BlogPost.Timpul.md

Despre amenințările la adresa jurnaliștilor angajați în lupta anticorupție

 
Bloggeri / autori
 

PEN Centrul din Republica Moldova – filiala Asociației Mondiale a Scriitorilor cu sediul la Londra – protestează vehement împotriva amenințărilor și intimidărilor la care sunt supuși în ultimul timp colegii noștri, scriitorii şi jurnaliştii Constantin Cheianu – membru în Comitetul Executiv al Centrului PEN din Moldova -, și Vasile Năstase, preşedinte al Asociaţiei Drepturilor de Autor şi Conexe „Apollo” de la Chișinău, precum și alți confrați din mass-media. Avem toate motivele să credem că aceste amenințări anonime și lașe cu răfuiala fizică provin din partea unor structuri politice sau economice sau a unor persoane aflate în spatele lor deranjate de analizele și luările de atitudine ale acestor ziariști împotriva afacerilor ilegale și corupției din sistemul de justiție al Republicii Moldova.

Libertatea de exprimare este un drept fundamental, fixat în Constituția Republicii Moldova, pe care instituțiile statului au datoria să-l asigure și protejeze. Amenințările și intimidările pe care le suportă jurnaliștii vin în contradicție cu angajamentele pro-europene asumate de Republica Moldova.

Cerem instituțiilor de drept din Republica Moldova să-i identifice pe autorii acestor acte revoltătoare, menite să închidă gura presei, și să întreprindă toate măsurile care se impun pentru contracararea lor.

Prezenta Declarație a PEN Centrului din Republica Moldova va fi remisă instituțiilor europene, organizațiilor internaționale specializate în apărarea drepturilor omului, precum și filialelor PEN Centrului Internațional din întreaga lume.

Chișinău, 17 iulie 2013

blogpostt

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește BLOGPOST.MD pe TWITTER!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nume: *
Adresa de email: *
nu se publica
Sit web
Comentariul*
 

 
 
 
De acelasi autor
 
 

Lectură pentru stataliști

 

Această carte a apărut în 1980. În engleză. Și de atunci tot a fost reeditată. În 1990 a mai apărut o prefață cu realitățile de după 1989.  În 2007 a mai apărut o prefață. Cu noile realități ale UE. În 2000 a apărut în română. La Cartier. De azi găsiți în librăriile bune ediția a... (2 Lectură pentru stataliști )

Bunul barbar

 

Au trecut aproape șapte ani. Istoria cochetă despre bunul barbar, cumanul catolic și civilizator de români, a intrat în adevărurile incontestabile ale civilizației maneliste românești. Neagu Djuvara, cu aer de aristocrat al istoriei și al scriiturii, a reușit să facă istoria pasională, ca un roman de dragoste pentru casnice. Istoricii nu prea au atras atenția... (1 Bunul barbar )

100 de ani de la Pacea de la București

 

E caniculă. Bucureștii sunt goi. E momentul potrivit ca orașul să ofere spațiu și timp Simpozionulului  “Centenar Pacea de la Bucureşti, 1913. Consecinţe asupra destinului armânilor.” Asociaţia Comunitatea Armână din România şi Societatea Culturală Aromână organizează împreună Simpozionul cultural cu tematică istorică, având titlul“Centenar Pacea de la Bucureşti, 1913 – Consecinţe asupra destinului armânilor”. Simpozionul se... (0 100 de ani de la Pacea de la București )

 
 
Vezi toata lista de bloggeri
 
 
 
Ultimele
Comentarii

Foarte tare sfaturile de beauty! Multumim !

Great article! That kind of information is shared on the internet. Come and consult with my website. Thank you

I really thank the website owner for sharing this impressive article here. Watch movies for free

天津市民晒"低碳账本" 排碳"大户"燃气和私家车昨天是首个“全国低碳日”,在天津经济技术开发区,不少家庭都有一本低碳账本,平板模温机,&

 
 
Vrei ca textul tau sa fie publicat aici?
Scrie-ne la info@blogspot.md

Vom publica acele articole care oferă perspective noi asupra temelor dezbătute în spațiu public și demonstrează o buna cunoaștere a subiectului abordat.

Inscrie-te acum sau Solicită blog