BlogPost.Timpul.md

Chipul tău este oglinda stilului de viaţă pe care îl ai

14_by_mastowka-d2y5zlh

Mâncatul nesănătos, consumul de alcool, fumatul, stresul şi chiar exagerarea în ceea ce priveşte activitatea fizică îşi lasă amprenta asupra chipului tău sub forma ridurilor, a petelor, a cearcănelor sau chiar prin… micşorarea dinţilor. Află ce efecte au obiceiurile pe care le-ai adoptat în stilul tău de viaţă asupra întregii tale fizionomii.

Poate cel mai periculos inamic al chipului nostru este alcoolul, avertizează dr. Michael Prager, chirurg cosmetician la Clinica Harley Street Skin, pentru Daily Mail. Obiceiul de a consuma băuturi alcoolice „stresează corpul”, deoarece asimilarea alcoolului se face prin secretarea unui nivel crescut de cortizol (hormonul stresului). Acest hormon produce umflarea feţei, prin favorizarea retenţiei de apă în jurul obrajilor, dar şi prin favorizarea adunării de grăsime în jurul feţei. Mai mult, conţinutul excesiv de zahăr din alcool poate conduce la îmbătrânirea prematură a pielii (procesul de glicolizare). Dr. Prager atrage atenţia că un consum excesiv de alcool determină pielea să își piardă din elasticitate, afectând muşchii faciali şi forma feţei, lăsând astfel impresia unui chip durduliu.

Chiar dacă a face sport este sănătos, tot ce este exagerat strică. Exerciţiile fizice în exces pot conduce la apariţia „obrajilor scobiţi”, susţine dr. Aamer Khan, directorul medical de la Clinica Harley Street Skin. El explică procesul prin care se produce acest fenomen, luând ca exemplu alergatul. La început, vasele de sânge se dilată din cauza nevoii de oxigen, în timp ce faţa alergătorului se înroşeşte. După 15 minute, muşchii solicită mai mult oxigen, iar din acest motiv sângele va fi deviat departe de faţă. Asta înseamnă că grăsimea din obraji nu va mai avea oxigen, motiv pentru care va dispărea încet.

Fumatul îţi afectează frumuseţea chipului, dar mai ales a gurii. Ţigările se fac vinovate, printre altele, de apariţia cariilor, dar şi de retragerea gingiilor, adaugă dr. Atkins.

Indiciile unui stil de alimentaţie nesănătos, caracterizat printr-un consum de alimente bogate în zahăr şi grăsimi şi evitarea legumelor, fructelor şi produselor sănătoase pot fi citite pe chipul tău precum cuvintele din paginile unei cărţi. De exemplu, faptul că nu mănânci legume şi fructe poate fi dedus din culoarea palidă a tenului. Un studiu realizat la Universitatea St. Andrews a arătat că un consum de trei porţii pe zi de fructe şi legume poate avea drept rezultat obţinerea unei pieli strălucitoare, asemănătoare celei bronzate, în doar câteva săptămâni. Acest lucru se datorează pigmenţilor conţinuţi de aceste produse, precum carotenoidele din morcovi, şi care creează această strălucire. Tot din pricina evitării legumelor şi fructelor pot apărea fisuri la nivelul colţului gurii, aşa numita stomatită angulară. O astfel de reacţie a corpului denotă o deficienţă de vitamina B, susţine doctorul dermatolog Tabi Leslie. Lipsa vitaminei C este vizibilă prin prezenţa buzelor crăpate.

În schimb, o dietă bogată în grăsimi poate determina apariţia unor inele albe în jurul irisului (arcus senilis) şi a unor depuneri galbene în jurul pleoapelor, care pot indica un nivel crescut al colesterolului. Studiile au arătat că aceste simptome ar putea indica riscul dezvoltării bolilor de inimă, susţine Shamina Asif de la College of Optometrists. Mai mult, dr. Atkins atrage atenţia că produsele bogate în grăsimi, alături de alcool sau consumul de condimente iuţi, pot conduce la pierderea, în timp, a dinţilor, prin cantitatea mare de aciditate pe care o produc în esofag. În cazul unui reflux, acest acid poate intra în contact cu dinţii care, din această cauză, se pot micşora în timp.

Alte semne care ne trădează stilul de viaţă şi care ne sunt „scrise” pe chip ar fi apariţia unor inele negre pe gât, din pricina consumului exagerat de alimente bogate în zahăr, pielea deshidratată, cu un aspect roşu şi uscat, care trădează un consum exagerat de produse pe bază de cofeină, dar şi lipsa vitaminei D. Petele pot sugera un consum exagerat de produse lactate, micşorarea dinţilor poate fi pusă şi pe fondul stresului, în timp ce ochii umezi arată că nu dormi suficient sau că ai petrecut prea mult timp în faţa unui monitor sau a televizorului, iar ridurile ar putea apărea chiar şi din cauza faptului că nu te protejezi de razele nocive ale soarelui folosind o cremă cu factor de protecţie UV.

blogpostt

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește BLOGPOST.MD pe TWITTER!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nume: *
Adresa de email: *
nu se publica
Sit web
Comentariul*
 

 
 
 
De acelasi autor
 
 

Sfaturi de beauty pentru 2015

 

Înnoirea fardurilor, folosirea unor produse ce oferă protecţie solară şi mai multă odihnă se numără printre sfaturile de înfrumuseţare şi întinerire pe care le poti adopta in 2015. Iata cateva sfaturi oferite de specialistii din online: Faceţi curat în trusa de machiaj Produsele de machiat ar trebui schimbate de două ori pe an. Aruncaţi orice... (2 Sfaturi de beauty pentru 2015 )

Ulei de măsline: efecte miraculoase pentru frumuseţe!

 

Există numeroase creme şi remedii cosmetice pentru piele, iar produsele gata preparate sunt, într-adevăr, convenabile şi uşor de folosit. Dar utilizarea uleiului de măsline ca atare sau combinat cu alte ingrediente poate face miracole! De fapt, folosind atât uleiul de măsline din sticlă cât şi săpunurile şi produsele pe bază de ulei de măsline pentru... (1 Ulei de măsline: efecte miraculoase pentru frumuseţe! )

Migdale pentru inimă sănătoasă

 

Migdalele menţin sănătatea inimii şi combat celulita, au relevat şase studii noi efectuate de cercetătorii americani, prezentate la Congresul Societăţii americane pentru nutriţie din San Diego, informează dailymail.co.uk, citat de Mediafax. Conform celor şase studii ale cercetătorilor americani, migdalele sunt bogate în nutrienţi, în grăsimi mononesaturate benefice şi vitamina E, cu efect protector împotriva razelor ultraviolete şi... (4 Migdale pentru inimă sănătoasă )

 
 
Vezi toata lista de bloggeri
 
 
 
Ultimele
Comentarii

Foarte tare sfaturile de beauty! Multumim !

Great article! That kind of information is shared on the internet. Come and consult with my website. Thank you

I really thank the website owner for sharing this impressive article here. Watch movies for free

天津市民晒"低碳账本" 排碳"大户"燃气和私家车昨天是首个“全国低碳日”,在天津经济技术开发区,不少家庭都有一本低碳账本,平板模温机,&

 
 
Vrei ca textul tau sa fie publicat aici?
Scrie-ne la info@blogspot.md

Vom publica acele articole care oferă perspective noi asupra temelor dezbătute în spațiu public și demonstrează o buna cunoaștere a subiectului abordat.

Inscrie-te acum sau Solicită blog