BlogPost.Timpul.md

Piersici pe grill cu crumble de migdale

piersici-pe-grill-cu-crumble-de-migdale_1
 

Anul acesta avem nişte piersici extraordinari, îi mănînc şi îi savurez cu mare drag. Sunt super potriviţi pentru o grămadă de deserturi de vară care mai stau în mintea mea în lista de aşteptare. În acest week end am gătit un desert foarte rapid, mi-a luat maxim 20 min pentru un desert delicios, uşurel şi sănătos.

Ingrediente:
2 piersici mari, nu foarte coapte însă să se dezlipească fructul de pe sîmbure
Pentru crumble:
2 linguri de făină
30 g de unt, un boţ cît o nucă
1 lingură de fulgi de ovăz
10-15 migdale tocate, sau 1 lingură de fulgi de migdale din comerţ
1 lingură de zahăr brun, se poate folosi şi alb
cîteva frunzuliţe de mentă pentru decor

Tăiem piersicile în jumătate, scoatem sîmburii, şi le punem în tigaia grill, la foc mediu spre mare, cu faţa tăiată în jos. Dacă vă place scorţişoara îi puteţi presăra cu puţin praf de scorţisoară. Datorită conţinutului mare de glucoză în fructe, acestea vor începe să se caramelizeze rapid. Peste 2 minute le întoarceţi pe cealaltă parte şi stingeţi flacăra. Lăsaţi să stea în tigaie pînă este gata crumble-ul.

Pregătim mixul pentru crumble. Nici că se putea fi mai simplu. Amestecăm toate ingredientele şi le frămîntăm un pic cu degetele ca să distribuim untul şi să obţinem un amestec similar cu unele firimituri măricele. Acum aveţi 2 opţiuni, puteţi coace amestecul în cuptor la 180 C pînă se rumeneşte sau îl gătiţi în tigaie la foc mediu. În tigaie e mult mai rapid şi mai simplu, deci eu am optat pentru acestă variantă. Trebuie însă să fim atenţi şi să amestecăm la fiecare 1-2 min, ca să nu se ardă. E gata atunci cînd s-a rumenit frumos şi toată casa e pătrunsă de un miros plăcut de aluat copt cu nuci.

Asamblăm desertul. Punem jumătăţile de piersici în farfurie şi presărăm generos cu crumble. Decorăm cu frunze de mentă.
În poză sunt doar 3 bucăţi căci una n-a mai ajuns în farfurie, am păpat-o imediat. 🙂

Dacă doriţi puteţi servi desertul cu o bilă de îngheţată de vanile. Ce poate fi mai bun decît atît.

Poftă bună!

sursa: bucataresele.md

blogpostt

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește BLOGPOST.MD pe TWITTER!

 
 
 
 
 
 
 
Etichete:
 
 
Nume: *
Adresa de email: *
nu se publica
Sit web
Comentariul*
 

 
 
 
De acelasi autor
 
 

Descoperire științifică de excepție la Chișinău

 

Un matematician moldovean soluționează o problemă formulată de către renumitul matematician francez Poincaré acum 130 de ani. Se numește Mihail Popa, este doctor habilitat, profesor universitar, cercetător ştiinţific principal la Institutul de Matematică și Informatică (IMI). A împlinit anul acesta 65 ani şi este unul din cercetătorii adevăraţi de la noi care munceşte cu onestitate şi cu... (0 Descoperire științifică de excepție la Chișinău )

Rușinea… de a fi moldovean

 

Ce fel de nație suntem noi, moldovenii? Îi aud pe unii care spun că sunt mândri că’s moldoveni. Ridică mândria la rang de virtute și se umflă în pene ca niște curcani plouați. Cum să te mândrești că ești moldovean când niște dobitoci, moldoveni mândri, au violat două suflete amărâte: într-un sat o femeie gravidă,... (6 Rușinea… de a fi moldovean )

Violează un scenariu bun din viață

 

în moldova nu se fac filme. cică nu avem scenarii. sau, de fapt, nu avem scenariști. pentru că scenarii avem, mai dă domnu, în fiecare zi la știrile pro tv. acum am intrat în perioada violurilor. epidemia violurilor. violăm tot de la capre la gravide și downi. uite un scenariu  bun: șapte tipi o violează... (0 Violează un scenariu bun din viață )

 
 
Vezi toata lista de bloggeri
 
 
 
Ultimele
Comentarii

Foarte tare sfaturile de beauty! Multumim !

Great article! That kind of information is shared on the internet. Come and consult with my website. Thank you

I really thank the website owner for sharing this impressive article here. Watch movies for free

天津市民晒"低碳账本" 排碳"大户"燃气和私家车昨天是首个“全国低碳日”,在天津经济技术开发区,不少家庭都有一本低碳账本,平板模温机,&

 
 
Vrei ca textul tau sa fie publicat aici?
Scrie-ne la info@blogspot.md

Vom publica acele articole care oferă perspective noi asupra temelor dezbătute în spațiu public și demonstrează o buna cunoaștere a subiectului abordat.

Inscrie-te acum sau Solicită blog