BlogPost.Timpul.md

Foamea afectează capacitatea de a lua decizii şi percepţia riscului

43980foame-1

Foamea ne transformă comportamentul, ne afectează capacitatea de a lua decizii, modifică percepţia riscului şi produce schimbări în creier, spun oamenii de ştiinţă de la Max Planck Institute of Neurobiology din Martinsried.

Studiile realizate pe animale demonstrează că dispoziţia de a asuma un anumit risc creşte sau scade în funcţie de cât de înfometat este animalul. Acelaşi comportament a fost observat ulterior la oameni, care, atunci când le este foame, sunt mult mai dispuşi să-şi asume riscuri financiare decât alţii sătui, noteazăScience Daily.

Un comportament asemănător au observat la musculiţa Drosophila. Fiinţele din regnul animal percep micile cantităţi de dioxid de carbon drept pericol şi se îndepărtează de locul cu pricina. În experimentele lor, oamenii de ştiinţă au supus musculiţele la un mediu în care au amestecat dioxidul de carbon cu mirosul de mâncare. Musculiţele înfometate au trecut peste aversiunea lor către dioxidul de carbon mai repede decât cele sătule.

Rezultatele au arătat că reacţia pe care o aveau musculiţele la dioxidul de carbon era controlată de două circuite neurale paralele, depinzând de cât de înfometate erau acestea. Grunwald-Kadow, coordonatoarea studiului, a concluzionat că procesele metabolice şi foamea afectează sistemul de procesare al creierului.

blogpostt

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește BLOGPOST.MD pe TWITTER!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nume: *
Adresa de email: *
nu se publica
Sit web
Comentariul*
 

 
 
 
De acelasi autor
 
 

Sfaturi de beauty pentru 2015

 

Înnoirea fardurilor, folosirea unor produse ce oferă protecţie solară şi mai multă odihnă se numără printre sfaturile de înfrumuseţare şi întinerire pe care le poti adopta in 2015. Iata cateva sfaturi oferite de specialistii din online: Faceţi curat în trusa de machiaj Produsele de machiat ar trebui schimbate de două ori pe an. Aruncaţi orice... (2 Sfaturi de beauty pentru 2015 )

Ulei de măsline: efecte miraculoase pentru frumuseţe!

 

Există numeroase creme şi remedii cosmetice pentru piele, iar produsele gata preparate sunt, într-adevăr, convenabile şi uşor de folosit. Dar utilizarea uleiului de măsline ca atare sau combinat cu alte ingrediente poate face miracole! De fapt, folosind atât uleiul de măsline din sticlă cât şi săpunurile şi produsele pe bază de ulei de măsline pentru... (1 Ulei de măsline: efecte miraculoase pentru frumuseţe! )

Migdale pentru inimă sănătoasă

 

Migdalele menţin sănătatea inimii şi combat celulita, au relevat şase studii noi efectuate de cercetătorii americani, prezentate la Congresul Societăţii americane pentru nutriţie din San Diego, informează dailymail.co.uk, citat de Mediafax. Conform celor şase studii ale cercetătorilor americani, migdalele sunt bogate în nutrienţi, în grăsimi mononesaturate benefice şi vitamina E, cu efect protector împotriva razelor ultraviolete şi... (4 Migdale pentru inimă sănătoasă )

 
 
Vezi toata lista de bloggeri
 
 
 
Ultimele
Comentarii

Foarte tare sfaturile de beauty! Multumim !

Great article! That kind of information is shared on the internet. Come and consult with my website. Thank you

I really thank the website owner for sharing this impressive article here. Watch movies for free

天津市民晒"低碳账本" 排碳"大户"燃气和私家车昨天是首个“全国低碳日”,在天津经济技术开发区,不少家庭都有一本低碳账本,平板模温机,&

 
 
Vrei ca textul tau sa fie publicat aici?
Scrie-ne la info@blogspot.md

Vom publica acele articole care oferă perspective noi asupra temelor dezbătute în spațiu public și demonstrează o buna cunoaștere a subiectului abordat.

Inscrie-te acum sau Solicită blog