BlogPost.Timpul.md
gandrabur.net19.07.2013

Partidul Liberal a bocit din nou despre faptul că chipurile primarii lor au rămas fără bani

 
Bloggeri / autori

Corneliu Gandrabur

gandrabur.net

 
 

Dragii mei, când ați fost la guvernare ați făcut la fel cu cei din opoziție.

Deputata comunistă, care acum e primar la Soroca, a cerut includerea în proiectul Bugetului de stat suma de 300 mii lei, pentru reparația școlii din satul Iorjnița, Soroca.  Doar pentru că solicitarea a fost din partea comuniștilor solicitarea acesteia a fost respinsă, inclusiv cu votul liberalilor, ne-cătând la ceea că școala este într-o zonă cu alunecări de teren iar pereții sunt crăpați și gata să cadă în capul elevilor.

Astăzi inșii liberali au plâns din nou în fața camerelor de luat vederi că primarii liberali au rămas fără finanțare. Nu știu cine a gândit acest bocet public, dar cum să lași primăriile fără bani dacă este prevăzut în Bugetul de Stat, care este o Lege și obligatorie pentru toți?

În orice caz, liberalii trebuie să știe că, chiar dacă ar fi fost lăsați fără finanțare (numai că eu nu înțeleg cum), aceasta este prețul opoziției, unde s-a tras Mihai Ghimpu atâta timp. Acum să achite pentru opoziția dorită și să nu plângă peste microfoane, în public, pentru că nu are rost și temei.

Pe lângă toate, tot liberalii au amintit că Primăria Chișinău va rămâne fără bani dacă Parlamentul votează în lectura 2 proiectul de lege ce privește repartizarea impozitelor către localități. Aici din nou nu-i înțeleg pe liberali, pentru că, pe o parte, spun despre lipsa banilor în localități, iar, pe de altă parte, spun că Chișinăul vrea bani.

Păi, dragii mei. Proiectul de lege prevede că dacă Ivanov, Petrov, Sidorov sunt din satul Hârtop, r. Florești, dar lucrează în Chișinău, atunci unele impozite achitate de aceștia vor pleca la localitatea de unde sunt, nu în localitatea unde au prestat serviciul.

Apoi, Mihail Fidorovici și ortacii ar trebui să se ghideze de aceasta și trebuie să se hotărască ce vor: bani pentru Dorin, sau bani pentru toți primarii?

Acum se vede doar că vor bani pentru Dorin, nu pentru toți, însă oricum fac populism și mai amintesc de primăriile din Șiroborta, care nu au scris nici-un proiect de finanțare externă, dar așteaptă numai paika de la Bugetul Statului.

Văzut un reportaj unde se spune despre reparația acoperișului unei case de cultură, unde este o grădiniță. Nu am timp să caut acum link-uri, dar sunt destule finanțări externe pentru asemenea proiecte, inclusiv Fondul de Investiții Sociale din Moldova.

Bocitul nu ajută!

blogpostt

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește BLOGPOST.MD pe TWITTER!

 
 
 
 
 
 
 
Etichete: ,
 
 
Nume: *
Adresa de email: *
nu se publica
Sit web
Comentariul*
 

 
 
 
De acelasi autor
 
 
gandrabur.net23.06.2014

Filat șantajează UE și Rusia! Ce vrea în schimb?

 

După ce Igor Dodon a investit sume enorme în promovarea ideii sale de referendum, iată că obține un sprijin de la cine aștepta mai puțin, de la „Al vostru Vlad Filat”. Liderul PLDM a anunțat că și el vrea referendum național, în ziua alegerilor, doar că el îl vrea pe tema UE, spre deosebire de... (0 Filat șantajează UE și Rusia! Ce vrea în schimb? )

gandrabur.net19.06.2014

PSRM își croiește calea spre Internaționala Socialistă

 

Partidul Socialiștilor condus de Igor Dodon a semnat astăzi, după cum anunțam ieri dimineață, un acord de colaborare cu partidul politic din Federația Rusă «Справедливая Россия», condus de Serghei Mironov. Evenimentul a avut loc în incinta Dumei de Stat a Federație Ruse. Acordul semnat astăzi nu este doar un document de colaborare între cele două partide cu... (1 PSRM își croiește calea spre Internaționala Socialistă )

gandrabur.net18.06.2014

Moscova îl apropie pe Dodon tot mai mult. Mâine va fi semnat un nou contract de colaborare

 

Politicianul Igor Dodon, lider al Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, a plecat astăzi dimineață în direcția Moscova. Acesta nu a plecat după ”noi indicații”, după cum spun unii, dar să încheie noi colaborări de activitate cu partidele moscovite. Semnăturile vor fi puse pe documente pe parcursul zilei de mâine, iar presa se poate interesa cu... (1 Moscova îl apropie pe Dodon tot mai mult. Mâine va fi semnat un nou contract de colaborare )

 
 
Vezi toata lista de bloggeri
 
 
 
Ultimele
Comentarii

Foarte tare sfaturile de beauty! Multumim !

Great article! That kind of information is shared on the internet. Come and consult with my website. Thank you

I really thank the website owner for sharing this impressive article here. Watch movies for free

天津市民晒"低碳账本" 排碳"大户"燃气和私家车昨天是首个“全国低碳日”,在天津经济技术开发区,不少家庭都有一本低碳账本,平板模温机,&

 
 
Vrei ca textul tau sa fie publicat aici?
Scrie-ne la info@blogspot.md

Vom publica acele articole care oferă perspective noi asupra temelor dezbătute în spațiu public și demonstrează o buna cunoaștere a subiectului abordat.

Inscrie-te acum sau Solicită blog