BlogPost.Timpul.md

Teroristul din jocul pe calculator

Unul dintre cazurile din justiția americană ce merită urmărit este al lui Justin Carter, un tânăr de 19 ani din Texas.

Se juca League of Legends pe calculator, în rețea. Cineva i-a spus că nu-i normal la cap. El a răspuns că da, nu este, poate că se va duce să împuște niște copii într-o grădiniță.

According to court documents, Justin wrote, “I’m f***ed in the head alright. I think I’ma (sic) shoot up a kindergarten and watch the blood of the innocent rain down and eat the beating heart of one of them.”

Cineva l-a turnat la poliție pentru aceste cuvinte și a fost arestat pentru terorism. Țin minte că am citit despre asta când l-a luat poliția și m-am gândit “ok, îi bagă ăia un pic mintea în cap să nu mai braveze pe net”.

Sigur. A stat 5 luni în închisoare pentru acele cuvinte, iar zilele trecute a ieșit doar pentru că cineva i-a plătit, în sfârșit, cauțiunea de 500.000 de dolari. Părinții nu reușiseră să adune acești bani până acum. Până la proces mai sunt câteva luni.

Dincolo de tâmpenia cu a-l ține în închisoare atâta vreme doar pentru ceva zis într-un joc pe net, mi se pare un caz important pentru viitor, pentru că stabilește ce poți și ce nu poți spune pe net.

OK, intenția sau glumele cu terorismul și asasinarea copiilor sunt chestiuni serioase. De aici închisoare și cauțiune mare de tot. Dar la o scară mai mică, dacă cineva mă înjură sau amenința doar pe mine, pe net sau într-un joc video, pot să fac aceeași plângere? Să stea și respectivul în închisoare vreo săptămână și cu o cauțiune de 20.000 de dolari?

sursa: nwradu.ro

blogpostt

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește BLOGPOST.MD pe TWITTER!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nume: *
Adresa de email: *
nu se publica
Sit web
Comentariul*
 

 
 
 
De acelasi autor
 
 

Descoperire științifică de excepție la Chișinău

 

Un matematician moldovean soluționează o problemă formulată de către renumitul matematician francez Poincaré acum 130 de ani. Se numește Mihail Popa, este doctor habilitat, profesor universitar, cercetător ştiinţific principal la Institutul de Matematică și Informatică (IMI). A împlinit anul acesta 65 ani şi este unul din cercetătorii adevăraţi de la noi care munceşte cu onestitate şi cu... (0 Descoperire științifică de excepție la Chișinău )

Rușinea… de a fi moldovean

 

Ce fel de nație suntem noi, moldovenii? Îi aud pe unii care spun că sunt mândri că’s moldoveni. Ridică mândria la rang de virtute și se umflă în pene ca niște curcani plouați. Cum să te mândrești că ești moldovean când niște dobitoci, moldoveni mândri, au violat două suflete amărâte: într-un sat o femeie gravidă,... (6 Rușinea… de a fi moldovean )

Violează un scenariu bun din viață

 

în moldova nu se fac filme. cică nu avem scenarii. sau, de fapt, nu avem scenariști. pentru că scenarii avem, mai dă domnu, în fiecare zi la știrile pro tv. acum am intrat în perioada violurilor. epidemia violurilor. violăm tot de la capre la gravide și downi. uite un scenariu  bun: șapte tipi o violează... (0 Violează un scenariu bun din viață )

 
 
Vezi toata lista de bloggeri
 
 
 
Ultimele
Comentarii

Foarte tare sfaturile de beauty! Multumim !

Great article! That kind of information is shared on the internet. Come and consult with my website. Thank you

I really thank the website owner for sharing this impressive article here. Watch movies for free

天津市民晒"低碳账本" 排碳"大户"燃气和私家车昨天是首个“全国低碳日”,在天津经济技术开发区,不少家庭都有一本低碳账本,平板模温机,&

 
 
Vrei ca textul tau sa fie publicat aici?
Scrie-ne la info@blogspot.md

Vom publica acele articole care oferă perspective noi asupra temelor dezbătute în spațiu public și demonstrează o buna cunoaștere a subiectului abordat.

Inscrie-te acum sau Solicită blog