BlogPost.Timpul.md

1025 de ani. Într-o vineri

 
Bloggeri / autori
 

Vineri, la Kiev, patru președinți ortodocși și înalte fețe bisericești ortodoxe au sărbătorit 1025 de ani de la creștinarea Rusiei. Cei patru președinți reprezentau Ucraina, Rusia, Serbia și Republica Moldova.

Dmitrii Kostiukov, fotoreporter rus, fost angajat France Press, care pregătea acum la Kiev un material despre FEMEN pentru New York Times, a fost bătut cu bestialitate de douăzeci de tipi îmbrăcați în civil. După ce a fost dus la spital, unde i s-a acordat primul ajutor medical, a fost dus la secția de poliție din Kiev, unde i se încriminau acte de huliganism și atac asupra poliției ucrainene.

Aleksandr Lukașenko, președintele Bielorusiei, care a fost absent la Kiev, întrebat de Snowden, a spus, printre altele, că în Bielorusia a fost anihilată o rețea de spioni, care activa prin intermediul bisericii catolice. Opoziția bielorusă spune că e vorba de preotul catolic Vladislav Lazar, arestat de vreo două luni de KGB. Arestarea a avut loc imediat după ruga Papei Francisc pentru deținuții politici din Bielorusia.

Părintele ortodox din Bulboaca, Republica Moldova, a lovit o mașină, aflându-se la volan în stare de ebrietate, și a plecat de la fața locului. S-a declarat supărat. Senil. Neimplicat.

Vladimir Pozner, vedeta tv rusă, a declarat că părăsește Rusia. Cu regret. Dar el este ateist. Are 78 de ani. Crede că societatea rusă e în faza incipientă de dezvoltare. Și nu va mai putea apuca evoluția de la maimuță la om a unei societăți agresive și primitive.

Vot takie vremena. La 1025 de ani de la creștinarea Rusiei.

blogpostt

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește BLOGPOST.MD pe TWITTER!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nume: *
Adresa de email: *
nu se publica
Sit web
Comentariul*
 

 
 
 
De acelasi autor
 
 

Lectură pentru stataliști

 

Această carte a apărut în 1980. În engleză. Și de atunci tot a fost reeditată. În 1990 a mai apărut o prefață cu realitățile de după 1989.  În 2007 a mai apărut o prefață. Cu noile realități ale UE. În 2000 a apărut în română. La Cartier. De azi găsiți în librăriile bune ediția a... (2 Lectură pentru stataliști )

Bunul barbar

 

Au trecut aproape șapte ani. Istoria cochetă despre bunul barbar, cumanul catolic și civilizator de români, a intrat în adevărurile incontestabile ale civilizației maneliste românești. Neagu Djuvara, cu aer de aristocrat al istoriei și al scriiturii, a reușit să facă istoria pasională, ca un roman de dragoste pentru casnice. Istoricii nu prea au atras atenția... (1 Bunul barbar )

100 de ani de la Pacea de la București

 

E caniculă. Bucureștii sunt goi. E momentul potrivit ca orașul să ofere spațiu și timp Simpozionulului  “Centenar Pacea de la Bucureşti, 1913. Consecinţe asupra destinului armânilor.” Asociaţia Comunitatea Armână din România şi Societatea Culturală Aromână organizează împreună Simpozionul cultural cu tematică istorică, având titlul“Centenar Pacea de la Bucureşti, 1913 – Consecinţe asupra destinului armânilor”. Simpozionul se... (0 100 de ani de la Pacea de la București )

 
 
Vezi toata lista de bloggeri
 
 
 
Ultimele
Comentarii

Foarte tare sfaturile de beauty! Multumim !

Great article! That kind of information is shared on the internet. Come and consult with my website. Thank you

I really thank the website owner for sharing this impressive article here. Watch movies for free

天津市民晒"低碳账本" 排碳"大户"燃气和私家车昨天是首个“全国低碳日”,在天津经济技术开发区,不少家庭都有一本低碳账本,平板模温机,&

 
 
Vrei ca textul tau sa fie publicat aici?
Scrie-ne la info@blogspot.md

Vom publica acele articole care oferă perspective noi asupra temelor dezbătute în spațiu public și demonstrează o buna cunoaștere a subiectului abordat.

Inscrie-te acum sau Solicită blog