BlogPost.Timpul.md

Librăria din Centru și partidele

 
Bloggeri / autori
 

Un june care vrea o carieră politică printr-un partid de la Chișinău mi-a zis, la lansarea Legăturii de chei de Teodor Baconschi, că sunt prea mulți reprezentanți ai unui anume partid la această lansare.

I-am zis să-și schimbe partidul. Sau, pur și simplu, să accepte că Librăria din Centru este un spațiu cultural liber de roze, ghinde, cei doi copii albaștri, seceri și ciocane, săgeți galbene sau alte animale și viețuitoare de pe stemele partidelor din România, Republica Moldova, Polonia, Rusia, Franța, Cehia, Anglia sau Germania.

Politica evenimentelor culturale la Librăria din Centru e simplă.  Promovăm cărți. Promovăm valori. Și ele se numesc Emil Brumaru, Alex Ștefănescu, Ion Mureșan, Ion Vianu, Eugen Negrici, Varujan Vosganian, Zahar Prilepin, Ana Blandiana, Matei Vișniec, Vasile Ernu, Aureliu Busuioc, Vladimir Beșleagă, Arcadie Suceveanu, Andrzej Stasiuk, Dumitru Crudu,  Ileana Mălăncioiu, Claudiu Komartin, Dan Lungu, Valeria Grosu, Vitalie Ciobanu, Jonathan Powell și lista poate fi continuată.

Oamenii vin de bună voie și nesiliți de nimeni. Intrarea este liberă. Anunțul este public.

Probabil, în unele partide se umblă cu alaiuri preoțești. Probabil, în unele partide se umblă cu bărboși de granit în brațe. Probabil, în unele partide se umblă cu acțiuni financiare.

În Librăria din Centru intră oamenii de cuvânt. Probabil.

blogpostt

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește BLOGPOST.MD pe TWITTER!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nume: *
Adresa de email: *
nu se publica
Sit web
Comentariul*
 

 
 
 
De acelasi autor
 
 

Lectură pentru stataliști

 

Această carte a apărut în 1980. În engleză. Și de atunci tot a fost reeditată. În 1990 a mai apărut o prefață cu realitățile de după 1989.  În 2007 a mai apărut o prefață. Cu noile realități ale UE. În 2000 a apărut în română. La Cartier. De azi găsiți în librăriile bune ediția a... (2 Lectură pentru stataliști )

Bunul barbar

 

Au trecut aproape șapte ani. Istoria cochetă despre bunul barbar, cumanul catolic și civilizator de români, a intrat în adevărurile incontestabile ale civilizației maneliste românești. Neagu Djuvara, cu aer de aristocrat al istoriei și al scriiturii, a reușit să facă istoria pasională, ca un roman de dragoste pentru casnice. Istoricii nu prea au atras atenția... (1 Bunul barbar )

100 de ani de la Pacea de la București

 

E caniculă. Bucureștii sunt goi. E momentul potrivit ca orașul să ofere spațiu și timp Simpozionulului  “Centenar Pacea de la Bucureşti, 1913. Consecinţe asupra destinului armânilor.” Asociaţia Comunitatea Armână din România şi Societatea Culturală Aromână organizează împreună Simpozionul cultural cu tematică istorică, având titlul“Centenar Pacea de la Bucureşti, 1913 – Consecinţe asupra destinului armânilor”. Simpozionul se... (0 100 de ani de la Pacea de la București )

 
 
Vezi toata lista de bloggeri
 
 
 
Ultimele
Comentarii

Foarte tare sfaturile de beauty! Multumim !

Great article! That kind of information is shared on the internet. Come and consult with my website. Thank you

I really thank the website owner for sharing this impressive article here. Watch movies for free

天津市民晒"低碳账本" 排碳"大户"燃气和私家车昨天是首个“全国低碳日”,在天津经济技术开发区,不少家庭都有一本低碳账本,平板模温机,&

 
 
Vrei ca textul tau sa fie publicat aici?
Scrie-ne la info@blogspot.md

Vom publica acele articole care oferă perspective noi asupra temelor dezbătute în spațiu public și demonstrează o buna cunoaștere a subiectului abordat.

Inscrie-te acum sau Solicită blog