BlogPost.Timpul.md

Cum să-ţi „păcăleşti” creierul că ai mai mult TIMP

putem-calatori-in-timp-declaratia-incredibila-a-unui-fizician-ce-efect-suspect-produce-voiajul_size1

Cu siguranţă că nu doar o dată v-aţi dorit să aveţi mai mult timp într-o zi. Şi, deşi a adăuga măcar câteva minute este imposibil, există câteva metode să păcălim creierul că dispunem de mai mult timp şi că avem timp să facem tot ceea ce ne dorim.

Mai întâi, o cercetarerealizată de neurochirurgul David Engleman a arătat că rezolvarea stă în percepţia pe care o avem asupra timpului.

Atunci când creierul nostru trebuie să proceseze informaţii noi, timpul în care are loc această procesare este perceput ca o perioadă mai lungă de timp. Spre exemplu, atunci când suntem într-o situaţie primejdioasă, din care încercăm să ieşim teferi, creierul procesează toate informaţiile din jurul nostru, de aceea pare că timpul se dilată.

În schimb, atunci când folosim informaţii care au fost deja procesate, creierul o ia pe scurtătură, iat timpul pare că se mişcă mai repede, că se contractă. Astfel se explică percepţia diferită pe care o avem asupra timpului la vârste diferite.

Pe măsură ce îmbătrânim, creierul nostru întâlneşte tot mai multe informaţii pe care le-a procesat deja. Accesul la aceste informaţii familiare se face rapid, de unde rezultă şi senzaţia să timpul să mişcă foarte repede.

Cum să ne păcălim creierul

Dar, din fericire, situaţia nu este fără ieşire. Există cinci paşi pe care putem să îi parcurgem pentru ca percepţia noastră asupra timpului să fie modificată şi să pară că timpul trece mai lent.

Primul pas este învăţarea continuă. Fie că citim, fie că încercăm activităţi noi, fie că urmăm cursuri diferite de profesia noastră, aceasta ne oferă constant informaţii noi şi păcăleşte creierul să creadă că timpul trece mai încet.

Al doilea pas este vizitarea unor locuri noi. Nu e nevoie să facem călătorii în jurul lumii, ci doar să schimbăm drumul obişnuit pe care îl parcurgem până la facultate, la serviciu sau înapoi spre casă. Totul, de la imagini, la sunete, la persoane, reprezintă informaţii noi pentru creier.

Al treilea pas este cunoaşterea unor persoane noi. Interacţiunea cu persoane noi ne solicită din mai multe puncte de vedere şi, spre deosebire de obiecte, procesarea şi înţelegerea oamenilor, numelor noi, vocilor, accentelor, limbajului corporal solicită mai mult efort.

Al patrulea pas este încercarea unor activităţi noi. Activităţile noi ne obligă să fim atenţi la ceea ce facem, să fim prezenţi în prezent şi să ne ascuţim simţurile. Pe măsură ce creierul ia în considerare toate detaliile noii experienţe, perioada de timp este percepută ca una îndelungată şi, în consecinţă, memorată mai bine de creier.

Al cincilea pas este spontaneitatea. Surprizele se aseamănă cu experienţele noi, prin urmare surprinderea creierului cu informaţii noi, indiferent de simţul sau simţurile prin care le primeşte, ajută ca percepţia asupra timpului să fie schimbată.

 

blogpostt

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește BLOGPOST.MD pe TWITTER!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nume: *
Adresa de email: *
nu se publica
Sit web
Comentariul*
 

 
 
 
De acelasi autor
 
 

Sfaturi de beauty pentru 2015

 

Înnoirea fardurilor, folosirea unor produse ce oferă protecţie solară şi mai multă odihnă se numără printre sfaturile de înfrumuseţare şi întinerire pe care le poti adopta in 2015. Iata cateva sfaturi oferite de specialistii din online: Faceţi curat în trusa de machiaj Produsele de machiat ar trebui schimbate de două ori pe an. Aruncaţi orice... (2 Sfaturi de beauty pentru 2015 )

Ulei de măsline: efecte miraculoase pentru frumuseţe!

 

Există numeroase creme şi remedii cosmetice pentru piele, iar produsele gata preparate sunt, într-adevăr, convenabile şi uşor de folosit. Dar utilizarea uleiului de măsline ca atare sau combinat cu alte ingrediente poate face miracole! De fapt, folosind atât uleiul de măsline din sticlă cât şi săpunurile şi produsele pe bază de ulei de măsline pentru... (1 Ulei de măsline: efecte miraculoase pentru frumuseţe! )

Migdale pentru inimă sănătoasă

 

Migdalele menţin sănătatea inimii şi combat celulita, au relevat şase studii noi efectuate de cercetătorii americani, prezentate la Congresul Societăţii americane pentru nutriţie din San Diego, informează dailymail.co.uk, citat de Mediafax. Conform celor şase studii ale cercetătorilor americani, migdalele sunt bogate în nutrienţi, în grăsimi mononesaturate benefice şi vitamina E, cu efect protector împotriva razelor ultraviolete şi... (4 Migdale pentru inimă sănătoasă )

 
 
Vezi toata lista de bloggeri
 
 
 
Ultimele
Comentarii

Foarte tare sfaturile de beauty! Multumim !

Great article! That kind of information is shared on the internet. Come and consult with my website. Thank you

I really thank the website owner for sharing this impressive article here. Watch movies for free

天津市民晒"低碳账本" 排碳"大户"燃气和私家车昨天是首个“全国低碳日”,在天津经济技术开发区,不少家庭都有一本低碳账本,平板模温机,&

 
 
Vrei ca textul tau sa fie publicat aici?
Scrie-ne la info@blogspot.md

Vom publica acele articole care oferă perspective noi asupra temelor dezbătute în spațiu public și demonstrează o buna cunoaștere a subiectului abordat.

Inscrie-te acum sau Solicită blog