BlogPost.Timpul.md

Franța, tot mai aproape de legalizarea eutanasiei

EUTANASIA

Președintele Francois Hollande și-a reafirmat obiectivul de a legaliza eutanasia, după ce o majoritate a Comitetului Național de Etică din Franța l-a sfătuit să nu permită medicilor să îi ajute pe bolnavii terminali în a-și lua viața.

Hollande a declarat că Franța va organiza o dezbatere națională pe această temă în următoarele luni și guvernul său va depune un proiect de lege în Parlament până la sfârșitul anului. Președintele Franței preconizează să se poată trece dincolo de actuala lege care interzice medicilor să se implice în sinuciderea asistată, relatează Reuters.

Una dintre promisiunile electorale ale președintelui francez a fost aceea de a legaliza „asistența medicală pentru a termina viața în demnitate”. Legea actuală, în funcțiune din 2005, autorizează deja doctorii să administreze calmante până la un nivel la care, ca un efect secundar, viaţa pacientului se scurtează. Intenția lui Hollande este că noua lege „va completa și îmbunătăți legea (curentă), care a făcut deja un pas în direcția demnității umane”.

Sondajele franceze de opinie publică arată un sprijin larg pentru eutanasia legalizată în caurile de boli terminale. Comitetul de etică a declarat că o majoritate dintre cei 17 membri consideră că legalizarea sinuciderii asistate ar putea fi „periculoasă pentru societate”. Opt membri consideră, în schimb, că sinuciderea asistată ar trebui să fie legalizată. Motivația unei asemenea opțiuni este dată de respectul față de alegerea individuală a pacienților bolnavi care solicită acest lucru.

Belgia, Luxemburg, Olanda și Elveția permit deja eutanasia voluntară în anumite forme și condiții. Raportul comitetului consideră că în aceste țări legea care legaliza eutanasia doar pentru pacienții în faza terminală s-a extins și pentru grupurile vulnerabile din societate. În Elveția, semnalează raportul, o cincime dintre pacienții ce au optat pentru eutanasie între 1990 și 2000 „nu a suferit de vreo boală mortală”.

Patru state din Statele Unite, Washington, Oregon, Montana și Vermont, permit, de asemenea, sinuciderea asistată, scrie semneletimpului.ro

blogpostt

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește BLOGPOST.MD pe TWITTER!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nume: *
Adresa de email: *
nu se publica
Sit web
Comentariul*
 

 
 
 
De acelasi autor
 
 

Sfaturi de beauty pentru 2015

 

Înnoirea fardurilor, folosirea unor produse ce oferă protecţie solară şi mai multă odihnă se numără printre sfaturile de înfrumuseţare şi întinerire pe care le poti adopta in 2015. Iata cateva sfaturi oferite de specialistii din online: Faceţi curat în trusa de machiaj Produsele de machiat ar trebui schimbate de două ori pe an. Aruncaţi orice... (2 Sfaturi de beauty pentru 2015 )

Ulei de măsline: efecte miraculoase pentru frumuseţe!

 

Există numeroase creme şi remedii cosmetice pentru piele, iar produsele gata preparate sunt, într-adevăr, convenabile şi uşor de folosit. Dar utilizarea uleiului de măsline ca atare sau combinat cu alte ingrediente poate face miracole! De fapt, folosind atât uleiul de măsline din sticlă cât şi săpunurile şi produsele pe bază de ulei de măsline pentru... (1 Ulei de măsline: efecte miraculoase pentru frumuseţe! )

Migdale pentru inimă sănătoasă

 

Migdalele menţin sănătatea inimii şi combat celulita, au relevat şase studii noi efectuate de cercetătorii americani, prezentate la Congresul Societăţii americane pentru nutriţie din San Diego, informează dailymail.co.uk, citat de Mediafax. Conform celor şase studii ale cercetătorilor americani, migdalele sunt bogate în nutrienţi, în grăsimi mononesaturate benefice şi vitamina E, cu efect protector împotriva razelor ultraviolete şi... (4 Migdale pentru inimă sănătoasă )

 
 
Vezi toata lista de bloggeri
 
 
 
Ultimele
Comentarii

Foarte tare sfaturile de beauty! Multumim !

Great article! That kind of information is shared on the internet. Come and consult with my website. Thank you

I really thank the website owner for sharing this impressive article here. Watch movies for free

天津市民晒"低碳账本" 排碳"大户"燃气和私家车昨天是首个“全国低碳日”,在天津经济技术开发区,不少家庭都有一本低碳账本,平板模温机,&

 
 
Vrei ca textul tau sa fie publicat aici?
Scrie-ne la info@blogspot.md

Vom publica acele articole care oferă perspective noi asupra temelor dezbătute în spațiu public și demonstrează o buna cunoaștere a subiectului abordat.

Inscrie-te acum sau Solicită blog