd, — ceea ce e suficient pentru a spune ca e un canal cu potential serios de influentare a opiniei publice. Interesant ar fi de aflat, care e sursa fluxului de bani ce-l finanteaza, si pe langa, oare cu ce sume de bani opereaza ei in activitatea lor, macar ordinul lor? E important, caci avand in vedere tonul binevoitor al televiziunii la adresa lui Vlad Filat, dar indeosebi materialele vadit propagandistice din perioada demiterii dansului, nu se poate de spus ca televiziunea nu e angajata, n-am sa-i spun politic, dar macar cu atitudinea, in viziunea unui politician sau partid concret. Maestria jurnalistica poate face aluzii de o transparenta dezarmanta, aducand argumente grele, formuland totusi aluzii. Dar acesta e blog, (ce) n-are nimic cu jurnalismul.
Referitor la potentiala achizitie de catre comunisti a postului, pot spune urmatoarele: Ce, serios? Da nu mai spuneti.. (ca sa nu ma exprim mai transant), caci, hm… televiziunea nu e numai echipament, cum sa spun, mai e si colectiv. Personalul de la JurnalTV s-a recomandat pana in prezent ca unul mai progresist si mai breaz ca cel de la, sa zicem, PublikaTV, iar NIT-ul era erezie si ev mediu pe langa ei. Pomenirea comunistilor ca fosti potentiali cumparatori in posibila fosta tentativa de vanzare a postului, seamana cu o simpla, clasica, denigrare. Iar mie ca cititor imi ramane senzatia ca cineva a vrut sa ma manipuleze cu o sperietoare.
Si am auzit multa lume nemultumita de filmele cu coloana sonora in limba rusa de la JurnalTV. Este un aspect existential interesant la acest capitol: acele filme sant subtitrate in romana, subtitrate calitativ, cu un continut adesea diferit de cel al sonorizarii ruse, caci aceea e si adaptare, iar subtitrele urmeaza dialogul original; pai iata: imi vine greu sa ma uit la acele filme, fara sa citesc subtitrele. Am intrebat printre cunoscutii mei, si aceia tot citesc subtitrele. Deci, lucrurile nu stau atat de rau precum se spune, rusificare nu este, din contra: asistam la o perioada de tranzitie, de de-rusificare, in care renuntarea categorica la coloana sonora rusa ar fi fugarit pur si simplu spectatorii, care altfel nu ar fi putut fi expusi si la mesajele romanofile lansate des de la acest post.
Adresele juridice din articol arata solid, dar pe fundalul lui, ele par tertipuri cosmetice, ce trebue sa sustina credibilitatea atitudinii dusmanoase fata de postul ce continua sa-l denigreze pe Alexandru Tanase, fiul lui Constantin Tanase, directorul ziarului Timpul, ce administreaza si aceasta platforma de bloguri… In toata aceasta cacealma, ramane o intrebare rasunatoare: da unde e adevarul?!! Au-uuu!!! sau sa fie totul o lupta a mercenarilo? Tz….
Este un principiu, si din viata, si din jurnalistica, : Criticand, — argumenteaza, propunand — justifica (fondeaza). Ceea ce, ce e drept, nu exclude si atitudinea, care e o arma puternica si ea.

August 6, 2013 at 08:11 Răspunde
 
eu

Intelegenta de jurnalist de la jurnaltv nu este asociatta a ingerinta de a nu te demasca cine esti. Doar jurnalistii stiu care le sunt principiile, iar daca le stii – cu siguranta esti jurnalist.
Intrebarea nr.2. Pentru cine lucrezi, jurnalistule… Sigur ca esti angajat la Jurnal tv, pentru ca o faci prea aprig pe avocatul. LA fel se simte un iz de jurnal tv, reiesind si din agrasivitatea cu care vorbesti despre alti colegi de breasla.
Ai vorbit multe si toate goale.
Ti-ai pus intrebarea – de unde-s milioanele pe care le cheltuiti voi? Nu va sta in git minacrea cind cheltuiti banii furati din gura batrinilor, din medicamentele bolanvilor???
Ori la voi, jurnalistii, ca la muzicanti – cine pateste, acela comanda muzica?

August 6, 2013 at 10:46 Răspunde
 
Stan

Aaa… Eu sant de fapt inginer in devenire in telecomunicatii,la UTM, n-am nimic cu activitatea jurnalistica. Doar o urmaresc. La Publika am fost doar o data in excursie, de Nata(sha) Albot m-am ciocnit doar odata pe drum. Iar ideile ce le am, mi le-am format in timp. Recunosc, sant si eu indoctrinat, si indeosebi sant influentat de Vladimir Soloviov, din Rusia, ale carui emisiuni radio si tv le urmaream candva regulat. Rusia se confrunta cu probleme similare, postsovietice, cand gura lumii e tare desteapta, — cum pe vremuri ziceau „daje kuharka mojet rukovodity stranoy” sau ceva similar, si toti isi dau cu parerea, toti stiu mai bine, si in general uita sa argumenteze, iar propunand nu fondeaza cele spuse. Problema acestui tip de abordare, e ca el e foarte putin eficient. Pe mine ca cetatean al societatii in care traiesc (cineva a argumentat ca e de fapt o adunatura, si nu societate) ma bucura nespus deconspirarile hotiilor si marsaviilor celor, ce atenteaza la eficienta acestei societati. Ceea ce nu e imbucurator e ca aceste deconspirari sant o raritate. E mai mult datul cu parerea. Mai des aud istorii de la cunoscuti, decat din presa.
Eu incotro o duc… Daca in datul-cu-parea anterior am sunat gol, am sunat gol ca avocat, pe cand eu ma exprimam ca cetatean, care din copilarie aude nunmai lamentari, denigrari, insinuari, regrete. De aia am prins gust pentru razbunari juste, iar razbunarile trebue sa fie argumentate, altfel e doar atac.

August 7, 2013 at 09:29
 
victor

acum sa vedem, in caz ca jurnalitii alde Cheianu, cum vor cinda la alte posturi de TV 🙂 ar fi foarte interesant sa-l vezi pe Cheianu in alt rol.

August 6, 2013 at 12:07 Răspunde
 
Johny

Cel mai actual ar fi Eminescu>
GLOSSA
Vreme trece, vreme vine,
Toate-s vechi si noua toate;
Ce e rau si ce e bine
Tu te-ntreaba si socoate;
Nu spera si nu ai teama,
Ce e val ca valul trece;
De te-ndeamna, de te cheama,
Tu ramâi la toate rece.

Multe trec pe dinainte,
In auz ne suna multe,
Cine tine toate minte
Si ar sta sa le asculte?…
Tu asaza-te deoparte,
Regasindu-te pe tine,
Când cu zgomote desarte
Vreme trece, vreme vine.

Nici încline a ei limba
Recea cumpana-a gândirii
Inspre clipa ce se schimba
Purtând masca fericirii,
Ce din moartea ei se naste
Si o clipa tine poate;
Pentru cine o cunoaste
Toate-s vechi si noua toate.

Privitor ca la teatru
Tu în lume sa te-nchipui:
Joace unul si pe patru,
Totusi tu ghici-vei chipu-i,
Si de plânge, de se cearta,
Tu în colt petreci în tine
Si-ntelegi din a lor arta
Ce e rau si ce e bine.

Viitorul si trecutul
Sunt a filei doua fete,
Vede-n capat începutul
Cine stie sa le-nvete;
Tot ce-a fost ori o sa fie
In prezent le-avem pe toate,
Dar de-a lor zadarnicie
Te întreaba si socoate.

Caci acelorasi mijloace
Se supun câte exista,
Si de mii de ani încoace
Lumea-i vesela si trista;
Alte masti, aceeasi piesa,
Alte guri, aceeasi gama,
Amagit atât de-adese
Nu spera si nu ai teama.

Nu spera când vezi miseii
La izbânda facând punte,
Te-or întrece nataraii,
De ai fi cu stea în frunte;
Teama n-ai, cata-vor iarasi
Intre dânsii sa se plece,
Nu te prinde lor tovaras:
Ce e val, ca valul trece.

Cu un cântec de sirena,
Lumea-ntinde lucii mreje;
Ca sa schimbe-actorii-n scena,
Te momeste în vârteje;
Tu pe-alaturi te strecoara,
Nu baga nici chiar de seama,
Din cararea ta afara
De te-ndeamna, de te cheama.

De te-ating, sa feri în laturi,
De hulesc, sa taci din gura;
Ce mai vrei cu-a tale sfaturi,
Daca stii a lor masura;
Zica toti ce vor sa zica,
Treaca-n lume cine-o trece;
Ca sa nu-ndragesti nimica,
Tu ramâi la toate rece.

Tu ramâi la toate rece,
De te-ndeamna, de te cheama:
Ce e val, ca valul trece,
Nu spera si nu ai teama;
Te întreaba si socoate
Ce e rau si ce e bine;
Toate-s vechi si noua toate:
Vreme trece, vreme vine.

August 6, 2013 at 15:24 Răspunde
 
Antonescu

2/8, nu era mai simplu sa zici 1/4 :D.

August 6, 2013 at 15:59 Răspunde
 
afanasiev

JurnalTV,sau patronul e în prag de faliment?

August 6, 2013 at 17:43 Răspunde
 
El

Mancatorii de rahat ai lui Plohis sar in sus de fericire.

August 6, 2013 at 23:07 Răspunde
 
neamul

JurNit tv-emanatia manipulatorilor de opinie,critici tendentioase unilaterale opinii pro filat contra tuturor,asta a si adus-o la faliment Ce vor face cei co papioane?

August 7, 2013 at 07:31 Răspunde
 
vasea

Daca inainte JTV publica pe zi 80 de stiri, astazi au publicat doar una. Ce se-ntampla?

August 9, 2013 at 18:38 Răspunde
 
sunshine

Jurnal TV U R The Best! We Love you so Much! Thanx 4 your high-level work,great movies and shows!God help U!

August 17, 2013 at 19:08 Răspunde
 
Curs valutar Moldova

pacat ca e un post super

Octombrie 30, 2013 at 22:47 Răspunde
 
Nume: *
Adresa de email: *
nu se publica
Sit web
Comentariul*
 

 
 
 
De acelasi autor
 
 
gandrabur.net23.06.2014

Filat șantajează UE și Rusia! Ce vrea în schimb?

 

După ce Igor Dodon a investit sume enorme în promovarea ideii sale de referendum, iată că obține un sprijin de la cine aștepta mai puțin, de la „Al vostru Vlad Filat”. Liderul PLDM a anunțat că și el vrea referendum național, în ziua alegerilor, doar că el îl vrea pe tema UE, spre deosebire de... (0 Filat șantajează UE și Rusia! Ce vrea în schimb? )

gandrabur.net19.06.2014

PSRM își croiește calea spre Internaționala Socialistă

 

Partidul Socialiștilor condus de Igor Dodon a semnat astăzi, după cum anunțam ieri dimineață, un acord de colaborare cu partidul politic din Federația Rusă «Справедливая Россия», condus de Serghei Mironov. Evenimentul a avut loc în incinta Dumei de Stat a Federație Ruse. Acordul semnat astăzi nu este doar un document de colaborare între cele două partide cu... (1 PSRM își croiește calea spre Internaționala Socialistă )

gandrabur.net18.06.2014

Moscova îl apropie pe Dodon tot mai mult. Mâine va fi semnat un nou contract de colaborare

 

Politicianul Igor Dodon, lider al Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, a plecat astăzi dimineață în direcția Moscova. Acesta nu a plecat după ”noi indicații”, după cum spun unii, dar să încheie noi colaborări de activitate cu partidele moscovite. Semnăturile vor fi puse pe documente pe parcursul zilei de mâine, iar presa se poate interesa cu... (1 Moscova îl apropie pe Dodon tot mai mult. Mâine va fi semnat un nou contract de colaborare )

 
 
Vezi toata lista de bloggeri
 
 
 
Ultimele
Comentarii

Foarte tare sfaturile de beauty! Multumim !

Great article! That kind of information is shared on the internet. Come and consult with my website. Thank you

I really thank the website owner for sharing this impressive article here. Watch movies for free

天津市民晒"低碳账本" 排碳"大户"燃气和私家车昨天是首个“全国低碳日”,在天津经济技术开发区,不少家庭都有一本低碳账本,平板模温机,&

 
 
Vrei ca textul tau sa fie publicat aici?
Scrie-ne la info@blogspot.md

Vom publica acele articole care oferă perspective noi asupra temelor dezbătute în spațiu public și demonstrează o buna cunoaștere a subiectului abordat.

Inscrie-te acum sau Solicită blog