BlogPost.Timpul.md

La câte minute de fericire avem dreptul în viată?

felicidade1

Unde-i  “glanda fericirii”? Ce înseamnă fericirea? Încercând să-mi amintesc ultimul moment în care am fost fericită, îmi dau seama că este mai aproape de prezent decât m-aș fi gândit. A trecut acum câteva minute…

Se spune că bucuria se raportează la persoane sau obiecte din mediul înconjurător, pe când fericirea vine din interior. Cred însă că trăirile interioare trebuie să aibă un declanșator, acela trebuie să provină din exterior. Copilul care îi spune mamei că o iubește, femeia care își revarsă sufletul într-un fel de mâncare pregătit pentru cei dragi, bărbatul care zâmbește când pășește acasă, un prieten care îti reamintește cine ești… Mici evenimente în esențe tari.

Există oameni capabili să își traiască viața, să acumuleze, să învețe, să experimenteze emoții, sentimente, trăiri cu adevărat intense. Aceste făpturi sunt cele cu adevărat fericite, cei care își stabilesc țeluri realizabile și nu aleargă după titluri sau obiecte strălucitoare.

Pentru mine, fericirea este acel sentiment de liniște care îmi inundă fiecare părticică din corp, lăsându-mi impresia că nu îmi lipsește nimic (sau nimeni). Prima zi de fericire din acest an am trăit-o citind. Două zile, încuiată în casă, eu și cărțile. Fără o voce care să-mi pronunțe numele de 20 de ori pe zi, fără telefoane sau întâlniri. De atunci, totul a venit de la sine, cine gătite acasă, oameni frumoși care mă înconjoară, prieteni adevărați și cea mai frumoasă familie. Fericirea nu o poți simți așadar, decât atunci când interiorul îți este sănătos.

M-am întrebat de multe ori de ce simțim nevoia de a defini fiecare lucru din jurul nostru, de a eticheta, oameni, relații, de a determina statutul social sau cel marital. E simplu, pentru că în loc să savurăm fiecare picătura, preferăm să o analizăm sub microscop, să o descompunem în formule chimice. E mai ușor. Analiza e mai simplă decât acceptarea, decât trăirea, acum, în prezent.

Nu suntem la fel. Pentru fiecare dintre noi fericirea înseamnă altceva. Dacă pentru unele femei fericirea supremă înseamnă familia, pentru altele începe cu divorțul. Dacă pentru unii bărbați serviciul înseamnă totul, alții vor fi burlaci convinși până la sfârșitul zilelor (sau până când apare acea ființă capabilă să le ofere tot ceea ce nu și-au imaginat că își doresc de fapt).

Trăim într-o societate. Toate bune până aici. Regulile însă au fost impuse de oameni, de obicei de cei mai puternici. Cine spune că o verighetă, un card Diamond și mașina custom made te fac (mai) fericit?

Fericirea vine din interior, dar se raportează întotdeauna la exterior. La fel cum există oameni meteodependenți, la fel și sentimentul acela unic, în care ai certitudinea că nimic nu îți lipsește, se raportează la oameni, la iubire și mai ales la suflet.

Fericirea este armonia dintre ceea ce gândești, ceea ce spui și ceea ce faci – Mahatma Ghandi

sursa:revistabulevard.ro

blogpostt

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește BLOGPOST.MD pe TWITTER!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nume: *
Adresa de email: *
nu se publica
Sit web
Comentariul*
 

 
 
 
De acelasi autor
 
 

Sfaturi de beauty pentru 2015

 

Înnoirea fardurilor, folosirea unor produse ce oferă protecţie solară şi mai multă odihnă se numără printre sfaturile de înfrumuseţare şi întinerire pe care le poti adopta in 2015. Iata cateva sfaturi oferite de specialistii din online: Faceţi curat în trusa de machiaj Produsele de machiat ar trebui schimbate de două ori pe an. Aruncaţi orice... (2 Sfaturi de beauty pentru 2015 )

Ulei de măsline: efecte miraculoase pentru frumuseţe!

 

Există numeroase creme şi remedii cosmetice pentru piele, iar produsele gata preparate sunt, într-adevăr, convenabile şi uşor de folosit. Dar utilizarea uleiului de măsline ca atare sau combinat cu alte ingrediente poate face miracole! De fapt, folosind atât uleiul de măsline din sticlă cât şi săpunurile şi produsele pe bază de ulei de măsline pentru... (1 Ulei de măsline: efecte miraculoase pentru frumuseţe! )

Migdale pentru inimă sănătoasă

 

Migdalele menţin sănătatea inimii şi combat celulita, au relevat şase studii noi efectuate de cercetătorii americani, prezentate la Congresul Societăţii americane pentru nutriţie din San Diego, informează dailymail.co.uk, citat de Mediafax. Conform celor şase studii ale cercetătorilor americani, migdalele sunt bogate în nutrienţi, în grăsimi mononesaturate benefice şi vitamina E, cu efect protector împotriva razelor ultraviolete şi... (4 Migdale pentru inimă sănătoasă )

 
 
Vezi toata lista de bloggeri
 
 
 
Ultimele
Comentarii

Foarte tare sfaturile de beauty! Multumim !

Great article! That kind of information is shared on the internet. Come and consult with my website. Thank you

I really thank the website owner for sharing this impressive article here. Watch movies for free

天津市民晒"低碳账本" 排碳"大户"燃气和私家车昨天是首个“全国低碳日”,在天津经济技术开发区,不少家庭都有一本低碳账本,平板模温机,&

 
 
Vrei ca textul tau sa fie publicat aici?
Scrie-ne la info@blogspot.md

Vom publica acele articole care oferă perspective noi asupra temelor dezbătute în spațiu public și demonstrează o buna cunoaștere a subiectului abordat.

Inscrie-te acum sau Solicită blog