BlogPost.Timpul.md
cojocari.ro18.07.2013

Despre neimportanţa vizitei preşedintelui Băsescu

 
Bloggeri / autori

Vitalie Cojocari

cojocari.ro

 
 

basescu_70_7214457060
 

Ce face preşedintele Băsescu la Chişinău? Cât de importantă este această vizită pentru România? Dar pentru Moldova? Dacă este să urmăreşti presa din România, vizita are o importanţă nesemnificativă. Mai tare este ştirea despre moartea finului lui Becali, care s-a grăbit şi a ajuns cu Bentley-ul sub roţile unei locomotive. Să trecem Prutul. Presa de la Chişinău nu are altă ştire în afara de Băsescu. Băsescu în sus, Băsescu în jos. Până şi presa de la Tiraspol, puternic controlată de regimul de acolo, scrie despre vizită. Ai impresia că Traian Băsescu este adevăratul preşedinte al Republicii Moldova. O paranteză, domnul preşedinte Timofti poate învaţă ceva de la domnul preşedinte Băsescu care, deşi are purtător de cuvânt, este un comunicator excelent şi nu se ascunde în spatele omului cu PR-ul.

Să nu ne lăsăm subjugaţi de emoţia momentului. Să nu ne lăsăm impresionaţi de ştiri. Să vedem lucrurile aşa cum sunt. Este sau nu importantă vizita preşedintelui Băsescu în Moldova? Adevărul este undeva la mijlocul celor două extreme prezentate de presa de la Chişinău şi cea de la Bucureşti. Vizita liderului de peste Prut este mai mult una de curtoazie. Cât să păstreze calde-călduţe relaţiile moldo-române. Pe de altă parte, Băsescu este iubit la Chişinău. Deci, vizita sa, dacă nu creşte, cel puţin întăreşte imaginea României în Moldova. În plus, prea mulţi funcţionari ruşi s-au perindat în ultima vreme prin Moldovioara şi balanţa trebuie cumva înclinată.

Înainte de a sări la gâtul meu să-mi spuneţi că nu sunt patriot, că nu sunt român adevărat pentru că nu mă dă pe spate vizita preşedintelui Băsescu. Să ştiţi că aceasta mă încântă, sunt bucuros, dar nu sunt extaziat ca unii. Încerc să am capul limpede, să gândesc la rece. Doar timpul ne va arăta foarte clar cât de importantă este prezenţa preşedintelui României în Republica Moldova. Înainte de a lăsa lunile, anii să-şi spună cuvântul, nu uitaţi că la Chişinău a fost chiar şi cancelarul Germaniei. Cine îşi mai aminteşte de asta? Mai ţine minte cineva de vicepreşedintele american? Hm. Ţine minte cineva de ce a fost ultima dată Băsescu la Chişinău? Vedeţi, despre asta este vorba. Preşedinţii vin şi pleacă, moldovenii rămân şi… uită.

PS: Îi urez bun venit în Republica Moldovioara preşedintelui Băsescu. Îi doresc să vină de multe, multe, multe ori în ţărişoară. Să vină ca într-o ţară românească. Să vină des, des, des. Să nu mai fie un eveniment extraordinar, ci unul obişnuit, banal, NORMAL! Căci despre asta este vorba la urma, urmei.

blogpostt

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește BLOGPOST.MD pe TWITTER!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nume: *
Adresa de email: *
nu se publica
Sit web
Comentariul*
 

 
 
 
De acelasi autor
 
 
cojocari.ro22.07.2013

Nu fi loh, pune mâna pe carte! Altfel viaţa ta o să fie levaia!

 

Acum vreo 15 ani, când eram tânăr băiet la liceul “Onisifor Ghibu” din Orhei, eram alt om. Alte gânduri şi preocupări mă năpădeau. Cred că am uitat aproape în totalitate propria mea axa valorică din acele vremuri. Spun asta pentru că am ajuns să-i judec prea aspru pe copiii care au picat BAC-ul în acest... (0 Nu fi loh, pune mâna pe carte! Altfel viaţa ta o să fie levaia! )

cojocari.ro22.07.2013

Economia Moldovei sărace – cât a unui judeţ din România!

 

De ce are nevoie România de Republica Moldova? Simplu, pentru că o ţară mai mare înseamnă o ţară mai puternică. Iar România, plus Republica Moldova ar ajunge un stat puternic. Ci nu cum cred unii, că două sărăcii dau o sărăcie şi mai mare. Profund greşit. O mică paranteză: de ce are nevoie Rusia de... (0 Economia Moldovei sărace – cât a unui judeţ din România! )

cojocari.ro18.07.2013

Economia Moldovei sărace – cât a unui judeţ din România!

 

De ce are nevoie România de Republica Moldova? Simplu, pentru că o ţară mai mare înseamnă o ţară mai puternică. Iar România, plus Republica Moldova ar ajunge un stat puternic. Ci nu cum cred unii, că două sărăcii dau o sărăcie şi mai mare. Profund greşit. O mică paranteză: de ce are nevoie Rusia de... (0 Economia Moldovei sărace – cât a unui judeţ din România! )

 
 
Vezi toata lista de bloggeri
 
 
 
Ultimele
Comentarii

Foarte tare sfaturile de beauty! Multumim !

Great article! That kind of information is shared on the internet. Come and consult with my website. Thank you

I really thank the website owner for sharing this impressive article here. Watch movies for free

天津市民晒"低碳账本" 排碳"大户"燃气和私家车昨天是首个“全国低碳日”,在天津经济技术开发区,不少家庭都有一本低碳账本,平板模温机,&

 
 
Vrei ca textul tau sa fie publicat aici?
Scrie-ne la info@blogspot.md

Vom publica acele articole care oferă perspective noi asupra temelor dezbătute în spațiu public și demonstrează o buna cunoaștere a subiectului abordat.

Inscrie-te acum sau Solicită blog