BlogPost.Timpul.md

Trei lucruri mișto despre reclamele pe Facebook

reclame_facebook
Imagine:nwradu.ro
 

Să vă zic trei idei mișto despre Facebook, aflate la#bizsmscamp la o prezentare de-a lui Alex Negrea.

facebook.com/ads/adboard. La această adresă puteți vedea toate reclamele care vă targetează pe voi. Știți probabil că pe Facebook poți cere ca o reclamă să apară doar acelor oameni care îndeplinesc condițiile tale de sex, vârstă, locație, interese, copii șamd. Ei bine, pentru acele reclame, pentru firmele din spatele lor, voi sunteți în publicul țintă.

De interes este însă tab-ul Recently Viewed. Acolo apar chiar reclamele pe care le-ai văzut recent. Nu știu dacă ați pățit vreodată să vedeți o reclamă interesantă sau stupidă și abia după un timp să vă doriți să o găsiți din nou, pentru a face click sau pentru a râde de ea, dar eu da. Le vedeți acolo.

Reclame care nu te îndeamnă să faci click. Din nou, poate că nu știți despre bune practici în reclame Adwords și Facebook, dar cele mai eficiente conțin un call to action, un îndemn de genul “profită acum”, “vezi acum ce oferte avem”, “dă click pentru a vedea cel mai rapid…”. Nu degeaba tabloidele au trecut la astfel de îndemnuri în titluri. În plus, ca sistem, fiecare click îl costă pe sponsor o sumă de bani (să zicem 0,3 lei), iar reclamele sunt afișate până se termină bugetul alocat lor (adică la 30 de lei buget, o reclamă se afișează până primește 100 de clickuri, dacă fiecare costă 0,3 lei).

Ideea este, ne spunea Alex, că poți face și reclame care să nu îndemne lumea să dea click, dar care să transmită oricum un mesaj. Avantajul este, desigur, că acea reclamă va fi afișată mai mult timp pe Facebook, ba chiar de mai multe ori aceluiași utilizator, că na… doar-doar o da click cineva.

Ce fel de reclame s-ar preta? Nu știu, poate ceva de genul “nwradu.ro este cel mai tare blog!”. Nu îndeamnă lumea să dea click, deși ar putea face asta, la o adică, ci doar transmite o idee. Nu-i cea mai bună practică deoarece pentru astfel de publicitate se folosește un model “cost pe afișări”, nu “cost pe click”, dar mi s-a părut interesant ca idee.

Logout ads. Reclame afișate când dați log-out din Facebook. De ce ar da cineva logout? Eu nu dau, dar totuși familiile care împart un singur calculator fac asta, la fel și angajații care împart un singur calculator (de exemplu cei care lucrează în ture, cei care lucrează în atelier și au și un calculator acolo, pentru vreo testare sau informare etc).

Costă mult, în jur de 7000 de euro, și va fi afișată doar 24 de ore. Dar câtă lume dă logout în România? Ei bine, o astfel de reclamă a ajuns la 900.000 de utilizatori unici în 24 de ore, deci suficient de mulți, aproape 1 din 6 români de pe Facebook.

Și un articol bun de pe Gigaom, care vorbește despre cum news feed-ul de pe Facebook este acaparat de companii și publicitate.

Mark Zuckerberg says Facebook is the place to connect people from around the world, but right now, my Facebook News Feed feels more like a place to connect me with things to buy.

Da, are dreptate. Problema vine din faptul că majoritatea companiilor s-au năpustit, acesta fiind verbul potrivit, pe Facebook, iar apoi au și banii necesari să facă sponsored posts, așa că sunt mult mai vizibili.

sursa: nwradu.ro

blogpostt

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește BLOGPOST.MD pe TWITTER!

 
 
 
 
 
 
 
Etichete: ,
 
 
Nume: *
Adresa de email: *
nu se publica
Sit web
Comentariul*
 

 
 
 
De acelasi autor
 
 

Descoperire științifică de excepție la Chișinău

 

Un matematician moldovean soluționează o problemă formulată de către renumitul matematician francez Poincaré acum 130 de ani. Se numește Mihail Popa, este doctor habilitat, profesor universitar, cercetător ştiinţific principal la Institutul de Matematică și Informatică (IMI). A împlinit anul acesta 65 ani şi este unul din cercetătorii adevăraţi de la noi care munceşte cu onestitate şi cu... (0 Descoperire științifică de excepție la Chișinău )

Rușinea… de a fi moldovean

 

Ce fel de nație suntem noi, moldovenii? Îi aud pe unii care spun că sunt mândri că’s moldoveni. Ridică mândria la rang de virtute și se umflă în pene ca niște curcani plouați. Cum să te mândrești că ești moldovean când niște dobitoci, moldoveni mândri, au violat două suflete amărâte: într-un sat o femeie gravidă,... (6 Rușinea… de a fi moldovean )

Violează un scenariu bun din viață

 

în moldova nu se fac filme. cică nu avem scenarii. sau, de fapt, nu avem scenariști. pentru că scenarii avem, mai dă domnu, în fiecare zi la știrile pro tv. acum am intrat în perioada violurilor. epidemia violurilor. violăm tot de la capre la gravide și downi. uite un scenariu  bun: șapte tipi o violează... (0 Violează un scenariu bun din viață )

 
 
Vezi toata lista de bloggeri
 
 
 
Ultimele
Comentarii

Foarte tare sfaturile de beauty! Multumim !

Great article! That kind of information is shared on the internet. Come and consult with my website. Thank you

I really thank the website owner for sharing this impressive article here. Watch movies for free

天津市民晒"低碳账本" 排碳"大户"燃气和私家车昨天是首个“全国低碳日”,在天津经济技术开发区,不少家庭都有一本低碳账本,平板模温机,&

 
 
Vrei ca textul tau sa fie publicat aici?
Scrie-ne la info@blogspot.md

Vom publica acele articole care oferă perspective noi asupra temelor dezbătute în spațiu public și demonstrează o buna cunoaștere a subiectului abordat.

Inscrie-te acum sau Solicită blog