BlogPost.Timpul.md

Cum ne trădează creierul atunci când ne simţim vinovaţi

tumblr_m4tf1etWU21qm6oc3o1_500

O simplă scanare a creierului ar putea arăta dacă o persoană se simte vinovată sau nu în legătură cu acuzele care i se aduc, arată un reportaj al Public broadcasting Service (PBS), intens discutat la ediţia din 1 iunie a evenimentului World Science Festival, notează Live Science

Documentarul moderat de actorul Alan Alda este bazat pe un experiment în care acesta trebuie să fure un obiect dintr-un sertar (un ceas sau un inel), fără a dezvălui celor din jur pe care dintre acestea le-a luat. Apoi, Alda este supus unui test de imagistică prin rezonanţă magnetică funcţională (IRMf). Chiar dacă în timpul scanării actorul a minţit în legătură cu obiectul pe care l-a luat „în mod fraudulos”, cercetătorii au putut determina corect ceea ce el a furat de fapt, pentru că atunci când minţea, a fost dat de gol de activitatea desfăşurată în creierul său.

Psihologul şi neurologul Anthony Wagner de la Universitatea Stanford din Palo Alto susţine că scanările creierului pot dezvălui cu o acurateţe de 70 până la 90% dacă o persoană minte. În alte studii amintite de acesta, expunerea unui subiect la o singură fotografie de la locul unei crime, de exemplu, poate declanşa în mod specific activităţi la nivelul creierului, în cazul în care imaginea îi era cunoscută acestuia. Cu toate acestea, există riscul ca scanările folosind IRMf să declanşeze activităţi de culpă în creierul unui individ, în cazul în care, deşi este nevinovat, acesta îşi închipuie că ar fi comis faptul de care este acuzat.

Nita Farahany, profesor de drept la Universitatea Duke din Durham, este de părere că această tehnică ridică probleme legate de dreptul la intimitate a individului. Ea a participat la o testare cu această tehnică, fiind pusă în poziţia de a „deruta sistemul” şi de a minţi în timp ce creierul ei a fost scanat. În acest caz, oamenii de ştiinţă au putut determina familiaritatea cu imaginile la care a fost expusă cu o acurateţe de 70%. Cu toate că Farahany crede că acest sistem de determinare a faptului că o persoană minte sau nu presupune riscuri în contextul unui proces, ea recunoaşte că reprezintă o modalitate eficientă de obţinere a dovezilor, spre deosebire de metodele actuale, şi că procedeul este în continuă şi rapidă dezvoltare în ceea ce priveşte acurateţea.

blogpostt

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește BLOGPOST.MD pe TWITTER!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nume: *
Adresa de email: *
nu se publica
Sit web
Comentariul*
 

 
 
 
De acelasi autor
 
 

Sfaturi de beauty pentru 2015

 

Înnoirea fardurilor, folosirea unor produse ce oferă protecţie solară şi mai multă odihnă se numără printre sfaturile de înfrumuseţare şi întinerire pe care le poti adopta in 2015. Iata cateva sfaturi oferite de specialistii din online: Faceţi curat în trusa de machiaj Produsele de machiat ar trebui schimbate de două ori pe an. Aruncaţi orice... (2 Sfaturi de beauty pentru 2015 )

Ulei de măsline: efecte miraculoase pentru frumuseţe!

 

Există numeroase creme şi remedii cosmetice pentru piele, iar produsele gata preparate sunt, într-adevăr, convenabile şi uşor de folosit. Dar utilizarea uleiului de măsline ca atare sau combinat cu alte ingrediente poate face miracole! De fapt, folosind atât uleiul de măsline din sticlă cât şi săpunurile şi produsele pe bază de ulei de măsline pentru... (1 Ulei de măsline: efecte miraculoase pentru frumuseţe! )

Migdale pentru inimă sănătoasă

 

Migdalele menţin sănătatea inimii şi combat celulita, au relevat şase studii noi efectuate de cercetătorii americani, prezentate la Congresul Societăţii americane pentru nutriţie din San Diego, informează dailymail.co.uk, citat de Mediafax. Conform celor şase studii ale cercetătorilor americani, migdalele sunt bogate în nutrienţi, în grăsimi mononesaturate benefice şi vitamina E, cu efect protector împotriva razelor ultraviolete şi... (4 Migdale pentru inimă sănătoasă )

 
 
Vezi toata lista de bloggeri
 
 
 
Ultimele
Comentarii

Foarte tare sfaturile de beauty! Multumim !

Great article! That kind of information is shared on the internet. Come and consult with my website. Thank you

I really thank the website owner for sharing this impressive article here. Watch movies for free

天津市民晒"低碳账本" 排碳"大户"燃气和私家车昨天是首个“全国低碳日”,在天津经济技术开发区,不少家庭都有一本低碳账本,平板模温机,&

 
 
Vrei ca textul tau sa fie publicat aici?
Scrie-ne la info@blogspot.md

Vom publica acele articole care oferă perspective noi asupra temelor dezbătute în spațiu public și demonstrează o buna cunoaștere a subiectului abordat.

Inscrie-te acum sau Solicită blog