BlogPost.Timpul.md

Jaful Secolului: Suspecţii au negociat pe Facebook vânzarea picturilor

tablouri_furate_c12e94373c

Suspecţii în cazul furtului de tablouri dintr-un muzeu din Olanda au negociat pe un site de socializare vânzarea picturilor. Procurorii au descoperit în calculatorul lui Radu Dogaru, liderului grupării, mai multe discuţii purtate cu ceilalţi învinuiţi. Tablourile urma să fie date la un preţ mult mai mic faţă de valoarea lor.

Constrânşi de nevoia de bani, dar şi de faptul că nu puteau justifica provenienţa picturilor, suspecţii se enervau când nu găseau cumpărători.

Radu Dogaru: Băi, frate, mă gândesc dracu’ cu acaretele astea (n.r. tablourile sustrase)… Mi-e că ne împotmolim rău tare de tot.
Eugen Darie: Dacă nu, le punem la groapă şi le scoatem şi noi după o sută de ani.
Radu Dogaru: Pai ce, finule, eu am nevoie la bătrâneţe de… material sau… de bani?

Potrivit anchetatorilor, cu doar o zi înainte de a ajunge în spatele gratiilor, suspecţii găsiseră un client ce era interesat de două dintre tablouri. Deşi preţul lor se ridica la câteva milioane de euro, aceştia sperau să obţină măcar 400.000.

Radu Dogaru: Să pună patru din ăia (n.r. 400.000 de euro) într-o geantă şi noi ducem câinii (n.r. tablourile) şi am terminat bâlciu’, dacă vrea să o facem jmechereşte!
Alexandru Bîtu: Păi da!

Potenţialul cumpărător a chemat un expert să analizeze dacă picturile sunt originale.

„După studierea aprofundată a celor două lucrări, am avut certitudinea că sunt autentice, fiind pictate de cei ale căror semnături se aflau prezente pe suprafaţa pictată”, le-a declarat expertul anchetatorilor.

Radu Dogaru şi Eugen Darie au avut mai multe discuţii pe Facebook despre imaginile surprinse pe camerele de supraveghere din muzeu.

Radu Dogaru: Cu metodele astea de acuma, poate să-ţi vadă cabina (n.r. fizionomia).
Eugen Darie: Nu cred. Dacă era aşa până acum aveam poze.
Radu Dogaru: Materialul este foarte slab.
Eugen Darie: Nu cred că au ce să vadă mai mult de atât.

Din convorbirile purtate de suspecţi pe Facebook, anchetatorii au stabilit că aceştia căutau diverse locuri în care ar fi putut să ascundă operele de artă.

Radu Dogaru: Ce-ai făcut, ai aruncat morţii? (n.r. posibil tablourile sustrase)
Eugen Darie: Nu, acum mă gândeam unde să-i arunc…
Radu Dogaru: Depinde ce este aici în râpa asta la mine.
Eugen Darie: Nu e, mă, mare lucru, că le-am făcut bucăţele. Care râpă de la tine?
Radu Dogaru: Este aici una la mine la ieşire, arunci şi o vacă.

În ciuda probelor adunate, nici până în acest moment anchetatorii nu pot spune cu exactitate ce s-a întâmplat cu cele şapte pânze celebre, scrie realitatea.net

blogpostt

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește BLOGPOST.MD pe TWITTER!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nume: *
Adresa de email: *
nu se publica
Sit web
Comentariul*
 

 
 
 
De acelasi autor
 
 

Sfaturi de beauty pentru 2015

 

Înnoirea fardurilor, folosirea unor produse ce oferă protecţie solară şi mai multă odihnă se numără printre sfaturile de înfrumuseţare şi întinerire pe care le poti adopta in 2015. Iata cateva sfaturi oferite de specialistii din online: Faceţi curat în trusa de machiaj Produsele de machiat ar trebui schimbate de două ori pe an. Aruncaţi orice... (2 Sfaturi de beauty pentru 2015 )

Ulei de măsline: efecte miraculoase pentru frumuseţe!

 

Există numeroase creme şi remedii cosmetice pentru piele, iar produsele gata preparate sunt, într-adevăr, convenabile şi uşor de folosit. Dar utilizarea uleiului de măsline ca atare sau combinat cu alte ingrediente poate face miracole! De fapt, folosind atât uleiul de măsline din sticlă cât şi săpunurile şi produsele pe bază de ulei de măsline pentru... (1 Ulei de măsline: efecte miraculoase pentru frumuseţe! )

Migdale pentru inimă sănătoasă

 

Migdalele menţin sănătatea inimii şi combat celulita, au relevat şase studii noi efectuate de cercetătorii americani, prezentate la Congresul Societăţii americane pentru nutriţie din San Diego, informează dailymail.co.uk, citat de Mediafax. Conform celor şase studii ale cercetătorilor americani, migdalele sunt bogate în nutrienţi, în grăsimi mononesaturate benefice şi vitamina E, cu efect protector împotriva razelor ultraviolete şi... (4 Migdale pentru inimă sănătoasă )

 
 
Vezi toata lista de bloggeri
 
 
 
Ultimele
Comentarii

Foarte tare sfaturile de beauty! Multumim !

Great article! That kind of information is shared on the internet. Come and consult with my website. Thank you

I really thank the website owner for sharing this impressive article here. Watch movies for free

天津市民晒"低碳账本" 排碳"大户"燃气和私家车昨天是首个“全国低碳日”,在天津经济技术开发区,不少家庭都有一本低碳账本,平板模温机,&

 
 
Vrei ca textul tau sa fie publicat aici?
Scrie-ne la info@blogspot.md

Vom publica acele articole care oferă perspective noi asupra temelor dezbătute în spațiu public și demonstrează o buna cunoaștere a subiectului abordat.

Inscrie-te acum sau Solicită blog