BlogPost.Timpul.md

Cum se explică tăcerea asurzitoare a presei?

MAI-reforma-Republica-Moldova-foto
 

Zilele trecute a avut loc un caz extrem de grav. Întâmplarea mi-a amintit de realităţile unei societăţi naziste până la un anumit punct, atât de perversă mi-a părut. Deci, întâmplarea pe scurt.

Doi poliţişti au jefuit un gay, sustrăgându-i lucrurile personale. Până aici, nu e foarte grav dacă judecăm pornind de la realităţile locului. Dar ce urmează în continuare, întrece orice imaginaţie. Ameninţându-l cu pistolul, aceştia l-au obligat să-i sune directoarei de la locul de muncă şi să o informeze că el face sex cu bărbaţi, inclusiv oral. Apoi, indivizii cu epoleţi i-au sunat ei înşişi directoarei, prevenind-o că va avea mari probleme în cazul în care nu-l va concedia pe băiatul gay hăituit de ei. Directoarea s-a conformat pe loc şi i-a sunat acestuia, invitându-l să scrie o cerere de demisie!

În cele din urmă, s-a implicat o organizaţie specializată pe protecţia drepturilor persoanelor LGBT şi poliţiştii au fost repede identificaţi după numărul de telefon pe care l-au folosit comunicând cu victima şi cu alţii. Şi, culmea, tot ei au început să pozeze drept victime, cerând să nu fie pedepsiţi pentru că în curând au nuntă şi li se va nărui viitorul :) Faptul că erau pe punctul de a anula viaţa unui tânăr pe motiv că acesta e gay, în cooperare cu şefa de la locul lui de muncă, nu ar fi o problemă.

Deci, un caz incredibil, extrem de scârbos prin implicaţiile sale, care, în mod normal, ar trebui să-i bage pe făptaşi la închisoare pe mulţi ani. Deocamdată, a fost deschis un dosar penal pe marginea cazului, rămâne de văzut cum vor decurge lucrurile şi dacă statul nostru îi consideră pe gay drept oameni sau nu.

În acelaşi timp, nu-mi pot explica tăcerea totală a presei. Cazul a fost reflectat pe reţelele de socializare, pe unele situri, inclusiv pe Curaj, dar în mass-media nu se discută nimic pe marginea implicaţiilor lui. De regulă, ştiam că şi poliţia transmite informaţiii de genul ăsta presei. Sau ziariştii nu sunt interesaţi de caz, considerându-l în firea lucrurilor? Vă imaginaţi ce hărmălaie s-ar fi ridicat dacă victima era un heterosexual? Iar dacă poliţiştii torţionari ori directoarea cooperantă ar mai fi fost gay…

sursa: indubitabel.wordpress.com

blogpostt

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește BLOGPOST.MD pe TWITTER!

 
 
 
 
 
 
 
Etichete: , ,
 
 
Nume: *
Adresa de email: *
nu se publica
Sit web
Comentariul*
 

 
 
 
De acelasi autor
 
 

Descoperire științifică de excepție la Chișinău

 

Un matematician moldovean soluționează o problemă formulată de către renumitul matematician francez Poincaré acum 130 de ani. Se numește Mihail Popa, este doctor habilitat, profesor universitar, cercetător ştiinţific principal la Institutul de Matematică și Informatică (IMI). A împlinit anul acesta 65 ani şi este unul din cercetătorii adevăraţi de la noi care munceşte cu onestitate şi cu... (0 Descoperire științifică de excepție la Chișinău )

Rușinea… de a fi moldovean

 

Ce fel de nație suntem noi, moldovenii? Îi aud pe unii care spun că sunt mândri că’s moldoveni. Ridică mândria la rang de virtute și se umflă în pene ca niște curcani plouați. Cum să te mândrești că ești moldovean când niște dobitoci, moldoveni mândri, au violat două suflete amărâte: într-un sat o femeie gravidă,... (6 Rușinea… de a fi moldovean )

Violează un scenariu bun din viață

 

în moldova nu se fac filme. cică nu avem scenarii. sau, de fapt, nu avem scenariști. pentru că scenarii avem, mai dă domnu, în fiecare zi la știrile pro tv. acum am intrat în perioada violurilor. epidemia violurilor. violăm tot de la capre la gravide și downi. uite un scenariu  bun: șapte tipi o violează... (0 Violează un scenariu bun din viață )

 
 
Vezi toata lista de bloggeri
 
 
 
Ultimele
Comentarii

Foarte tare sfaturile de beauty! Multumim !

Great article! That kind of information is shared on the internet. Come and consult with my website. Thank you

I really thank the website owner for sharing this impressive article here. Watch movies for free

天津市民晒"低碳账本" 排碳"大户"燃气和私家车昨天是首个“全国低碳日”,在天津经济技术开发区,不少家庭都有一本低碳账本,平板模温机,&

 
 
Vrei ca textul tau sa fie publicat aici?
Scrie-ne la info@blogspot.md

Vom publica acele articole care oferă perspective noi asupra temelor dezbătute în spațiu public și demonstrează o buna cunoaștere a subiectului abordat.

Inscrie-te acum sau Solicită blog