- BLOGPOST.timpul.md - https://blogpost.timpul.md -

PL totuşi se reformează?! Chirtoacă preia conducerea partidului?

Scris de: Veaceslav Balacci la data Iulie 25, 2013 @ 10:25 in Politică | 1 Comment

Never say never! Incredibil, dar scopul iniţial declarat al grupului „reformatorilor” din PL se pare că e pe cale de a fi atins. „Reformatorii” au anunțat recent că îşi văd de propriul proiect politic, pasibil a fi lansat în toamnă, astfel dinamizând niţel piaţa politică de la Chişinău, devenită cam amorfă de la Coaliţie încoace.

Mai multe surse din interiorul PL vorbesc despre faptul că în calitate de paratrăsnet pentru migrarea membrilor spre proiectul „reformatorilor”, în toamnă urmează a fi convocat congresul partidului, la care Mihai Ghimpu îi va transmite conducerea formaţiunii lui Dorin Chirtoacă.

Spusele surselor sunt confirmate şi de fenomenele simptomatice din mass media. Dorin Chirtoacă devine tot mai prezent în public cu luări de poziţii şi atitudine din numele partidului, trecând cumva în pole position, în detrimentul lui Mihai Ghimpu. Un exemplu bun de adus este mediatizarea evenimentelor din timpul recentei vizite a preşedintelui Băsescu la Chişinău, la care Chirtoacă a apărut mai mult în calitate de lider politic decât de primar al capitalei, dar şi recenta participare la Reuniunea ministerială a Parteneriatului Estic.

Să fie vorba de un instinct de conservare a partidului, hărţuit după trecerea în opoziţie de epurarea exponenţilor „nereformaţi” ai PL din administraţia publică centrală, dar şi de activismul „reformatorilor” în teritoriu, care tind să spargă unele organizaţii raionale ale liberalilor? Sau, aşa cum a scris ieri Veaceslav Burlac, de un reflex al liderului liberalilor de a păstra partidul „în familie”? Până la urmă poate fi şi una, şi alta, fiind cert un singur lucru: e vorba de o fentă de răspuns la lansarea proiectului politic al „reformatorilor”. Nu este un mare secret că mai mulţi membri ai PL vor fi tentaţi să aleagă între Ghimpu şi „reformatori” calea a treia, adică Dorin Chirtoacă.

Aşa ori altfel, vedem că proiectul „reformatorilor” începe să merite atenţie, provocând nişte mişcări interesante în viaţa politică de la Chişinău. Să vedem dacă noul proiect va găsi o traiectorie de start care îi va asigura viabilitatea, sau se va sparge de manevrele şi aşii din mâneca lui Mihai Ghimpu. Dacă tot avem parte de o vară cam răcoroasă, se pare că se anunţă o toamnă fierbinte! Cel puţin la figurat…

blogpostt [1]

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește BLOGPOST.MD [2] pe TWITTER [3]!


Articol printat de pe: BLOGPOST.timpul.md: https://blogpost.timpul.md

URL-ul articolului: https://blogpost.timpul.md/2013/07/25/pl-totusi-se-reformeaza-chirtoaca-preia-conducerea-partidului/

URLs in this post:

[1] Image: https://www.facebook.com/Timpul.md

[2] BLOGPOST.MD: http://blogpost.timpul.md

[3] TWITTER: https://twitter.com/blogpostmd

Copyright © 2013 blogpost.timpul.md. Toate drepturile rezervate.