BlogPost.Timpul.md

Producția agricolă nu poate hrăni populația lumii până în 2050

04_grau_shutterstock_39_f50cc901e4

Producția agricolă ar trebui să crească cu cel puțin 60% pentru a satisface nevoile populației mondiale în creştere până în 2050, arată un studiu citat de The Guardian.

Oamenii de știință au analizat randamentul agricol pentru patru tipuri de culturi de bază: grâu, porumb, orez şi soia. Creşterile înregistrate în aceste zone se ridică la aproximativ 0,9% -1,6% pe an, lucru care înseamnă că până în anul 2050, ar putea fi înregistrată o creştere totală de 38 până la 67 de procente. Cantitatea ar putea fi suficientă pentru a hrăni populaţia, numai dacă se vor păstra segmentul minim al productivităţii necesare estimate şi randamentul maxim de creştere.

Cercetarea nu a luat însă în calcul factori precum schimbările climatice, despre careBanca Naţională afirma că ar putea sărăci milioane de oameni din anumite regiuni până în 2030.

Autorul studiului, Deepak Ray, de la Institutul pentru Mediu din cadrul Universităţii din Minnesota, avertizează, de asemenea, că unele regiuni sunt mult mai expuse pericolului decât altele. De exemplu, în Guatemala, productivitatea agricolă pentru culturile de porumb este în scădere, în timp ce populaţia din această zonă este în creştere.

Un alt pericol asupra căruia atrage atenţia studiul este folosirea terenurilor virgine, inclusiv zonele forestiere, pentru creşterea productivităţii agricole. Acest lucru poate avea efecte nocive asupra climei şi a ecosistemului.

Cercetarea s-a concentrat numai asupra recoltelor agricole, de aceea oamenii de ştiinţă cred că există alte metode eficiente pentru a asigura necesarul de hrană pentru populaţia lumii. Printre măsurile benefice în acest scop se numără eficientizarea şi, în acelaşi timp, reducerea cantităţii de alimente irosite în ţările în curs de dezvoltare şi în cele dezvoltate.

blogpostt

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește BLOGPOST.MD pe TWITTER!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nume: *
Adresa de email: *
nu se publica
Sit web
Comentariul*
 

 
 
 
De acelasi autor
 
 

Sfaturi de beauty pentru 2015

 

Înnoirea fardurilor, folosirea unor produse ce oferă protecţie solară şi mai multă odihnă se numără printre sfaturile de înfrumuseţare şi întinerire pe care le poti adopta in 2015. Iata cateva sfaturi oferite de specialistii din online: Faceţi curat în trusa de machiaj Produsele de machiat ar trebui schimbate de două ori pe an. Aruncaţi orice... (2 Sfaturi de beauty pentru 2015 )

Ulei de măsline: efecte miraculoase pentru frumuseţe!

 

Există numeroase creme şi remedii cosmetice pentru piele, iar produsele gata preparate sunt, într-adevăr, convenabile şi uşor de folosit. Dar utilizarea uleiului de măsline ca atare sau combinat cu alte ingrediente poate face miracole! De fapt, folosind atât uleiul de măsline din sticlă cât şi săpunurile şi produsele pe bază de ulei de măsline pentru... (1 Ulei de măsline: efecte miraculoase pentru frumuseţe! )

Migdale pentru inimă sănătoasă

 

Migdalele menţin sănătatea inimii şi combat celulita, au relevat şase studii noi efectuate de cercetătorii americani, prezentate la Congresul Societăţii americane pentru nutriţie din San Diego, informează dailymail.co.uk, citat de Mediafax. Conform celor şase studii ale cercetătorilor americani, migdalele sunt bogate în nutrienţi, în grăsimi mononesaturate benefice şi vitamina E, cu efect protector împotriva razelor ultraviolete şi... (4 Migdale pentru inimă sănătoasă )

 
 
Vezi toata lista de bloggeri
 
 
 
Ultimele
Comentarii

Foarte tare sfaturile de beauty! Multumim !

Great article! That kind of information is shared on the internet. Come and consult with my website. Thank you

I really thank the website owner for sharing this impressive article here. Watch movies for free

天津市民晒"低碳账本" 排碳"大户"燃气和私家车昨天是首个“全国低碳日”,在天津经济技术开发区,不少家庭都有一本低碳账本,平板模温机,&

 
 
Vrei ca textul tau sa fie publicat aici?
Scrie-ne la info@blogspot.md

Vom publica acele articole care oferă perspective noi asupra temelor dezbătute în spațiu public și demonstrează o buna cunoaștere a subiectului abordat.

Inscrie-te acum sau Solicită blog