BlogPost.Timpul.md
gandrabur.net24.07.2013

Funcția mai importantă decât sănătatea copiilor. Unde-i bormașina?

 
Bloggeri / autori

Corneliu Gandrabur

gandrabur.net

 
 

658x0_andrei-usatai
Imagine:timpul.md
 

Situație greu de închipuit într-o țară care se pretinde a avea aspirații europene. La un spital de copii a fost filmată bormașina cu care au fost vindecați sute de copii, sau chiar mii!

Cu toții cunoașteți deja cazul de la Ignatenco, cu bormașina și cleștele. Până la apariția în presă nu a părut pentru nimeni straniu că oasele se mai găuresc la spital cu bormașina, iar schițele se taie cu cleștele ruginit. Da, nu a părut straniu nici pentru părinții a căror copii au fost vindecați, iar acum zburdă pe piciorușele lor prin ogradă și grădină, sănătoși, după ce au fost operați cu aparatul care, cum spune ministrul sănătății, nu are ce căutat într-un spital.

În loc să găsească soluții, cu părere de rău, Ministrul sănătății caută dacă la evidența contabilă a spitalului se află bormașina și cleștele. Deloc ciudat, dar aparatele nu se află la evidența spitalului, iar de aici marele ministru a constatat că filmul este trucat, iar cei care au filmat să fie sancționați!

Mda, tristă situație și regretabil este că pentru a proteja fundul unui șef se întocmește un proces-verbal în care se spune că ”Spitalul nici nu are bormașină și clește. Aceasta înseamnă că nimeni nu este vinovat”.

Poate că ar trebui de strâns declarații de la pacienții care au fost operați cu acele ustensile. Mă gândesc că aceștia, care au fost operați cu anestezie locală, pot recunoaște ”sverloul”, dar oricum nu vor avea nimic împotrivă, pentru că bucuria lui este să aibă piciorul la loc, sau alt oricare membru inferior sau superior.

Ieri am văzut reportaje în care medicii recunoșteau că intenționat au filmat, pentru că în spital e dezastru, iar ei nu au cu ce lucra.

Înainte ca Usatîi să ceară eliberarea și sancționarea medicilor cu camera de filmat, acesta ar trebui să ceară de la șeful spitalului dacă unitatea sa deține un aparat profesionist, pentru lucrările care se fac cu bormașina de la Makita. În cazul când acela spune că nu, atunci să-i ceară socoteală cu ce au fost operați copii până acum, pentru că în rapoarte este scris ce traume au avut și ce operații s-au făcut. De aici ar apărea întrebarea către șef: ”Cu ce scumpule au lucrat medicii dacă spui că bormașina nu-i a spitalului, iar aparat profesionist nu aveți?”.

Ministrul de la aceasta trebuie să înceapă, apoi să apere fundul unui șef, inclusiv pe cel de la Ignatenco, în caz că-l apără.

Spre scârba ministrului, dar asemenea aparate sunt în toate spitalele unde este o secție traumatologică și se pun oase la loc.

Să fie pacienții sănătoși, că miniștri și șefi vor mai fi!

Găsiți un articol la temă, foarte bun, și pe blogul lui In Tcaci

blogpostt

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește BLOGPOST.MD pe TWITTER!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nume: *
Adresa de email: *
nu se publica
Sit web
Comentariul*
 

 
 
 
De acelasi autor
 
 
gandrabur.net23.06.2014

Filat șantajează UE și Rusia! Ce vrea în schimb?

 

După ce Igor Dodon a investit sume enorme în promovarea ideii sale de referendum, iată că obține un sprijin de la cine aștepta mai puțin, de la „Al vostru Vlad Filat”. Liderul PLDM a anunțat că și el vrea referendum național, în ziua alegerilor, doar că el îl vrea pe tema UE, spre deosebire de... (0 Filat șantajează UE și Rusia! Ce vrea în schimb? )

gandrabur.net19.06.2014

PSRM își croiește calea spre Internaționala Socialistă

 

Partidul Socialiștilor condus de Igor Dodon a semnat astăzi, după cum anunțam ieri dimineață, un acord de colaborare cu partidul politic din Federația Rusă «Справедливая Россия», condus de Serghei Mironov. Evenimentul a avut loc în incinta Dumei de Stat a Federație Ruse. Acordul semnat astăzi nu este doar un document de colaborare între cele două partide cu... (1 PSRM își croiește calea spre Internaționala Socialistă )

gandrabur.net18.06.2014

Moscova îl apropie pe Dodon tot mai mult. Mâine va fi semnat un nou contract de colaborare

 

Politicianul Igor Dodon, lider al Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, a plecat astăzi dimineață în direcția Moscova. Acesta nu a plecat după ”noi indicații”, după cum spun unii, dar să încheie noi colaborări de activitate cu partidele moscovite. Semnăturile vor fi puse pe documente pe parcursul zilei de mâine, iar presa se poate interesa cu... (1 Moscova îl apropie pe Dodon tot mai mult. Mâine va fi semnat un nou contract de colaborare )

 
 
Vezi toata lista de bloggeri
 
 
 
Ultimele
Comentarii

Foarte tare sfaturile de beauty! Multumim !

Great article! That kind of information is shared on the internet. Come and consult with my website. Thank you

I really thank the website owner for sharing this impressive article here. Watch movies for free

天津市民晒"低碳账本" 排碳"大户"燃气和私家车昨天是首个“全国低碳日”,在天津经济技术开发区,不少家庭都有一本低碳账本,平板模温机,&

 
 
Vrei ca textul tau sa fie publicat aici?
Scrie-ne la info@blogspot.md

Vom publica acele articole care oferă perspective noi asupra temelor dezbătute în spațiu public și demonstrează o buna cunoaștere a subiectului abordat.

Inscrie-te acum sau Solicită blog