BlogPost.Timpul.md

Despre a doua șansă

”Niciodată să nu uiți că ești așteptată și binevenită. Noi te iubim…”

Aceste cuvinte au marcat viața multor sufletele orgolioase, rebele, maximaliste, care au pelegrinat prin viață, coborând în abisurile decandenței și a uitării de sine ca după aia să se înalțe spre culmile autocunoașterei și a păcii. Atunci când le-am auzit prima oară, am realizat că ușa întotdeauna va fi deschisă, indiferent de anotimpurile, stările sau vârsta vieții. A fost acea șansa pe care știam că o voi avea, în momentele în care viziunea vieții se transforma în pătratul negru a lui Malevici, în care stările și emoțiile se pierdeau într-un labirint de păduri de netrecut și întunecos, în  acele dimineți în care soarele apunea și nu răsărea.  Este acea șansa de reîntoarcere acolo, unde căldura, pacea și dragostea vor trăi mereu – acasă.

”Chiar dacă am greșit, merităm amândoi  a două șansa…”

Punctuația dragostei noastre era ”dictată” de limba pe care tu și eu o vorbeam. Eu vorbeam o limbă pasională, sinceră și emoțională,  după fiecare frază punând  un punct sigur și profund. Tu vorbeai o limbă jucăușă, carismatică și plină de suspans, punând după fiecare enunț  trei puncte de suspensie. Frazele mele erau pline și directe, ale tale ușoare și aeriene. Emoțiile mele alternau de la roșu până la roșu, ale tale cuprindeau tot spectru curcubeului.  Nu mă întorceam niciodată să recitesc frazele, pe care le finisam cu punct, până când nu începusem să învăț limba ta, în care existau doar vocale,  cuvinte deschise și fraze pline de șanse…

” A doua viața există…”

Lumina de la capătul tunelului nu este licărul sfârșitului, este soarele unui început,  unei noi vieți, a unei flăcări vii . Este steaua care răsare în mijlocul  unei nopți lungi  și polare, încălzind sufletele noastre . Este acea primăvară care vine în destinele noastre , după o iarnă glaciar de dureroasă și nesuferit de grea…

Nu există timpul perfect, momentul potrivit sau starea ”ideală”. Ea există indiferent de trecut, prezent, vijelii, ploi sau soare,  supărări, melancolie, regrete, vise sau amintiri. Ea trăiește în sufletul fiecărui din noi, alaturi de viitor și speranță – a doua șansă.

sursa: nativozian.wordpress.com

blogpostt

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește BLOGPOST.MD pe TWITTER!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nume: *
Adresa de email: *
nu se publica
Sit web
Comentariul*
 

 
 
 
De acelasi autor
 
 

Descoperire științifică de excepție la Chișinău

 

Un matematician moldovean soluționează o problemă formulată de către renumitul matematician francez Poincaré acum 130 de ani. Se numește Mihail Popa, este doctor habilitat, profesor universitar, cercetător ştiinţific principal la Institutul de Matematică și Informatică (IMI). A împlinit anul acesta 65 ani şi este unul din cercetătorii adevăraţi de la noi care munceşte cu onestitate şi cu... (0 Descoperire științifică de excepție la Chișinău )

Rușinea… de a fi moldovean

 

Ce fel de nație suntem noi, moldovenii? Îi aud pe unii care spun că sunt mândri că’s moldoveni. Ridică mândria la rang de virtute și se umflă în pene ca niște curcani plouați. Cum să te mândrești că ești moldovean când niște dobitoci, moldoveni mândri, au violat două suflete amărâte: într-un sat o femeie gravidă,... (6 Rușinea… de a fi moldovean )

Violează un scenariu bun din viață

 

în moldova nu se fac filme. cică nu avem scenarii. sau, de fapt, nu avem scenariști. pentru că scenarii avem, mai dă domnu, în fiecare zi la știrile pro tv. acum am intrat în perioada violurilor. epidemia violurilor. violăm tot de la capre la gravide și downi. uite un scenariu  bun: șapte tipi o violează... (0 Violează un scenariu bun din viață )

 
 
Vezi toata lista de bloggeri
 
 
 
Ultimele
Comentarii

Foarte tare sfaturile de beauty! Multumim !

Great article! That kind of information is shared on the internet. Come and consult with my website. Thank you

I really thank the website owner for sharing this impressive article here. Watch movies for free

天津市民晒"低碳账本" 排碳"大户"燃气和私家车昨天是首个“全国低碳日”,在天津经济技术开发区,不少家庭都有一本低碳账本,平板模温机,&

 
 
Vrei ca textul tau sa fie publicat aici?
Scrie-ne la info@blogspot.md

Vom publica acele articole care oferă perspective noi asupra temelor dezbătute în spațiu public și demonstrează o buna cunoaștere a subiectului abordat.

Inscrie-te acum sau Solicită blog