BlogPost.Timpul.md

5 moduri prin care îţi păstrezi casa răcoroasă în zilele caniculare

canicula_49957700

Temperaturile tot mai ridicate ne determină să apelăm la diverse metode de a ne răcori. Cei care şi-au instalat un aparat de aer condiţionat pot rezolva uşor problema căldurii supărătoare, dar există şi alte soluţii pentru a mai domoli temperaturile ridicate.

Aerul condiţionat rezolvă în câteva minute problema temperaturilor insuportabile din casă, dar acest confort are un preţ, iar preţul se poate vedea pe factura consumului de curent electric. De aceea, am adunat câteva sfaturi utile care să te ajute să consumi mai puţine resurse şi care să te răcorească pe parcursul zilelor caniculare.

1. Acoperă geamurile – aproximativ 30% din căldură „intră” în casă pe fereastră, notează The Family Handyman. De aceea, perdelele izolatoare sau aplicarea pe geamuri a unor folii care să reflecte lumina şi căldura este o soluţie bună de a micşora cantitatea de căldură din casă. Mai mult, vei reduce chiar şi cu 7% costurile pentru răcire anual.

2. Înlocuieşte becurile cu lumină incandescentă cu becuri fluorescente compacte sau LED – circa 90% din totalul de energie electrică utilizată de becurile incandescente este transformat în căldură. În schimb, becurile fluorescente compacte şi cele LED produc mult mai puţină căldură. Mai mult, acestea te ajută să economiseşti curent electric şi, deci, îţi micşorează şi plata pentru consumul de energie electrică.

3. Izolarea locuinţei – este o metodă pentru a nu mai permite aerului cald de afară să pătrundă în casă. Poţi fie să recurgi la metoda izolării întregii case, fie să te ocupi doar de acele zone cu crăpături sau de ferestrele care nu se închid etanş.

4. Îmbracă-te adecvat! Scapă de hainele închise la culoare, din materiale groase, sintetice şi care stau lipite pe corp. În schimb, îmbracă articole vestimentare din bumbac 100%, cât mai deschise la culoare.

5. Foloseşte mai rar aragazul şi cuptorul! Profită de multitudinea de legume şifructe ale sezonului verii pentru a face o cură de detoxifiere a întregului tău organism şi pentru a mânca mai uşor. De asemenea, poţi evita ridicarea temperaturii din casă folosind aragazul sau cuptorul organizând un picnic la iarbă verde, împreună cu familia şi prietenii.

Iată câteva idei pentru a te mai răcori în această vară şi pentru a evita stresul şi starea de disconfort provocată de temperaturile ridicate specifice anotimpului. Ce alte trucuri pentru a face faţă temperaturilor verii mai cunoşti?

blogpostt

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește BLOGPOST.MD pe TWITTER!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nume: *
Adresa de email: *
nu se publica
Sit web
Comentariul*
 

 
 
 
De acelasi autor
 
 

Sfaturi de beauty pentru 2015

 

Înnoirea fardurilor, folosirea unor produse ce oferă protecţie solară şi mai multă odihnă se numără printre sfaturile de înfrumuseţare şi întinerire pe care le poti adopta in 2015. Iata cateva sfaturi oferite de specialistii din online: Faceţi curat în trusa de machiaj Produsele de machiat ar trebui schimbate de două ori pe an. Aruncaţi orice... (2 Sfaturi de beauty pentru 2015 )

Ulei de măsline: efecte miraculoase pentru frumuseţe!

 

Există numeroase creme şi remedii cosmetice pentru piele, iar produsele gata preparate sunt, într-adevăr, convenabile şi uşor de folosit. Dar utilizarea uleiului de măsline ca atare sau combinat cu alte ingrediente poate face miracole! De fapt, folosind atât uleiul de măsline din sticlă cât şi săpunurile şi produsele pe bază de ulei de măsline pentru... (1 Ulei de măsline: efecte miraculoase pentru frumuseţe! )

Migdale pentru inimă sănătoasă

 

Migdalele menţin sănătatea inimii şi combat celulita, au relevat şase studii noi efectuate de cercetătorii americani, prezentate la Congresul Societăţii americane pentru nutriţie din San Diego, informează dailymail.co.uk, citat de Mediafax. Conform celor şase studii ale cercetătorilor americani, migdalele sunt bogate în nutrienţi, în grăsimi mononesaturate benefice şi vitamina E, cu efect protector împotriva razelor ultraviolete şi... (4 Migdale pentru inimă sănătoasă )

 
 
Vezi toata lista de bloggeri
 
 
 
Ultimele
Comentarii

Foarte tare sfaturile de beauty! Multumim !

Great article! That kind of information is shared on the internet. Come and consult with my website. Thank you

I really thank the website owner for sharing this impressive article here. Watch movies for free

天津市民晒"低碳账本" 排碳"大户"燃气和私家车昨天是首个“全国低碳日”,在天津经济技术开发区,不少家庭都有一本低碳账本,平板模温机,&

 
 
Vrei ca textul tau sa fie publicat aici?
Scrie-ne la info@blogspot.md

Vom publica acele articole care oferă perspective noi asupra temelor dezbătute în spațiu public și demonstrează o buna cunoaștere a subiectului abordat.

Inscrie-te acum sau Solicită blog