- BLOGPOST.timpul.md - https://blogpost.timpul.md -

Teroristul din jocul pe calculator

Scris de: 3blogpost la data Iulie 15, 2013 @ 13:42 in Știri | No Comments

Unul dintre cazurile din justiția americană ce merită urmărit este al lui Justin Carter, un tânăr de 19 ani din Texas.

Se juca League of Legends pe calculator, în rețea. Cineva i-a spus că nu-i normal la cap. El a răspuns că da, nu este, poate că se va duce să împuște niște copii într-o grădiniță.

According to court documents, Justin wrote, “I’m f***ed in the head alright. I think I’ma (sic) shoot up a kindergarten and watch the blood of the innocent rain down and eat the beating heart of one of them.”

Cineva l-a turnat la poliție pentru aceste cuvinte și a fost arestat pentru terorism. Țin minte că am citit despre asta când l-a luat poliția și m-am gândit “ok, îi bagă ăia un pic mintea în cap să nu mai braveze pe net”.

Sigur. A stat 5 luni în închisoare pentru acele cuvinte, iar zilele trecute a ieșit doar pentru că cineva i-a plătit, în sfârșit, cauțiunea de 500.000 de dolari. Părinții nu reușiseră să adune acești bani până acum. Până la proces mai sunt câteva luni.

Dincolo de tâmpenia cu a-l ține în închisoare atâta vreme doar pentru ceva zis într-un joc pe net, mi se pare un caz important pentru viitor, pentru că stabilește ce poți și ce nu poți spune pe net.

OK, intenția sau glumele cu terorismul și asasinarea copiilor sunt chestiuni serioase. De aici închisoare și cauțiune mare de tot. Dar la o scară mai mică, dacă cineva mă înjură sau amenința doar pe mine, pe net sau într-un joc video, pot să fac aceeași plângere? Să stea și respectivul în închisoare vreo săptămână și cu o cauțiune de 20.000 de dolari?

sursa: nwradu.ro [1]

blogpostt [2]

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește BLOGPOST.MD [3] pe TWITTER [4]!


Articol printat de pe: BLOGPOST.timpul.md: https://blogpost.timpul.md

URL-ul articolului: https://blogpost.timpul.md/2013/07/15/teroristul-din-jocul-pe-calculator/

URLs in this post:

[1] nwradu.ro: http://www.nwradu.ro/2013/07/teroristul-jocul-calculator/#more-41183

[2] Image: https://www.facebook.com/Timpul.md

[3] BLOGPOST.MD: http://blogpost.timpul.md

[4] TWITTER: https://twitter.com/blogpostmd

Copyright © 2013 blogpost.timpul.md. Toate drepturile rezervate.