BlogPost.Timpul.md
gandrabur.net24.07.2013

Dorin Chirtoacă a intrat în joc. Nu vrea parafarea acordurilor la Vilnius?

 
Bloggeri / autori

Corneliu Gandrabur

gandrabur.net

 
 

60677831

Primarul general al Chișinăului și-a făcut, ieri, debutul în relațiile cu Parteneriatul Estic, deși nu este ministru de externe.

Ce a spus politicianul la acea întâlnire este de-a dreptul halucinant pentru eforturile depuse de Moldova în procesul de integrare europeană, chiar dacă pe alocuri șchiopătând.

După ce la emisiunea înPROfunzime, de la ProTV Chișinău a spus: ”Sper ca Europa să mai închidă ochii la ce se face în Moldova”, luni 22 iulie 2013, Dorin Chirtoacă a spus europenilor că la Chișinău se fură din banii donatorilor, iar guvernanții ascund gunoiul sub preș.

Prima întrebare care apare este ce a căutat Chirtoacă la cea de-a patra reuniune ministerială a Parteneriatului Estic (PaE), ce a avut drept scop pregătirea către Summit-ul Parteneriatului Estic de la Vilnus, dacă această reuniune este pentru miniștrii de externe ai Armeniei, Azerbaidjanului, Georgiei, Moldovei, Ucrainei și Belarus?

A devenit Chirtoacă ministru de externe peste noapte?

Ca un intrus, pentru că altfel nu-i putem spune, tânărul politician de la Colonița a ajuns și s-a plâns, nefondat și din nou fără probe, celor care pun semnătura pe ordinele de plată a donațiilor în favoarea Moldovei, precum și în fața celor care depun eforturi pentru integrarea Europeană a Moldovei.

Citiți și: Funcția mai importantă decât sănătatea copiilor. Unde-i bormașina?

Cu siguranță reprezentantul Belarusului a fost cel mai fericit când l-a auzit pe Chirtoacă exclamând că la Chișinău s-ar fura ca în Codru, din banii europeni, sau chiar, pe sub masă, i-a înmânat tânărului politician o nouă invitație în The News URSS (Uniunea Vamală), cu aceeași Mână a Moscovei.

Chirtoacă nu mai vrea parafarea acordurilor la Vilnius?

Eforturile lui Mihail Fidorovici, liderul Mișcării Liberale din Moldova, fost partid concurent pentru unii, s-au cam soldat fără rezultat când a vrut să ducă Moldova în alegeri anticipate, dând vina pe Mâna Moscovei și pe Ana Guțu, purtătoarea acesteia. După aceasta, observăm că eforturile s-au întețit din partea lui Chirtoacă și tot mai des iese la TV și în alte discuții publice precum că în Moldova se fură din banii europeni. Ba mai mult, acesta a îndrăznit și a spus europenilor să nu mai acorde bani Guvernului, dar ar fi mai bine să acorde bani Primăriilor, în special Primăriei Chișinău.

Ieșirile publice a primarului general nu spun nimic altceva decât ceea că acesta dorește să sperie europenii, iar în rezultat să nu fie parafate acordurile cu UE la Vilnius, sau dacă vor fi parafate să nu mai fie semnate, niciodată.

blogpostt

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește BLOGPOST.MD pe TWITTER!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nume: *
Adresa de email: *
nu se publica
Sit web
Comentariul*
 

 
 
 
De acelasi autor
 
 
gandrabur.net23.06.2014

Filat șantajează UE și Rusia! Ce vrea în schimb?

 

După ce Igor Dodon a investit sume enorme în promovarea ideii sale de referendum, iată că obține un sprijin de la cine aștepta mai puțin, de la „Al vostru Vlad Filat”. Liderul PLDM a anunțat că și el vrea referendum național, în ziua alegerilor, doar că el îl vrea pe tema UE, spre deosebire de... (0 Filat șantajează UE și Rusia! Ce vrea în schimb? )

gandrabur.net19.06.2014

PSRM își croiește calea spre Internaționala Socialistă

 

Partidul Socialiștilor condus de Igor Dodon a semnat astăzi, după cum anunțam ieri dimineață, un acord de colaborare cu partidul politic din Federația Rusă «Справедливая Россия», condus de Serghei Mironov. Evenimentul a avut loc în incinta Dumei de Stat a Federație Ruse. Acordul semnat astăzi nu este doar un document de colaborare între cele două partide cu... (1 PSRM își croiește calea spre Internaționala Socialistă )

gandrabur.net18.06.2014

Moscova îl apropie pe Dodon tot mai mult. Mâine va fi semnat un nou contract de colaborare

 

Politicianul Igor Dodon, lider al Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, a plecat astăzi dimineață în direcția Moscova. Acesta nu a plecat după ”noi indicații”, după cum spun unii, dar să încheie noi colaborări de activitate cu partidele moscovite. Semnăturile vor fi puse pe documente pe parcursul zilei de mâine, iar presa se poate interesa cu... (1 Moscova îl apropie pe Dodon tot mai mult. Mâine va fi semnat un nou contract de colaborare )

 
 
Vezi toata lista de bloggeri
 
 
 
Ultimele
Comentarii

Foarte tare sfaturile de beauty! Multumim !

Great article! That kind of information is shared on the internet. Come and consult with my website. Thank you

I really thank the website owner for sharing this impressive article here. Watch movies for free

天津市民晒"低碳账本" 排碳"大户"燃气和私家车昨天是首个“全国低碳日”,在天津经济技术开发区,不少家庭都有一本低碳账本,平板模温机,&

 
 
Vrei ca textul tau sa fie publicat aici?
Scrie-ne la info@blogspot.md

Vom publica acele articole care oferă perspective noi asupra temelor dezbătute în spațiu public și demonstrează o buna cunoaștere a subiectului abordat.

Inscrie-te acum sau Solicită blog