- BLOGPOST.timpul.md - https://blogpost.timpul.md -

Cum se explică tăcerea asurzitoare a presei?

Scris de: 3blogpost la data Iulie 29, 2013 @ 11:51 in Societate | No Comments

Zilele trecute a avut loc un caz extrem de grav. Întâmplarea mi-a amintit de realităţile unei societăţi naziste până la un anumit punct, atât de perversă mi-a părut. Deci, întâmplarea pe scurt.

Doi poliţişti au jefuit un gay, sustrăgându-i lucrurile personale. Până aici, nu e foarte grav dacă judecăm pornind de la realităţile locului. Dar ce urmează în continuare, întrece orice imaginaţie. Ameninţându-l cu pistolul, aceştia l-au obligat să-i sune directoarei de la locul de muncă şi să o informeze că el face sex cu bărbaţi, inclusiv oral. Apoi, indivizii cu epoleţi i-au sunat ei înşişi directoarei, prevenind-o că va avea mari probleme în cazul în care nu-l va concedia pe băiatul gay hăituit de ei. Directoarea s-a conformat pe loc şi i-a sunat acestuia, invitându-l să scrie o cerere de demisie!

În cele din urmă, s-a implicat o organizaţie specializată pe protecţia drepturilor persoanelor LGBT şi poliţiştii au fost repede identificaţi după numărul de telefon pe care l-au folosit comunicând cu victima şi cu alţii. Şi, culmea, tot ei au început să pozeze drept victime, cerând să nu fie pedepsiţi pentru că în curând au nuntă şi li se va nărui viitorul :) Faptul că erau pe punctul de a anula viaţa unui tânăr pe motiv că acesta e gay, în cooperare cu şefa de la locul lui de muncă, nu ar fi o problemă.

Deci, un caz incredibil, extrem de scârbos prin implicaţiile sale, care, în mod normal, ar trebui să-i bage pe făptaşi la închisoare pe mulţi ani. Deocamdată, a fost deschis un dosar penal pe marginea cazului, rămâne de văzut cum vor decurge lucrurile şi dacă statul nostru îi consideră pe gay drept oameni sau nu.

În acelaşi timp, nu-mi pot explica tăcerea totală a presei. Cazul a fost reflectat pe reţelele de socializare, pe unele situri, inclusiv pe Curaj, dar în mass-media nu se discută nimic pe marginea implicaţiilor lui. De regulă, ştiam că şi poliţia transmite informaţiii de genul ăsta presei. Sau ziariştii nu sunt interesaţi de caz, considerându-l în firea lucrurilor? Vă imaginaţi ce hărmălaie s-ar fi ridicat dacă victima era un heterosexual? Iar dacă poliţiştii torţionari ori directoarea cooperantă ar mai fi fost gay…

sursa: indubitabel.wordpress.com [1]

blogpostt [2]

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește BLOGPOST.MD [3] pe TWITTER [4]!


Articol printat de pe: BLOGPOST.timpul.md: https://blogpost.timpul.md

URL-ul articolului: https://blogpost.timpul.md/2013/07/29/cum-se-explica-tacerea-asurzitoare-a-presei/

URLs in this post:

[1] indubitabel.wordpress.com: http://indubitabel.wordpress.com/2013/07/28/cum-se-explica-tacerea-asurzitoare-a-presei/

[2] Image: https://www.facebook.com/Timpul.md

[3] BLOGPOST.MD: http://blogpost.timpul.md

[4] TWITTER: https://twitter.com/blogpostmd

Copyright © 2013 blogpost.timpul.md. Toate drepturile rezervate.