BlogPost.Timpul.md

Parabola fiului risipitor

00000509_large

Intocmai monedelor, care au un revers, parabolele au si ele variante cu prestatie de revers. Parabola fiului risipitor, bunaoara, are si un al doilea final, care nu o mai fa­ce la fel de citabila. Fiului risipi­tor i-a venit mintea la cap si se intoarce acasa, numai ca ori casa e goala, ori casa nu mai exista, iar in locul ei vede un maidan ori o alta casa, cu alti locatari si alte obiceiuri.

Un jurnalist, care a lipsit zece ani din presa, esuand in afaceri si in indeletniciri care nu l-au sa­tis­fa­cut, imi spune ca intentioneaza sa se intoarca. Nu e primul om care marturiseste ca s-ar intoarce si caruia ar trebui sa-i spun ca nu mai are unde. Oamenii care ar dori sa se intoarca, intr-un rost ce azi li se pare mai bun decat toate cate i-au urmat, se numara cu mili­oa­nele. Rosturile acelea insa nu mai sunt la fel, nu mai exista, nu mai primesc fiii risipitori, nu mai dau banii pe care ii dadeau, nu mai au prestigiul social de altadata, nu mai ofera nimic din ce ofereau. Fiecare an, uneori si fiecare saptamana vine cu cate un nu.

Ar mai fi trebuit sa-i spun un lucru pe care foarte probabil ca nu-l luase in seamna: el, omul care intentiona sa se intoarca in profesie, nu mai era deloc omul de pe vremea cand o abandonase. Para­bo­la intoarcerii fiului risipitor mai in­gaduie o varianta: el intra pe usa, iar ai lui nu-l mai recunosc. Sau il recunosc, dar nu-si pierd timpul cu iertatul, intrucat spa­se­nia lui nu-i convinge. Una asteptau si alta primesc.

Parabola se bazeaza pe ideea pozitiva ca vremea vine cu intelepciune, ca fiul risipitor va fi ascultator si recunoscator. Oa­me­nii care se decid sa revina acolo de unde au plecat de regula cu o frustrare sunt manati de tot felul de sentimente vindicative. Vor sa razbune ceva, vor sa-si do­ve­deas­ca si sa le dovedeasca si alor casei ca au avut motive sa o ia o vreme din loc. Nu-i bine sa stii ce-i in sufletul celui care pare ca-si cere iertare sau chiar o face. In presa scrisa, mai lucreaza doar cativa din gazetarii activi inainte de 1990. In televiziuni, si mai putini. Si toti sunt meseriasi, care n-au fost nici macar o zi plecati. Si nu numai ca n-au lipsit nici o zi, dar au tinut lo­cul si fiilor risipitori tineri, care si-au permis escapade. Au fost mult mai prezenti ca inainte de 1990, demonstrand astfel o varian­ta practic necunoscuta a pa­ra­bo­lei: plecati au fost toti cei ai casei, dar fiindca fiul a ramas singurul pe loc, el a fost socotit risipitorul, sursa: jurnalul.ro

 

blogpostt

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește BLOGPOST.MD pe TWITTER!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nume: *
Adresa de email: *
nu se publica
Sit web
Comentariul*
 

 
 
 
De acelasi autor
 
 

Sfaturi de beauty pentru 2015

 

Înnoirea fardurilor, folosirea unor produse ce oferă protecţie solară şi mai multă odihnă se numără printre sfaturile de înfrumuseţare şi întinerire pe care le poti adopta in 2015. Iata cateva sfaturi oferite de specialistii din online: Faceţi curat în trusa de machiaj Produsele de machiat ar trebui schimbate de două ori pe an. Aruncaţi orice... (2 Sfaturi de beauty pentru 2015 )

Ulei de măsline: efecte miraculoase pentru frumuseţe!

 

Există numeroase creme şi remedii cosmetice pentru piele, iar produsele gata preparate sunt, într-adevăr, convenabile şi uşor de folosit. Dar utilizarea uleiului de măsline ca atare sau combinat cu alte ingrediente poate face miracole! De fapt, folosind atât uleiul de măsline din sticlă cât şi săpunurile şi produsele pe bază de ulei de măsline pentru... (1 Ulei de măsline: efecte miraculoase pentru frumuseţe! )

Migdale pentru inimă sănătoasă

 

Migdalele menţin sănătatea inimii şi combat celulita, au relevat şase studii noi efectuate de cercetătorii americani, prezentate la Congresul Societăţii americane pentru nutriţie din San Diego, informează dailymail.co.uk, citat de Mediafax. Conform celor şase studii ale cercetătorilor americani, migdalele sunt bogate în nutrienţi, în grăsimi mononesaturate benefice şi vitamina E, cu efect protector împotriva razelor ultraviolete şi... (4 Migdale pentru inimă sănătoasă )

 
 
Vezi toata lista de bloggeri
 
 
 
Ultimele
Comentarii

Foarte tare sfaturile de beauty! Multumim !

Great article! That kind of information is shared on the internet. Come and consult with my website. Thank you

I really thank the website owner for sharing this impressive article here. Watch movies for free

天津市民晒"低碳账本" 排碳"大户"燃气和私家车昨天是首个“全国低碳日”,在天津经济技术开发区,不少家庭都有一本低碳账本,平板模温机,&

 
 
Vrei ca textul tau sa fie publicat aici?
Scrie-ne la info@blogspot.md

Vom publica acele articole care oferă perspective noi asupra temelor dezbătute în spațiu public și demonstrează o buna cunoaștere a subiectului abordat.

Inscrie-te acum sau Solicită blog