BlogPost.Timpul.md

Cum să pregătim mai sănătos porumbul?

Porumbul este originar din America Centrală şi a fost adus în Europa de către Cristofor Columb la sfîrşitul secolului al XV-lea. Astăzi după suprafaţa cultivată la scară mondială este a treia plantă după orez şi grîu. Boabele de porumb conţin zaharuri, proteine şi grăsimi. Ele mai conţin vitaminele B1, B2, B6, C, D, E, H, K, PP, caroten şi săruri minerale (magneziu, fier, cupru, nichel, fosfor, sulf, siliciu). Este uimitor cît de gustoase şi sănătoase în acelaşi timp sunt aceste boabe.

Uleiul de porumb conţine acizi graşi saturaţi şi nesaturaţi, care se opun energic creşterii colesterolului în sînge. Este ideal pentru prevenirea şi tratamentul obezităţii, diabetului zaharat, afecţiunilor hepatice. Iar vitamina E stopează procesele de îmbătrînire ale organismului.

Există mai multe moduri în care e preparat porumbul. Cele mai clasice cunoscute sunt porumbul fiert, copt, pop-cornul şi pufuleţii sau cerealele dulci, combinate cu lapte la mic dejun. Însă nu toate aceste alimente conţin vitaminele şi mineralele menţionate anterior.

Porumbul fiert sau copt cu care suntem obişnuiţi din copilărie, este foarte sănătos pentru organismul uman, doar evitaţi să adăugaţi sare, lucru cam dificil pentru mulţi dintre cititori. Păcat că-i putem consuma doar în sezonul de coacere.

E greşită ideea că cerealele dulci din porumb cu lapte consumate la micul dejun în multe ţări ale lumii sunt sănătoase. Dimporivă din felurile preparate din porumb au cele mai puţine calităţi benefice pentru organism, deoarece sunt într-atît de mult prelucrate încît rămîn practic fără fibre. Dacă mai menţionăm cantitatea enormă de zahăr şi conservanţi pe care le conţin, atunci devin chiar otrăvitoare.

Spre surprinderea multora dintre voi va fi faptul că cel mai sănătos porumb pentru organismul nostru este pop-cornul, însă nu cel din supermarkete, care se coace în microundă, dar cel de casă clasic la ceaun. Desigur evitaţi să utilizaţi sare, zahăr şi folosiţi cît mai puţin ulei. Spre fericirea noastră au apărut vase în care se pot prepara alimente şi fără a adăuga ulei.

Cercetătorii au determinat că anume pop-cornul menţine toate vitaminele şi mineralele sănătoase din porumb, iar cojiţele şi textura mai dure foarte bogate în fibre ale pop-cornului chiar purifică intestinele şi elimină substanţele nocive din organism. Desigur nu trebuie consumat în exces oricît de bun ar fi.

Pregătiţi un pop-corn bun la un film şi fiţi sănătoşi!

sursa: bucataresele.md

blogpostt

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește BLOGPOST.MD pe TWITTER!

 
 
 
 
 
 
 
Etichete:
 
 
Nume: *
Adresa de email: *
nu se publica
Sit web
Comentariul*
 

 
 
 
De acelasi autor
 
 

Descoperire științifică de excepție la Chișinău

 

Un matematician moldovean soluționează o problemă formulată de către renumitul matematician francez Poincaré acum 130 de ani. Se numește Mihail Popa, este doctor habilitat, profesor universitar, cercetător ştiinţific principal la Institutul de Matematică și Informatică (IMI). A împlinit anul acesta 65 ani şi este unul din cercetătorii adevăraţi de la noi care munceşte cu onestitate şi cu... (0 Descoperire științifică de excepție la Chișinău )

Rușinea… de a fi moldovean

 

Ce fel de nație suntem noi, moldovenii? Îi aud pe unii care spun că sunt mândri că’s moldoveni. Ridică mândria la rang de virtute și se umflă în pene ca niște curcani plouați. Cum să te mândrești că ești moldovean când niște dobitoci, moldoveni mândri, au violat două suflete amărâte: într-un sat o femeie gravidă,... (6 Rușinea… de a fi moldovean )

Violează un scenariu bun din viață

 

în moldova nu se fac filme. cică nu avem scenarii. sau, de fapt, nu avem scenariști. pentru că scenarii avem, mai dă domnu, în fiecare zi la știrile pro tv. acum am intrat în perioada violurilor. epidemia violurilor. violăm tot de la capre la gravide și downi. uite un scenariu  bun: șapte tipi o violează... (0 Violează un scenariu bun din viață )

 
 
Vezi toata lista de bloggeri
 
 
 
Ultimele
Comentarii

Foarte tare sfaturile de beauty! Multumim !

Great article! That kind of information is shared on the internet. Come and consult with my website. Thank you

I really thank the website owner for sharing this impressive article here. Watch movies for free

天津市民晒"低碳账本" 排碳"大户"燃气和私家车昨天是首个“全国低碳日”,在天津经济技术开发区,不少家庭都有一本低碳账本,平板模温机,&

 
 
Vrei ca textul tau sa fie publicat aici?
Scrie-ne la info@blogspot.md

Vom publica acele articole care oferă perspective noi asupra temelor dezbătute în spațiu public și demonstrează o buna cunoaștere a subiectului abordat.

Inscrie-te acum sau Solicită blog