BlogPost.Timpul.md

Liniştea absolută devine insuportabilă după 45 de minute

silence1jpg-468x

Cu toate că liniştea este considerată un lucru valoros, liniştea absolută devine insuportabilă după un anumit timp, provocând chiar şi halucinaţii.

Liniştea devine insurpotabilă după 45 de minute. La această concluzie au ajuns oamenii de știință în urma experimentelor în camera anecoidă (fără ecou), care absoarbe 99,9% din sunete, creată de Steven Orfield în Minneapolis (SUA). Camera aceasta a intrat în Cartea Recordurilor ca fiind cel mai silenţios loc din lume.

Pereţii acestei încăperi sunt făcuţi din oţel izolant şi beton şi căptuşiţi cu un strat de fibră de sticlă cu grosimea de un metru. În această cameră, sunetul este chiar persoana care se află în ea, după cum spune creatorul ei, deoarece aceasta îşi poate asculta bătăile inimii, circulaţia sângelui, zgomotul aerului care intră şi iese din plămâni şi chiar sunetele produse de propriile urechi, noteazăprotestantedigital.com.

Timpul maxim pe care o persoană l-a petrecut în interiorul acestei camere a fost de 45 de minute, iar cei mai mulți voluntari au putut sta acolo doar 30 de minute. Subiecții au fost nevoiți să părăsească încăperea după ce au început să aibă derapaje mintale și să halucineze.

Cercetătorii au observat și că nimeni un a putut sta în picioare în timpul celor 30 de minute de experiment, pentru că, explica Orfield, oamenii nu se pot orienta spațial în absența sunetelor.

Invenţia lui Orfield este folosită de NASA, pentru a-şi antrena astronauţii în condiţii extreme, dar şi de diferite companii, precum Whirlpool sau Harley-Davidson, care vor să testeze zgomotul emis de anumite produse ale lor.

blogpostt

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește BLOGPOST.MD pe TWITTER!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Maya

This is absolutely heart brknieag. The photo of beautiful little boy held tightly by his father is stuck in my mind. I pray that miracle happens and he pulls it through and sees his children grow old. Thanks for sharing the story.

Iulie 19, 2015 at 07:01 Răspunde
 
Nume: *
Adresa de email: *
nu se publica
Sit web
Comentariul*
 

 
 
 
De acelasi autor
 
 

Sfaturi de beauty pentru 2015

 

Înnoirea fardurilor, folosirea unor produse ce oferă protecţie solară şi mai multă odihnă se numără printre sfaturile de înfrumuseţare şi întinerire pe care le poti adopta in 2015. Iata cateva sfaturi oferite de specialistii din online: Faceţi curat în trusa de machiaj Produsele de machiat ar trebui schimbate de două ori pe an. Aruncaţi orice... (2 Sfaturi de beauty pentru 2015 )

Ulei de măsline: efecte miraculoase pentru frumuseţe!

 

Există numeroase creme şi remedii cosmetice pentru piele, iar produsele gata preparate sunt, într-adevăr, convenabile şi uşor de folosit. Dar utilizarea uleiului de măsline ca atare sau combinat cu alte ingrediente poate face miracole! De fapt, folosind atât uleiul de măsline din sticlă cât şi săpunurile şi produsele pe bază de ulei de măsline pentru... (1 Ulei de măsline: efecte miraculoase pentru frumuseţe! )

Migdale pentru inimă sănătoasă

 

Migdalele menţin sănătatea inimii şi combat celulita, au relevat şase studii noi efectuate de cercetătorii americani, prezentate la Congresul Societăţii americane pentru nutriţie din San Diego, informează dailymail.co.uk, citat de Mediafax. Conform celor şase studii ale cercetătorilor americani, migdalele sunt bogate în nutrienţi, în grăsimi mononesaturate benefice şi vitamina E, cu efect protector împotriva razelor ultraviolete şi... (4 Migdale pentru inimă sănătoasă )

 
 
Vezi toata lista de bloggeri
 
 
 
Ultimele
Comentarii

Foarte tare sfaturile de beauty! Multumim !

Great article! That kind of information is shared on the internet. Come and consult with my website. Thank you

I really thank the website owner for sharing this impressive article here. Watch movies for free

天津市民晒"低碳账本" 排碳"大户"燃气和私家车昨天是首个“全国低碳日”,在天津经济技术开发区,不少家庭都有一本低碳账本,平板模温机,&

 
 
Vrei ca textul tau sa fie publicat aici?
Scrie-ne la info@blogspot.md

Vom publica acele articole care oferă perspective noi asupra temelor dezbătute în spațiu public și demonstrează o buna cunoaștere a subiectului abordat.

Inscrie-te acum sau Solicită blog