BlogPost.Timpul.md

Procuratura Generală solicită implicare în combaterea criminalităţii cibernetice

thumb_88127500
Imagine:publika.md
 

Procuratura Generală lansează pentru consultare publică proiectul Planului de Acţiuni în domeniul prevenirii şi combaterii criminalităţii cibernetice, care urmează a fi aprobat printr-un ordin interdepartamental de 11 instituţii de stat. Reprezentanţii societăţii civile, persoanele fizice şi juridice sunt îndemnate să se expună asupra documentului, să prezinte opinii şi propuneri relevante.

Documentul elaborat de Procuratura Generală prevede o perioadă de implementare de 3 ani şi are drept scop ajustarea legislaţiei naţionale la prevederile Convenţiei Consiliului Europei privind criminalitatea informatică adoptată la 23 noiembrie 2001 la Budapesta, asigurarea executării Legii nr.20-XVI din 03.02.2009 cu privire la prevenirea şi combaterea infracţiunilor informatice.

Printre obiectivele de bază ale planului se evidenţiază: perfecţionarea cadrului legislativ şi asigurarea aplicării prevederilor legislaţiei în domeniu (inclusiv referitor la conservarea probelor, la competenţa exercitării şi conducerii urmăririi penale în cazul infracţiunilor cibernetice, la păstrarea datelor generate sau prelucrate în legătură cu furnizarea serviciilor de comunicaţii electronice accesibile publicului sau de reţele de comunicaţii publice, reglementarea „Internetului”); asigurarea funcţionării unui mecanism eficient de semnalare a crimelor cibernetice; asigurarea transparenţei şi intensificarea cooperării dintre instituţiile publice şi societatea civilă; implementarea standardelor internaţionale în domeniu etc.

Controlul asupra executării Ordinului va fi pus în sarcina Secţiei tehnologii informaţionale şi investigaţii ale infracţiunilor în domeniul informaticii a Procuraturii Generale, dar şi a conducătorilor organelor care exercită activitate specială de investigaţii.

Proiectul final al Planului poate fi vizualizat pe site-ul oficial al Procuraturii (www.procuratura.md), compartimentul „Informaţii”, subrubrica „Planuri şi programe ale Procuraturii Republicii Moldova”, iar propunerile şi obiecţiile pot fi expediate la adresa v.soltan@procuratura.md.

sursa: itmoldova.com

blogpostt

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește BLOGPOST.MD pe TWITTER!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nume: *
Adresa de email: *
nu se publica
Sit web
Comentariul*
 

 
 
 
De acelasi autor
 
 

Descoperire științifică de excepție la Chișinău

 

Un matematician moldovean soluționează o problemă formulată de către renumitul matematician francez Poincaré acum 130 de ani. Se numește Mihail Popa, este doctor habilitat, profesor universitar, cercetător ştiinţific principal la Institutul de Matematică și Informatică (IMI). A împlinit anul acesta 65 ani şi este unul din cercetătorii adevăraţi de la noi care munceşte cu onestitate şi cu... (0 Descoperire științifică de excepție la Chișinău )

Rușinea… de a fi moldovean

 

Ce fel de nație suntem noi, moldovenii? Îi aud pe unii care spun că sunt mândri că’s moldoveni. Ridică mândria la rang de virtute și se umflă în pene ca niște curcani plouați. Cum să te mândrești că ești moldovean când niște dobitoci, moldoveni mândri, au violat două suflete amărâte: într-un sat o femeie gravidă,... (6 Rușinea… de a fi moldovean )

Violează un scenariu bun din viață

 

în moldova nu se fac filme. cică nu avem scenarii. sau, de fapt, nu avem scenariști. pentru că scenarii avem, mai dă domnu, în fiecare zi la știrile pro tv. acum am intrat în perioada violurilor. epidemia violurilor. violăm tot de la capre la gravide și downi. uite un scenariu  bun: șapte tipi o violează... (0 Violează un scenariu bun din viață )

 
 
Vezi toata lista de bloggeri
 
 
 
Ultimele
Comentarii

Foarte tare sfaturile de beauty! Multumim !

Great article! That kind of information is shared on the internet. Come and consult with my website. Thank you

I really thank the website owner for sharing this impressive article here. Watch movies for free

天津市民晒"低碳账本" 排碳"大户"燃气和私家车昨天是首个“全国低碳日”,在天津经济技术开发区,不少家庭都有一本低碳账本,平板模温机,&

 
 
Vrei ca textul tau sa fie publicat aici?
Scrie-ne la info@blogspot.md

Vom publica acele articole care oferă perspective noi asupra temelor dezbătute în spațiu public și demonstrează o buna cunoaștere a subiectului abordat.

Inscrie-te acum sau Solicită blog