BlogPost.Timpul.md

10 lucruri pe care le gândeşti şi care te fac nefericit

om-trist

Uneori suntem singurii vinovaţi pentru starea de stres şi tensiune în care ne aflăm. De vină este setarea mentală, acele gânduri care nu ne dau pace şi care au puterea de a ne „trage în jos” şi de a ne împiedica să fim fericiţi.

Pe lângă evenimentele nefericite pe care nu le putem controla întotdeauna, în unele momente contribuim chiar noi înşine la alimentarea stării proprii de tensiune, prin limitările mentale pe care le gândim şi care ne împiedică să facem acei paşi spre fericire. Mai mult, ne pot distruge tot ceea ce am clădit până în momentul de faţă: carieră, prieteni, familie…

Paula Davis-Laack, scriitoare internaţională şi expert pe probleme de rezistenţă şi stres, a identificat 10 astfel de setări mentale care, dacă ne acaparează obsesiv mintea, ne pot întuneca gândurile. Le-a publicat într-un articol pentru Huffington Post, pe scurt:

1. Ce vor crede oamenii despre mine?
2. Trebuie să fiu un bun ________ (fiecare poate completa în funcţie de propriile gânduri, că este vorba de o soţie bună, un fiu bun, un avocat bun etc.)
3. Trebuie să obţin mai mult.
4. Trebuie să fiu perfect.
5. Nu sunt suficient de bun/deştept/bogat…
6. Pot să o fac şi singur.
7. O să mă prefac că totul e bine.
8. Mă voi concentra asupra mea mai târziu, trebuie să îi pun pe ceilalţi pe primul loc.
9. Dacă nu fac ce vor, nu mă vor plăcea.
10. Nu trebuie să par slab.

Aşa cum subliniază Davis-Laack, toate aceste setări mentale reuşeşsc să ne micşoreze motivaţia şi să ne determine să nu ne asumăm acele riscuri sau să ne facem planuri pentru a ajunge unde ne dorim şi pentru a fi fericiţi. Pentru a ne înţelege pe noi înşine şi propriile noastre gânduri este nevoie de efort, iar procesul nu este unul instantaneu.

Cu toate acestea, în momentul în care reuşeşti să îţi dai seama de propriile greşeli născute pe fondul setării mentale, care alimentează acea stare de nefericire cu care te confrunţi, atunci poţi începe să pui în practică o strategie care te va ajuta să îţi învingi propriile neajunsuri şi să faci o schimbare.

Poţi încerca metoda propusă de Davis-Laack: în momentele în care te confrunţi cu stresul, încearcă să îi identifici sursa. Scrie pe o bucată de hârtie tot ce descoperi şi notează-ţi emoţiile cu care te confrunţi. Toate aceste date te vor ajuta să priveşti în ansamblu întregul episod, să devii conştient de propriile setări mentale şi chiar să distrugi legăturile care te limitează şi nu îţi dau voie să fii fericit.

blogpostt

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește BLOGPOST.MD pe TWITTER!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nume: *
Adresa de email: *
nu se publica
Sit web
Comentariul*
 

 
 
 
De acelasi autor
 
 

Sfaturi de beauty pentru 2015

 

Înnoirea fardurilor, folosirea unor produse ce oferă protecţie solară şi mai multă odihnă se numără printre sfaturile de înfrumuseţare şi întinerire pe care le poti adopta in 2015. Iata cateva sfaturi oferite de specialistii din online: Faceţi curat în trusa de machiaj Produsele de machiat ar trebui schimbate de două ori pe an. Aruncaţi orice... (2 Sfaturi de beauty pentru 2015 )

Ulei de măsline: efecte miraculoase pentru frumuseţe!

 

Există numeroase creme şi remedii cosmetice pentru piele, iar produsele gata preparate sunt, într-adevăr, convenabile şi uşor de folosit. Dar utilizarea uleiului de măsline ca atare sau combinat cu alte ingrediente poate face miracole! De fapt, folosind atât uleiul de măsline din sticlă cât şi săpunurile şi produsele pe bază de ulei de măsline pentru... (1 Ulei de măsline: efecte miraculoase pentru frumuseţe! )

Migdale pentru inimă sănătoasă

 

Migdalele menţin sănătatea inimii şi combat celulita, au relevat şase studii noi efectuate de cercetătorii americani, prezentate la Congresul Societăţii americane pentru nutriţie din San Diego, informează dailymail.co.uk, citat de Mediafax. Conform celor şase studii ale cercetătorilor americani, migdalele sunt bogate în nutrienţi, în grăsimi mononesaturate benefice şi vitamina E, cu efect protector împotriva razelor ultraviolete şi... (4 Migdale pentru inimă sănătoasă )

 
 
Vezi toata lista de bloggeri
 
 
 
Ultimele
Comentarii

Foarte tare sfaturile de beauty! Multumim !

Great article! That kind of information is shared on the internet. Come and consult with my website. Thank you

I really thank the website owner for sharing this impressive article here. Watch movies for free

天津市民晒"低碳账本" 排碳"大户"燃气和私家车昨天是首个“全国低碳日”,在天津经济技术开发区,不少家庭都有一本低碳账本,平板模温机,&

 
 
Vrei ca textul tau sa fie publicat aici?
Scrie-ne la info@blogspot.md

Vom publica acele articole care oferă perspective noi asupra temelor dezbătute în spațiu public și demonstrează o buna cunoaștere a subiectului abordat.

Inscrie-te acum sau Solicită blog