BlogPost.Timpul.md

Persoanele vesele sunt mult mai ferite de boli cardiace

Group of happy business people laughing

Persoanele cu un temperament vesel sunt semnificativ mai puțin predispuse să sufere un eveniment cardiac, precum infarctul sau decesul cardiac subit, conform unui studiu realizat de Universitatea Johns Hopkins.

Studiile anterioare au scos la iveală faptul că persoanele deprimate sau anxioase sunt mai predispuse la infarct și la moartea cauzată de el decât cele a căror dispoziție e mai veselă. Dar cercetătorii de la Johns Hopkins afirmă că studiul lor demonstrează faptul că o stare generală de bine – manifestată printr-o atitudine veselă, relaxată, energică și mulțumită de viață – chiar reduce șansele unui atac de cord, scrie Science Daily.

„Dacă ești vesel din fire și privești partea bună a lucrurilor, e mult mai probabil să fii protejat de evenimente cardiace”, afirmă coordonatorul studiului, Lisa Yanek, profesor asistent la Universitatea Johns Hopkins.

În cadrul studiului, cercetătorii au monitorizat 208 cazuri de evenimente cardiace – atac de cord, deces cardiac subit, sindrom coronarian acut și cazuri care necesitau operație de bypass – de-a lungul unei perioade de 12 ani.

Cercetătorii au descoperit că atitudinea pozitivă a participanților era asociată cu o reducere de o treime a evenimentelor cardiace, iar în rândul celor cotați cu cel mai ridicat risc de evenimente coronariene s-a înregistrat o reducere de până la 50%. Cercetarea a luat în considerare și alți factori de risc în ce privește bolile cardiace, precum vârsta, fumatul, diabetul, nivelul ridicat de colesterol sau tensiunea arterială ridicată.

blogpostt

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește BLOGPOST.MD pe TWITTER!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nume: *
Adresa de email: *
nu se publica
Site web
Comentariul*
 

 
 
 
De acelasi autor
 
 

Sfaturi de beauty pentru 2015

 

Înnoirea fardurilor, folosirea unor produse ce oferă protecţie solară şi mai multă odihnă se numără printre sfaturile de înfrumuseţare şi întinerire pe care le poti adopta in 2015. Iata cateva sfaturi oferite de specialistii din online: Faceţi curat în trusa de machiaj Produsele de machiat ar trebui schimbate de două ori pe an. Aruncaţi orice... (2 Sfaturi de beauty pentru 2015 )

Ulei de măsline: efecte miraculoase pentru frumuseţe!

 

Există numeroase creme şi remedii cosmetice pentru piele, iar produsele gata preparate sunt, într-adevăr, convenabile şi uşor de folosit. Dar utilizarea uleiului de măsline ca atare sau combinat cu alte ingrediente poate face miracole! De fapt, folosind atât uleiul de măsline din sticlă cât şi săpunurile şi produsele pe bază de ulei de măsline pentru... (1 Ulei de măsline: efecte miraculoase pentru frumuseţe! )

Migdale pentru inimă sănătoasă

 

Migdalele menţin sănătatea inimii şi combat celulita, au relevat şase studii noi efectuate de cercetătorii americani, prezentate la Congresul Societăţii americane pentru nutriţie din San Diego, informează dailymail.co.uk, citat de Mediafax. Conform celor şase studii ale cercetătorilor americani, migdalele sunt bogate în nutrienţi, în grăsimi mononesaturate benefice şi vitamina E, cu efect protector împotriva razelor ultraviolete şi... (4 Migdale pentru inimă sănătoasă )

 
 
Vezi toata lista de bloggeri
 
 
 
Ultimele
Comentarii

Great web site you have here.. It's hard to find good quality writing like yours nowadays. I honestly appreciate…

Foarte tare sfaturile de beauty! Multumim !

Great article! That kind of information is shared on the internet. Come and consult with my website. Thank you

I really thank the website owner for sharing this impressive article here. Watch movies for free

 
 
Vrei ca textul tau sa fie publicat aici?
Scrie-ne la info@blogspot.md

Vom publica acele articole care oferă perspective noi asupra temelor dezbătute în spațiu public și demonstrează o buna cunoaștere a subiectului abordat.

Inscrie-te acum sau Solicită blog