BlogPost.Timpul.md
vieru.eu15.07.2013

„mărgăritare la porci”

 
Bloggeri / autori

Grigore Vieru

vieru.eu

 
 

Uneori rămîn „ca la poartă nouă” de acțiunile și modul de abordare a lucrurilor de către unii concetățeni. Un asemenea caz este prezentat într-un reportaj de la Publika TV. Aici este vorba despre un tînăr pe nume Tudor care cu proprii bani și forțe a reușit să amenajeze și să mențină curată fața blocului în care locuiește. Omul a împletit din nuiele un gărduț, a semănat iarbă, din niște anvelope vechi a confecționat mai multe ghivece în care a sădit flori, etc. Locatarii apeciază înalt eforturile depuse de acest bărbat, dar iată, că s-a găsit o cucoană care a depus o plîngere la poliție pe numele acestui tînăr pe motiv că și-ar fi rupt „iubka” în una dintre articolele decorative amplasate de Tudor. De asemenea, plîngere a depus și o altă persoană care și-ar fi zgîriat automobilul dorind să-l parcheze pe trotuar. Vezi reportajul.

Oameni buni, pe mine nu mă taie capul. Cum poți bre din neatenția ta să învinuiești un om care a făcut un lucru frumos și nobil și la urma urmei demn de urmat? S-a găsit acest Tudor dintre un milion de locuitori ai Capitalei să facă ceva frumos în fața blocului unde locuiște împreună cu alte zeci de persoane, ca ulterior tot el să fie vinovat că o invidioasă neatentă și-a rupt fusta, iar altul și-a zgîriat mașina.

De multe ori am zis că în țara asta este cel mai greu de trăit din punct de vedere a relațiilor dintre oameni. Invidia, vrăjmășia, lăcomia, setea de putere, dragostea de bani au pus stăpînire peste noi. Mergi la piață și pînă cînd nu te amăgește la cîntar nu se lasă, mergi la unele autoservice la fel, îți îndrugă verzi și uscate doar ca să te scurgă de bani. Unde nu te-ai întoarce ești mințit, nedreptățit, folosit …

Pe facebook am propus să strîngem mînă de la mînă și să-i cumpărăm „lu madama” asta o „iubkî” nouă, iar celui ce și-a zgîriat mașina, să-i achităm reparația. Și, să-l lase pe Tudor în pace, căci nu poartă nicio vină, mai mult ca atît, trebuie să luăm exemplu de la el. Iar, ăștia cu plîngerea, să-și vină în fire!

Cam asta

P.S. Titlul postării este inspirat din Sfînta Scriptură:
 „Nu daţi cele sfinte câinilor, nici nu aruncaţi mărgăritarele voastre înaintea porcilor, ca nu cumva să le calce în picioare şi, întorcându-se, să vă sfâşie pe voi.”  Evanghelia după Matei 7:6

Bunătatea și fapta bună a lui Tudor au fost călcate în picioare … acum vor să-l mai și „sfîșie”.

sursa: vieru.eu

blogpostt

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește BLOGPOST.MD pe TWITTER!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nume: *
Adresa de email: *
nu se publica
Sit web
Comentariul*
 

 
 
 
De acelasi autor
 
 
vieru.eu02.10.2013

Fără Voronin, comuniştii nu vor mai fi comunişti

 

„Gata, soacra mea nu mai votează comuniștii ”, îmi spuse cineva zilele trecute, făcînd referință la recenta cuvîntare a lui Voronin, adresată mulțimii adunate în fața Palatului Republicii. Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește BLOGPOST.MD pe TWITTER! (1 Fără Voronin, comuniştii nu vor mai fi comunişti )

vieru.eu29.09.2013

Jurnal TV mai sărac după plecarea lui Bogatu

 

În ultimile luni se observă o creștere a tendinței jurnaliștilor de la Jurnal TV, de părăsi acest post de televiziune. Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește BLOGPOST.MD pe TWITTER! (1 Jurnal TV mai sărac după plecarea lui Bogatu )

vieru.eu18.09.2013

Comuniștii inițiază procedura privind demiterea Guvernului Leancă

 

Comuniștii cer demisia Guvernului Leancă și asta din cauza ultimilor năzbîtii ale acestuia făcute la Banca de Economii din Moldova (BEM). Poate, într-o măsură oarecare ei au dreptate, dar mă întreb ce o să dea asta. Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește BLOGPOST.MD pe TWITTER! (0 Comuniștii inițiază procedura privind demiterea Guvernului Leancă )

 
 
Vezi toata lista de bloggeri
 
 
 
Ultimele
Comentarii

Foarte tare sfaturile de beauty! Multumim !

Great article! That kind of information is shared on the internet. Come and consult with my website. Thank you

I really thank the website owner for sharing this impressive article here. Watch movies for free

天津市民晒"低碳账本" 排碳"大户"燃气和私家车昨天是首个“全国低碳日”,在天津经济技术开发区,不少家庭都有一本低碳账本,平板模温机,&

 
 
Vrei ca textul tau sa fie publicat aici?
Scrie-ne la info@blogspot.md

Vom publica acele articole care oferă perspective noi asupra temelor dezbătute în spațiu public și demonstrează o buna cunoaștere a subiectului abordat.

Inscrie-te acum sau Solicită blog