BlogPost.Timpul.md

Cum miros reformele la MAI

politishti_51338900
Imagine:publika.md
 

Când casa mea este îmbâcsită cu miros de fum eu sun la Poliţie. Sunam – mai bine zis, atunci când mai credeam că Poliţia poate interveni ca în curţile blocurilor din Chişinău să nu se mai facă frigărui şi să se bea bere ca în cârciumă.

Azi mă sufoc de la fumul ce vine de la focul mocnit aprins într-o curte cu 4 blocuri a câte a 10 etaje. Mă sufoc la direct şi la figurat de promisiunile MAI că într-o zi ne vom simţi în siguranţă acasă. Eu cred această promisiune de fiecare dată când vorbesc cu Ministrul Recean, şi mă sufoc de fiecare dată când ajung acasă.

Mai nou, eu nu sun la Poliţie când prin geam îmi intră fumul din curte, pentru că poliţiştii vin, stau la o ţigară cu cei care fac frigărui în curtea blocului şi pleacă. Iar a doua zi vecinii îmi dau în obraz că m-am plâns la Poliţie şi îmi spun „că poliţiştii le-au zis că oricum nu există legislaţie care să-i împiedice să facă focul în curte”.

Domnule Ministru Recean, este (încă odată) clar de ce oamenii nu Vă cheamă şi nu Vă fac plângeri, şi de ce nu mai sunt dispuşi să ofere feedback constructiv? Pentru că poliţiştii vin şi constată fapta, dar nu rezolvă problema, ci chiar îi încurajează pe cei care încalcă ordinea publică şi le mai şi dau numele celor care au făcut plângerea. Nu, pe mine nu mă deranjează că poliţiştii au declarat că eu i-am apelat. Pe mine mă şochează că în aşa fel Poliţia continuă să intimideze cetăţenii care vor să trăiască omeneşte.

Eu pot să mai suport un timp că trebuie să vin acasă prin mijlocul drumului, pentru că trotuarele sunt doldora de maşini. Dar eu vreau să ştiu că voi ajunge într-o zi concretă să nu-mi mai expun viaţa mea şi a copiilor din cauza faptului că nu am acces la trotuar şi merg în faţa maşinilor.

Chiar nu mai înţeleg de ce plătesc impozite pentru salariul poliţistului de sector, care nu trece măcar o dată în săptămână prin curţile blocurilor de care este responsabil. Ar fi normal ca poliţistul de sector să discute cu oamenii care-s problemele, să facă observaţie celor care beau alcool direct din sticlă pe bănci şi în stradă, să discute cu proprietarii de câini de luptă ca să-şi scoată animalele la plimbare cu lesa/botniţa pusă.

P.S.1: A face frigărui în curtea blocurilor este o inovaţie care va ţine de imaginea Ministrului Recean precumextinderile şi îngrăditurile la blocuri sunt …anexele imaginii Primarului Crirtoacă?

P.S.2: Pentru admiratorii Ministrului Afacerilor Interne – Dorin Recean este o persoană pe care o respect mult şi căruia îi ofer personal feedback, dar la un moment dat vreau să văd rezultate concrete ale reformei MAI în curtea mea.

sursa: senin.ladyclub.md

 

blogpostt

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește BLOGPOST.MD pe TWITTER!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nume: *
Adresa de email: *
nu se publica
Sit web
Comentariul*
 

 
 
 
De acelasi autor
 
 

Descoperire științifică de excepție la Chișinău

 

Un matematician moldovean soluționează o problemă formulată de către renumitul matematician francez Poincaré acum 130 de ani. Se numește Mihail Popa, este doctor habilitat, profesor universitar, cercetător ştiinţific principal la Institutul de Matematică și Informatică (IMI). A împlinit anul acesta 65 ani şi este unul din cercetătorii adevăraţi de la noi care munceşte cu onestitate şi cu... (0 Descoperire științifică de excepție la Chișinău )

Rușinea… de a fi moldovean

 

Ce fel de nație suntem noi, moldovenii? Îi aud pe unii care spun că sunt mândri că’s moldoveni. Ridică mândria la rang de virtute și se umflă în pene ca niște curcani plouați. Cum să te mândrești că ești moldovean când niște dobitoci, moldoveni mândri, au violat două suflete amărâte: într-un sat o femeie gravidă,... (6 Rușinea… de a fi moldovean )

Violează un scenariu bun din viață

 

în moldova nu se fac filme. cică nu avem scenarii. sau, de fapt, nu avem scenariști. pentru că scenarii avem, mai dă domnu, în fiecare zi la știrile pro tv. acum am intrat în perioada violurilor. epidemia violurilor. violăm tot de la capre la gravide și downi. uite un scenariu  bun: șapte tipi o violează... (0 Violează un scenariu bun din viață )

 
 
Vezi toata lista de bloggeri
 
 
 
Ultimele
Comentarii

Foarte tare sfaturile de beauty! Multumim !

Great article! That kind of information is shared on the internet. Come and consult with my website. Thank you

I really thank the website owner for sharing this impressive article here. Watch movies for free

天津市民晒"低碳账本" 排碳"大户"燃气和私家车昨天是首个“全国低碳日”,在天津经济技术开发区,不少家庭都有一本低碳账本,平板模温机,&

 
 
Vrei ca textul tau sa fie publicat aici?
Scrie-ne la info@blogspot.md

Vom publica acele articole care oferă perspective noi asupra temelor dezbătute în spațiu public și demonstrează o buna cunoaștere a subiectului abordat.

Inscrie-te acum sau Solicită blog