BlogPost.Timpul.md

Sfârșit de concediu – Tehnici de supraviețuire

ga0usYht-C8

Sentimentul că viața în vacanță este viața adevărată, viața bună, în timp ce rutina zilnică este o mașinărie artificială care ne consumă existența nu mi-a fost străin nici mie. Dar am învățat câteva trucuri de depășit șocul de sfârșit de vacanță, pe care le împart cu voi.

Planifică vacanța dinainte. Un sfert din frumusețea vacanței este perioada din apropierea ei, când miroase a eliberare de griji și zilele frumoase stau neîncepute înainte. Organizând timpul, te asiguri că profiți din plin de el și elimini insatisfacția că ai fi mai putut face și alte lucruri dacă nu ai fi lenevit confuz câteva zile.

Privește sfârșitul vacanței în față, înainte să înceapă. Te va ajuta să îl vezi mai rațional când vei fi în miezul lui. Nu lăsa neocupată perioada imediat următoare vacanței. E bine să îți fixezi dinainte responsabilități plăcute la întoarcere, ca să nu ai ocazia să jelești.

Profită întotdeauna de drumul de întoarcere. E un timp excelent pentru a revizui în minte experiențele din vacanță și pentru a face „rezoluții post concediu”. Am adoptat deseori schimbări importante ca urmare a unor hotărâri luate pe drumul de întoarcere acasă.

Despachetează cum ai ajuns. Cu cât trolerul dispare mai repede din câmpul vizual, cu atât te vei simți mai bine. Amânarea prelungește sentimentul de „între două lumi”.

Încearcă să fii împăcat cu faptul că unii dintre prietenii pe care i-ai lăsat acasă nu sunt interesați de expediția ta de vară. Nu insista să le povestești sau să le arăți poze dacă vezi că nu au interes pentru așa ceva. Găsește mai degrabă oamenii care gustă astfel de relatări și povestește-le lor.

Fii sensibil la nevoile celor din jur. Evită să stârnești invidia celor care și-ar fi dorit să meargă în locurile pe care le-ai vizitat tu, dar nu au putut. Ține de bunul simț.

O vacanță reușită este una din care te întorci recreat, nu obosit. Ideal este ca revenirea din vacanță să fie un val de prospețime care să te ajute să îți reiei viața cu avânt, cu idei inovatoare și cu mai multă energie. Și da, se poate. Tocmai m-am întors din concediu.

PS: Pe undeva mi se pare că întoarcerea din vacanță se poate compara cu șocul cultural invers. Toată lumea știe despre șocul cultural. (Cei cărora expresia le e străină vor recunoaște sigur fenomenul pe care îl descrie.) E vorba despre dificultatea de adaptare la o cultură străină, care lovește adesea sub forma unei temeri puternice de a interacționa cu mediul nou. Se întâmplă de obicei persoanelor care se duc să locuiască într-o țară străină, cu o cultură diferită de cea a țării din care provin.

Șocul cultural invers e ceva mai dificil decât simplul șoc cultural, fiindcă cei mai mulți oameni nu se așteaptă să se confrunte cu el. Așa se întâmplă că la întoarcerea dintr-o călătorie mai lungă într-o cultură străină, unii oameni simt reintegrarea în propria cultură ca pe o adevărată provocare.Experiența lui Scholti, un jurnalist german, este o lectură utilă în înțelegerea șocului cultural invers

blogpostt

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește BLOGPOST.MD pe TWITTER!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nume: *
Adresa de email: *
nu se publica
Sit web
Comentariul*
 

 
 
 
De acelasi autor
 
 

Sfaturi de beauty pentru 2015

 

Înnoirea fardurilor, folosirea unor produse ce oferă protecţie solară şi mai multă odihnă se numără printre sfaturile de înfrumuseţare şi întinerire pe care le poti adopta in 2015. Iata cateva sfaturi oferite de specialistii din online: Faceţi curat în trusa de machiaj Produsele de machiat ar trebui schimbate de două ori pe an. Aruncaţi orice... (2 Sfaturi de beauty pentru 2015 )

Ulei de măsline: efecte miraculoase pentru frumuseţe!

 

Există numeroase creme şi remedii cosmetice pentru piele, iar produsele gata preparate sunt, într-adevăr, convenabile şi uşor de folosit. Dar utilizarea uleiului de măsline ca atare sau combinat cu alte ingrediente poate face miracole! De fapt, folosind atât uleiul de măsline din sticlă cât şi săpunurile şi produsele pe bază de ulei de măsline pentru... (1 Ulei de măsline: efecte miraculoase pentru frumuseţe! )

Migdale pentru inimă sănătoasă

 

Migdalele menţin sănătatea inimii şi combat celulita, au relevat şase studii noi efectuate de cercetătorii americani, prezentate la Congresul Societăţii americane pentru nutriţie din San Diego, informează dailymail.co.uk, citat de Mediafax. Conform celor şase studii ale cercetătorilor americani, migdalele sunt bogate în nutrienţi, în grăsimi mononesaturate benefice şi vitamina E, cu efect protector împotriva razelor ultraviolete şi... (4 Migdale pentru inimă sănătoasă )

 
 
Vezi toata lista de bloggeri
 
 
 
Ultimele
Comentarii

Foarte tare sfaturile de beauty! Multumim !

Great article! That kind of information is shared on the internet. Come and consult with my website. Thank you

I really thank the website owner for sharing this impressive article here. Watch movies for free

天津市民晒"低碳账本" 排碳"大户"燃气和私家车昨天是首个“全国低碳日”,在天津经济技术开发区,不少家庭都有一本低碳账本,平板模温机,&

 
 
Vrei ca textul tau sa fie publicat aici?
Scrie-ne la info@blogspot.md

Vom publica acele articole care oferă perspective noi asupra temelor dezbătute în spațiu public și demonstrează o buna cunoaștere a subiectului abordat.

Inscrie-te acum sau Solicită blog