BlogPost.Timpul.md

Turist în Lisabona, partea 1: în oraș

lisabona_11_santa_justa
Imagine:nwradu.ro
 

Am stat trei zile în Lisabona, încă una explorând zona din jurul capitalei portugheze și una în Porto. Iată mai jos niște sfaturi care să vă ajute într-un concediu acolo:

De ce să merg în concediu în Lisabona?

Lisabona este un oraș foarte frumos, pitoresc, sigur pe placul celor ce vor să exploreze la picior destinații noi. Dincolo de toate atracțiile turistice din oraș, la câțiva kilometri de acesta se găsesc stațiunea montană Sintra și stațiunile de litoral Cascais și Estoril, foarte frumoase. Lisabona are de toate.

În plus, Portugalia este în UE, intrați acolo doar cu buletinul, moneda este euro, prețurile sunt mai mici decât în multe alte țări UE, vremea este mereu bună și țara este liniștită. Puteți ajunge acolo cu TAP, liniile aeriene portugheze, sau cu Blue Air, pe low-cost.

Trebuie să știu portugheză?

Nu. Te poți descurca foarte bine în engleză, care este vorbită la un nivel acceptabil de cei cu care vei avea de-a face. Am fost surprins că inclusiv chelnerii puteau explica ce ingrediente sunt într-o mâncare.

Cum ajung de la aeroport în oraș?

Un autobuz special, numit Aerobus, pleacă la fiecare 20 de minute din aeroport și are diverse stații prin oraș, în zona centrală. Costă 3,5 euro de persoană.
Metroul pe linia roșie ajunge de la aeroport și până în zona Sao Sebastiao, care este relativ centrală, unde poți schimba pe linia albastră. O călătorie costă 1,4 euro plus 0,5 euro cartela electronică.

Cum funcționează metroul?

Au vreo 4-5 linii de metrou și ar fi bine să găsești cazare în vecinătatea uneia, deoarece îți simplifică mult vizita. Nu există casiere, ci doar automate de vânzare, de la care trebuie întâi să cumperi o cartelă electronică pentru 0,5 euro.
Această cartelă o vei reîncărca apoi cu 1,4 euro/călătorie sau 6 euro/toată ziua, valabil pe metrou și autobuz. Au hărți în toate stațiile, iar sensurile sunt bine marcate.

Dar autobuzele?

Am încercat să le evit. Urcați pe la șofer, ca să validați cartela electronică.
În stație, faceți cu mâna după autobuz, iar în mers apăsați butonul de Stop, altfel puteți avea surpriza că nu oprește.

Cum sunt prețurile?

Un fel de mâncare (de ex caracatiță sau friptură cu garnitură sau pește) – între 9 și 14 euro, depinde de restaurant.
Berea 2,5 – 3,5 euro pentru half-pint (0,2 litri) sau pint (0,4 litri)
Sticla de vinul casei, alb sau roșu – cam 9 euro
Sangria la carafă – 10 euro
Cocktail-uri 5-8 euro, în funcție de mărime, că au și unele XXL de 0,6 litri, de exemplu.
Pastel de nata și alte patiserii 1-2,5 euro
Apă 1,5-2 euro

Dacă găsiți un supermarket/magazin de cartier, totul e mai ieftin și vă recomand să cumpărați de acolo apă sau chestii de ronțăit.

continuare pe nwradu.ro

blogpostt

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește BLOGPOST.MD pe TWITTER!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nume: *
Adresa de email: *
nu se publica
Sit web
Comentariul*
 

 
 
 
De acelasi autor
 
 

Descoperire științifică de excepție la Chișinău

 

Un matematician moldovean soluționează o problemă formulată de către renumitul matematician francez Poincaré acum 130 de ani. Se numește Mihail Popa, este doctor habilitat, profesor universitar, cercetător ştiinţific principal la Institutul de Matematică și Informatică (IMI). A împlinit anul acesta 65 ani şi este unul din cercetătorii adevăraţi de la noi care munceşte cu onestitate şi cu... (0 Descoperire științifică de excepție la Chișinău )

Rușinea… de a fi moldovean

 

Ce fel de nație suntem noi, moldovenii? Îi aud pe unii care spun că sunt mândri că’s moldoveni. Ridică mândria la rang de virtute și se umflă în pene ca niște curcani plouați. Cum să te mândrești că ești moldovean când niște dobitoci, moldoveni mândri, au violat două suflete amărâte: într-un sat o femeie gravidă,... (6 Rușinea… de a fi moldovean )

Violează un scenariu bun din viață

 

în moldova nu se fac filme. cică nu avem scenarii. sau, de fapt, nu avem scenariști. pentru că scenarii avem, mai dă domnu, în fiecare zi la știrile pro tv. acum am intrat în perioada violurilor. epidemia violurilor. violăm tot de la capre la gravide și downi. uite un scenariu  bun: șapte tipi o violează... (0 Violează un scenariu bun din viață )

 
 
Vezi toata lista de bloggeri
 
 
 
Ultimele
Comentarii

Foarte tare sfaturile de beauty! Multumim !

Great article! That kind of information is shared on the internet. Come and consult with my website. Thank you

I really thank the website owner for sharing this impressive article here. Watch movies for free

天津市民晒"低碳账本" 排碳"大户"燃气和私家车昨天是首个“全国低碳日”,在天津经济技术开发区,不少家庭都有一本低碳账本,平板模温机,&

 
 
Vrei ca textul tau sa fie publicat aici?
Scrie-ne la info@blogspot.md

Vom publica acele articole care oferă perspective noi asupra temelor dezbătute în spațiu public și demonstrează o buna cunoaștere a subiectului abordat.

Inscrie-te acum sau Solicită blog