BlogPost.Timpul.md

3 sfaturi minunate de la o mama catre fiul ei

postul asta o sa il scriu din doua motive. primul: simt in sfarsit ca vorbele despre care o sa va spun astazi sunt extrem de adevarate. si doi: diana mi-a sugerat sa mai scriu si despre mama :)

am avut si am o relatie buna cu mama mea. este persoana pe care o iubesc cel mai tare pe lumea asta. insa ca aproape orice relatie mama – fiu au existat mai multe divergente. e firesc sa fie asa. nu despre asta vorbim astazi. ci despre sfaturile pe care mama mi le-a dat pe tot parcursul anilor. de la 17 ani cand am venit in bucuresti mama avea urmatoarele replici. le spune mereu. si acum..cu toate ca au trecut multi ani de cand am plecat de acasa.

1. “orice ai face…sa te gandesti mereu la mine, la familia noastra”. de fiecare data cand aud replica asta ma responsabilizez mai mult. pentru mine familia este totul. daca imi amintesti de mama si de tatal meu..deja m-am activat instant. si am incercat…pe cat am putut sa ma gandesc de mai multe ori inainte sa fac un lucru. cred ca mi-a iesit de cateva ori.

2. “sa gandesti mereu cu capul pe care il ai pe umeri”. si de asta am tinut cont mai mereu. am incercat sa fiu un om rational de fiecare data. sigur ca de multe ori am gresit. insa e firesc. omul e supus si suspus greselii.

3. si asta imi place cel mai tare. “sa nu te irosesti”. ador vorba asta. cand eram in facultate si o auzeam des…nu prea intelegeam despre ce este vorba. apoi mama o tot repeta. “sa iti gasesti si tu o fata..asa cum iti trebuie tie. pe sufletul tau. nu alerga in stanga si in dreapta. te irosesti. incearca sa nu faci asta. oamenii din jur te sug de energie. incearca sa faci o selectie. sa ii gasesti pe cei care te incarca cu ceva. si sa nu te irosesti. asta este cel mai important”.

IROSÍ, irosesc, vb. IV. Tranz. și refl. A (se) consuma făcând risipă, a (se) cheltui în mod ușuratic, a (se) împrăștia în exces; a (se) pierde, a (se) risipi. ♦ Refl. (Despre oameni) A depune eforturi (mari și) inutile într-o anumită direcție.

nu intelegeam de ce imi spune asta. acum am inteles. au trecut ceva ani. este extrem de important sa gasesti omul ala alaturi de care iti doresti sa investesti. sentimente, trairi, momente. si cand imi spunea de acest irosit…fix la asta se gandea. alergam mult dupa cai verzi pe pereti si pierdeam esenta.

mama vreau sa iti spun ca am inteles ce spuneai. si am gasit omul care ma face sa nu ma irosesc. omul langa care sa construiesc. omul care ma construieste cel mai frumos si alaturi de care vreau sa stau si sa construim. impreuna.

sursa: bloguluotrava.ro

blogpostt

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește BLOGPOST.MD pe TWITTER!

 
 
 
 
 
 
 
Etichete: , ,
 
 
Nume: *
Adresa de email: *
nu se publica
Sit web
Comentariul*
 

 
 
 
De acelasi autor
 
 

Descoperire științifică de excepție la Chișinău

 

Un matematician moldovean soluționează o problemă formulată de către renumitul matematician francez Poincaré acum 130 de ani. Se numește Mihail Popa, este doctor habilitat, profesor universitar, cercetător ştiinţific principal la Institutul de Matematică și Informatică (IMI). A împlinit anul acesta 65 ani şi este unul din cercetătorii adevăraţi de la noi care munceşte cu onestitate şi cu... (0 Descoperire științifică de excepție la Chișinău )

Rușinea… de a fi moldovean

 

Ce fel de nație suntem noi, moldovenii? Îi aud pe unii care spun că sunt mândri că’s moldoveni. Ridică mândria la rang de virtute și se umflă în pene ca niște curcani plouați. Cum să te mândrești că ești moldovean când niște dobitoci, moldoveni mândri, au violat două suflete amărâte: într-un sat o femeie gravidă,... (6 Rușinea… de a fi moldovean )

Violează un scenariu bun din viață

 

în moldova nu se fac filme. cică nu avem scenarii. sau, de fapt, nu avem scenariști. pentru că scenarii avem, mai dă domnu, în fiecare zi la știrile pro tv. acum am intrat în perioada violurilor. epidemia violurilor. violăm tot de la capre la gravide și downi. uite un scenariu  bun: șapte tipi o violează... (0 Violează un scenariu bun din viață )

 
 
Vezi toata lista de bloggeri
 
 
 
Ultimele
Comentarii

Foarte tare sfaturile de beauty! Multumim !

Great article! That kind of information is shared on the internet. Come and consult with my website. Thank you

I really thank the website owner for sharing this impressive article here. Watch movies for free

天津市民晒"低碳账本" 排碳"大户"燃气和私家车昨天是首个“全国低碳日”,在天津经济技术开发区,不少家庭都有一本低碳账本,平板模温机,&

 
 
Vrei ca textul tau sa fie publicat aici?
Scrie-ne la info@blogspot.md

Vom publica acele articole care oferă perspective noi asupra temelor dezbătute în spațiu public și demonstrează o buna cunoaștere a subiectului abordat.

Inscrie-te acum sau Solicită blog