BlogPost.Timpul.md

De ce relaţiile sociale sunt benefice pentru sănătate

Despre-abilitatile-sociale-prietenie-competente-sociale-relatii-copii-bebelusi-prescolari-si-scolari-96156_943x345

Conexiunile sociale sunt un factor extrem de important pentru sănătatea noastră, contribuind la producerea emoţiilor pozitive, arată un studiu american citat de Huffington Post.

Cercetătoarea Barbara Fredrickson de la Universitatea din Carolina de Nord susţine că acele momente de zi cu zi de conexiune între oameni alimentează spirala dintre pozitivitate şi sănătate. În studiul pe care l-a întreprins, ea a ajuns la concluzia că emoţiile noastre pot fi controlate, iar preluarea frâielor acestor emoţii ne poate îmbunătăţi sănătatea fizică.

La cercetare au participat 65 de persoane care aveau, în medie, 37 de ani şi care au fost împărţiţi în două grupe. Jumătate din voluntari au luat parte la un curs de meditaţie asupra bunătăţii şi iubirii, care a durat 61 de zile. Cursul a implicat meditaţia la domiciliu şi învăţarea modului în care aceştia îşi pot cultiva sentimente pozitive. De asemenea, pe parcursul celor 61 de zile, ei au notat într-un raport experienţele emoţionale trăite şi interacţiunile sociale pe care le-au avut. Tonusul vagal al participanţilor din această grupă a fost măsurat zilnic. Rolul măsurătorii a fost acela de a stabili funcţionalitatea nervului vag, care joacă un rol important atât în reglarea ritmului cardiac, cât şi în crearea angajamentului social. În tot acest timp, ceilalţi participanţi au fost informaţi că se află pe lista de aşteptare pentru acest curs de meditaţie.

Rezultatele au arătat că aceia care aveau deja, înainte de începerea cursului, o valoare ridicată a indicelui tonusului vagal au înregistrat o creştere în ceea ce priveşte emoţiile pozitive la finalul celor 61 de zile de meditaţie. Mai mult, creşterile emoţiilor pozitive au fost strâns legate de un număr crescut de conexiuni sociale. De asemenea, reciproca s-a dovedit a fi valabilă, rezultatele arătând faptul că aceste creşteri ale conexiunilor sociale au condus la o creştere a valorii indicelui tonusului vagal. (Valorile acestui indice sunt strâns legate de starea noastră de sănătate, iar o valoare scăzută a acestuia este corelată cu atacul de cord sau cu inflamaţiile, notează Descoperă.ro). De cealaltă parte, voluntarii care nu au urmat cursul de meditaţie nu au experimentat creşteri ale acestui indice al tonusului vagal.

blogpostt

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește BLOGPOST.MD pe TWITTER!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nume: *
Adresa de email: *
nu se publica
Sit web
Comentariul*
 

 
 
 
De acelasi autor
 
 

Sfaturi de beauty pentru 2015

 

Înnoirea fardurilor, folosirea unor produse ce oferă protecţie solară şi mai multă odihnă se numără printre sfaturile de înfrumuseţare şi întinerire pe care le poti adopta in 2015. Iata cateva sfaturi oferite de specialistii din online: Faceţi curat în trusa de machiaj Produsele de machiat ar trebui schimbate de două ori pe an. Aruncaţi orice... (2 Sfaturi de beauty pentru 2015 )

Ulei de măsline: efecte miraculoase pentru frumuseţe!

 

Există numeroase creme şi remedii cosmetice pentru piele, iar produsele gata preparate sunt, într-adevăr, convenabile şi uşor de folosit. Dar utilizarea uleiului de măsline ca atare sau combinat cu alte ingrediente poate face miracole! De fapt, folosind atât uleiul de măsline din sticlă cât şi săpunurile şi produsele pe bază de ulei de măsline pentru... (1 Ulei de măsline: efecte miraculoase pentru frumuseţe! )

Migdale pentru inimă sănătoasă

 

Migdalele menţin sănătatea inimii şi combat celulita, au relevat şase studii noi efectuate de cercetătorii americani, prezentate la Congresul Societăţii americane pentru nutriţie din San Diego, informează dailymail.co.uk, citat de Mediafax. Conform celor şase studii ale cercetătorilor americani, migdalele sunt bogate în nutrienţi, în grăsimi mononesaturate benefice şi vitamina E, cu efect protector împotriva razelor ultraviolete şi... (4 Migdale pentru inimă sănătoasă )

 
 
Vezi toata lista de bloggeri
 
 
 
Ultimele
Comentarii

Foarte tare sfaturile de beauty! Multumim !

Great article! That kind of information is shared on the internet. Come and consult with my website. Thank you

I really thank the website owner for sharing this impressive article here. Watch movies for free

天津市民晒"低碳账本" 排碳"大户"燃气和私家车昨天是首个“全国低碳日”,在天津经济技术开发区,不少家庭都有一本低碳账本,平板模温机,&

 
 
Vrei ca textul tau sa fie publicat aici?
Scrie-ne la info@blogspot.md

Vom publica acele articole care oferă perspective noi asupra temelor dezbătute în spațiu public și demonstrează o buna cunoaștere a subiectului abordat.

Inscrie-te acum sau Solicită blog