BlogPost.Timpul.md

Ceaiul de muşeţel „luptă împotriva cancerului”

ceaii

Ceaiul de muşeţel conţine o substanţă denumită apigenină, care luptă împotriva celulelor canceroase, a arătat un studiu American, citat de Daily Mail.

Apigenina are puterea de a micşora durata de viaţă a celulelor canceroase care provoacă tumori la nivelul sânului, ajutând la stoparea răspândirii lor în corp, dar şi la slăbirea acestora, astfel încât terapia cu medicamente să devină mai eficientă, au arătat cercetătorii de la Universitatea de Stat Ohio.

Această substanţă ajută proteinele să corecteze anormalităţile din ARN (moleculele care poartă informaţia genetică), responsabile de aproximativ 80% din cazurile de apariţie a cancerului.

„În contact cu seturi de proteine specifice, apigenina poate restabili profilul normal din celulele canceroase. Acest lucru ar putea avea o valoare clinică importantă ca şi potenţială strategie de prevenire a cancerului”, a declarat profesorul Andrea Doseff de la Universitatea de Stat Ohio.

Studiul a arătat şi că apigenina se leagă de aproximativ 160 de proteine din corp. Acest lucru sugerează că alte elemente nutritive, denumite nutraceutice, care aduc beneficii sănătăţii, ar putea produce, de departe, efecte similare. În schimb, majoritatea medicamentelor folosite se concentrează asupra unei singure molecule.

În cazul legăturii apigeninei cu proteina hnRNPA2, s-a putut observa restaurarea funcţiei mARN la celulele canceroase de la nivelul sânului. Acest lucru ar putea arăta faptul că atunci când ele sunt celule normale, dispar programat sau sunt mai sensibile la tratamentul chimioterapeutic.

Pe lângă efectul benefic de anihilare a celulelor canceroase, apigenina are şi funcţie de anti-inflamator.

O cantitate importantă de apigenină se regăseşte atât în ceaiul de muşeţel, dar şi în ţelină şi pătrunjel. De asemenea, dietele mediteraneene au în componenţa lor multe legume şi fructe cu un conţinut bogat de apigenină.

blogpostt

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește BLOGPOST.MD pe TWITTER!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nume: *
Adresa de email: *
nu se publica
Sit web
Comentariul*
 

 
 
 
De acelasi autor
 
 

Sfaturi de beauty pentru 2015

 

Înnoirea fardurilor, folosirea unor produse ce oferă protecţie solară şi mai multă odihnă se numără printre sfaturile de înfrumuseţare şi întinerire pe care le poti adopta in 2015. Iata cateva sfaturi oferite de specialistii din online: Faceţi curat în trusa de machiaj Produsele de machiat ar trebui schimbate de două ori pe an. Aruncaţi orice... (2 Sfaturi de beauty pentru 2015 )

Ulei de măsline: efecte miraculoase pentru frumuseţe!

 

Există numeroase creme şi remedii cosmetice pentru piele, iar produsele gata preparate sunt, într-adevăr, convenabile şi uşor de folosit. Dar utilizarea uleiului de măsline ca atare sau combinat cu alte ingrediente poate face miracole! De fapt, folosind atât uleiul de măsline din sticlă cât şi săpunurile şi produsele pe bază de ulei de măsline pentru... (1 Ulei de măsline: efecte miraculoase pentru frumuseţe! )

Migdale pentru inimă sănătoasă

 

Migdalele menţin sănătatea inimii şi combat celulita, au relevat şase studii noi efectuate de cercetătorii americani, prezentate la Congresul Societăţii americane pentru nutriţie din San Diego, informează dailymail.co.uk, citat de Mediafax. Conform celor şase studii ale cercetătorilor americani, migdalele sunt bogate în nutrienţi, în grăsimi mononesaturate benefice şi vitamina E, cu efect protector împotriva razelor ultraviolete şi... (4 Migdale pentru inimă sănătoasă )

 
 
Vezi toata lista de bloggeri
 
 
 
Ultimele
Comentarii

Foarte tare sfaturile de beauty! Multumim !

Great article! That kind of information is shared on the internet. Come and consult with my website. Thank you

I really thank the website owner for sharing this impressive article here. Watch movies for free

天津市民晒"低碳账本" 排碳"大户"燃气和私家车昨天是首个“全国低碳日”,在天津经济技术开发区,不少家庭都有一本低碳账本,平板模温机,&

 
 
Vrei ca textul tau sa fie publicat aici?
Scrie-ne la info@blogspot.md

Vom publica acele articole care oferă perspective noi asupra temelor dezbătute în spațiu public și demonstrează o buna cunoaștere a subiectului abordat.

Inscrie-te acum sau Solicită blog