BlogPost.Timpul.md

Despre înșelat din perspectiva managementului riscului

vlad_eftenie_4
Imagine:Vlad Eftimie
 

Pe la petreceri ce țin pana târziu sau la unele evenimente cu ședere “peste noapte” mi se întâmplă deseori să rămân uimit de lejeritatea cu care oamenii sunt dispuși să-și înșele partenerul sau partenera rămasă acasă.

Și credeți-mă că vorbesc despre ambele sexe. Cum vă spuneam aici, femeile sunt la fel de (in)fidele ca și bărbații.

Bun. N-am o problemă morală că unii își înșală nevasta sau prietena. Nu vreau să-i trimit la biserică, să le vină mințile în cap, nu vreau să o zic nici pe aia cu “relația înseamnă devotament, încredere și sinceritate”. Nu-i treaba mea ce face fiecare și oricum n-aș putea să-i conving; cine înșală pe altcineva a trecut deja peste concepte precum devotament și restul. Sunt chiar și explicații bune.

Mi se pare doar ilogic. Neingineresc. Mi se pare că riști prea multe pentru o chestie de moment, la propriu, de o oră sau de o noapte (fiecare cât duce, nu?) și vă pot explica asta într-un stil foarte rece și calculat folosind principii din managementul riscului.

Undeva în teoria complicată a managementului riscului se spune că se poate calcula un indice definit ca “impactul pe care-l are un eveniment riscant” x “probabilitatea acestuia de a se întâmpla”. E simplu. Cât de grav ar fi să ia foc depozitul cu marfă înmulțit cu șansa ca acest lucru să se întâmple. Și în funcție de rezultat, investești sau nu în detecție de incendiu, asigurări, pază șamd.

Bun. Există o probabilitate medie ca partenerul tău să afle ce-ai făcut “astă vară”, mai ales cu oameni în jur și bârfe la tot pasul, și impactul este unul major (inclusiv la propriu, când îți trage una în cap). Iar acest tip de risc nu poate fi micșorat sau transferat, ci doar acceptat așa cum este sau complet ocolit prin refuzul de a intra în respectiva acțiune. Așa că mai bine stai liniștit și acționezi logic, după ce-ai gândit totul, nu impulsiv pe moment.

Să vă zic și o teorie de-a mea? Este că de fapt mulți nu vor să-și înșele partenerul de viață. Ei sau ele vor doar sa se convingă că ar putea să o facă, să vadă că încă sunt capabili să agațe sau să cucerească pe cineva, fără intenția de a merge ulterior și mai departe.

Vezi că peștele a înghițit momeala și trage? Că îți zâmbește frumos, că zice “hai sus”? Îți zâmbești și tu în interior, bucuros, dar zici “ah nu pot, am nevastă, nu fac asta”. Bifezi pe lista din minte o reușită și treci la următoarea pe care să-ți testezi farmecele.

sursa: nwradu.ro

blogpostt

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește BLOGPOST.MD pe TWITTER!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nume: *
Adresa de email: *
nu se publica
Sit web
Comentariul*
 

 
 
 
De acelasi autor
 
 

Descoperire științifică de excepție la Chișinău

 

Un matematician moldovean soluționează o problemă formulată de către renumitul matematician francez Poincaré acum 130 de ani. Se numește Mihail Popa, este doctor habilitat, profesor universitar, cercetător ştiinţific principal la Institutul de Matematică și Informatică (IMI). A împlinit anul acesta 65 ani şi este unul din cercetătorii adevăraţi de la noi care munceşte cu onestitate şi cu... (0 Descoperire științifică de excepție la Chișinău )

Rușinea… de a fi moldovean

 

Ce fel de nație suntem noi, moldovenii? Îi aud pe unii care spun că sunt mândri că’s moldoveni. Ridică mândria la rang de virtute și se umflă în pene ca niște curcani plouați. Cum să te mândrești că ești moldovean când niște dobitoci, moldoveni mândri, au violat două suflete amărâte: într-un sat o femeie gravidă,... (6 Rușinea… de a fi moldovean )

Violează un scenariu bun din viață

 

în moldova nu se fac filme. cică nu avem scenarii. sau, de fapt, nu avem scenariști. pentru că scenarii avem, mai dă domnu, în fiecare zi la știrile pro tv. acum am intrat în perioada violurilor. epidemia violurilor. violăm tot de la capre la gravide și downi. uite un scenariu  bun: șapte tipi o violează... (0 Violează un scenariu bun din viață )

 
 
Vezi toata lista de bloggeri
 
 
 
Ultimele
Comentarii

Foarte tare sfaturile de beauty! Multumim !

Great article! That kind of information is shared on the internet. Come and consult with my website. Thank you

I really thank the website owner for sharing this impressive article here. Watch movies for free

天津市民晒"低碳账本" 排碳"大户"燃气和私家车昨天是首个“全国低碳日”,在天津经济技术开发区,不少家庭都有一本低碳账本,平板模温机,&

 
 
Vrei ca textul tau sa fie publicat aici?
Scrie-ne la info@blogspot.md

Vom publica acele articole care oferă perspective noi asupra temelor dezbătute în spațiu public și demonstrează o buna cunoaștere a subiectului abordat.

Inscrie-te acum sau Solicită blog