BlogPost.Timpul.md

Continentul care face ca lumea să se învârtă: Africa

natural-fashion-2

De la calculatoare, telefoane mobile, mașini și avioane, tot felul de produse pe care le folosim zilnic sunt făcute din minerale ce provin din Africa. Pentru a demonstra că nu este o exagerare să afirmi că lumea depinde de resursele naturale ale Africii, CNN a realizat un infografic care arată acest lucru.

Componente cheie ale mașinilor cu care circulăm zi de zi sunt realizate din platină și rodiu. Africa de Sud a produs în 2012 72% din producția globală de platină și 83% din producția globală de rodiu. Pe lângă acesta două, Africa de Sud produce masiv și aur, diamante și cărbuni. În anul 2011 erau 513.000 de oameni angajați în sectorul minier. În ultimii 10 ani această industrie a mineritului a contribuit cu aproape 200 de miliarde de dolari la PIB-ul țării.

Telefoanele mobile, laptopurile și alte electronice mici conțin componente ce sunt făcute din tantal. Pentru multe țări africane exportul de tantal este crucial pentru economie, dar a fost folosit şi la finanțarea conflictelor din Congo. În 2011, Africa a produs 71% din producția globală din tantal, Mozambicul fiind pe primul loc în această industrie.

Tot în 2011, Africa a produs mai mult de jumătate din producția mondială de diamante, aproape trei sferturi din cea de platină și o cincime din cea de aur. Botswana este al doilea cel mai mare producător de diamante din lume. Este clasificată ca o țară cu un nivel de venit mediu, susținut de industria diamantelor, care în 2011 a însemnat jumătate din câștigurile statului.

Bateriile reîncărcabile folosesc de multe ori coblat în electrozi și au nevoie de încărcătoare portabile, ceea ce a creat o piață enormă pentru acest mineral. Ca atare, Africa a fost responsabilă pentru 58% din producția globală a cobaltului, în 2011. Mai multe state africane produc acest mineral, dar Congo le întrece pe toate. Din păcate, industria aceasta a fost exploatată și pentru finanțarea conflictelor locale.

Motoarele de la avioane sunt făcute din aliaje ce conțin de multe ori cobalt și crom, pe când alte părți ale avioanelor sunt făcute din aliaje de aluminiu. Toate aceste minerale sunt importante masiv din Africa. Doar Guineea are mai mult de jumătate din rezervele mondiale de bauxită, pe lângă alte rezerve importante de fier, diamante și aur. Se preconizează că în următorii 10 ani Guineea va deveni un producător principal de minereuri de fier și își va putea reface astfel economia.

Africa mai produce cărbuni, uraniu și gaz. Uraniul este sursa puterii nucleare, care furnizează aproximativ 14% din necesarul de electricitate, la nivel global. Nigeria, Namibia și Malawi sunt țările africane care în 2011 au fost responsabile de 16% din producția globală de uraniu.

Petrolul nu este cea mai importantă sursă de venit a Africii, dar cu 11% din producția la nivel global, este demnă de luat în seamă. Nigeria stă cel mai bine la acest sector, care include petrol brut, gaze naturale și produse din petrol rafinat. Nigeria are destule rezerve de petrol pentru a menține aportul de 11% din producția globală, pentru încă 40 de ani.

blogpostt

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește BLOGPOST.MD pe TWITTER!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nume: *
Adresa de email: *
nu se publica
Sit web
Comentariul*
 

 
 
 
De acelasi autor
 
 

Sfaturi de beauty pentru 2015

 

Înnoirea fardurilor, folosirea unor produse ce oferă protecţie solară şi mai multă odihnă se numără printre sfaturile de înfrumuseţare şi întinerire pe care le poti adopta in 2015. Iata cateva sfaturi oferite de specialistii din online: Faceţi curat în trusa de machiaj Produsele de machiat ar trebui schimbate de două ori pe an. Aruncaţi orice... (2 Sfaturi de beauty pentru 2015 )

Ulei de măsline: efecte miraculoase pentru frumuseţe!

 

Există numeroase creme şi remedii cosmetice pentru piele, iar produsele gata preparate sunt, într-adevăr, convenabile şi uşor de folosit. Dar utilizarea uleiului de măsline ca atare sau combinat cu alte ingrediente poate face miracole! De fapt, folosind atât uleiul de măsline din sticlă cât şi săpunurile şi produsele pe bază de ulei de măsline pentru... (1 Ulei de măsline: efecte miraculoase pentru frumuseţe! )

Migdale pentru inimă sănătoasă

 

Migdalele menţin sănătatea inimii şi combat celulita, au relevat şase studii noi efectuate de cercetătorii americani, prezentate la Congresul Societăţii americane pentru nutriţie din San Diego, informează dailymail.co.uk, citat de Mediafax. Conform celor şase studii ale cercetătorilor americani, migdalele sunt bogate în nutrienţi, în grăsimi mononesaturate benefice şi vitamina E, cu efect protector împotriva razelor ultraviolete şi... (4 Migdale pentru inimă sănătoasă )

 
 
Vezi toata lista de bloggeri
 
 
 
Ultimele
Comentarii

Foarte tare sfaturile de beauty! Multumim !

Great article! That kind of information is shared on the internet. Come and consult with my website. Thank you

I really thank the website owner for sharing this impressive article here. Watch movies for free

天津市民晒"低碳账本" 排碳"大户"燃气和私家车昨天是首个“全国低碳日”,在天津经济技术开发区,不少家庭都有一本低碳账本,平板模温机,&

 
 
Vrei ca textul tau sa fie publicat aici?
Scrie-ne la info@blogspot.md

Vom publica acele articole care oferă perspective noi asupra temelor dezbătute în spațiu public și demonstrează o buna cunoaștere a subiectului abordat.

Inscrie-te acum sau Solicită blog