BlogPost.Timpul.md

Cine are urechi să audă… Snowden nu ne spune nimic nou.

images

Amicul meu Kristof Clerix, jurnalist belgian specializat in spionaj, scrisese încă de acum mulți ani ca americanii ascultau tot în clădirile UE din Bruxelles. Iată ce-mi spunea el, in 2009, despre mecanismele de interceptare descoperite in 2003 deja în cladirea unde discuta în secret șefii de stat UE:

.
“Serviciile secrete belgiene, precum si responsabilii politici locali stiu de multa vreme ca pe teritoriul Belgiei sunt activi un numar de agenti ai CIA si ai Mossadului, si nu intotdeauna din motive militare sau politice.
Tarile prietene sunt la fel de active ca si cele inamice in cursa pentru obtinerea unor secrete industriale. Astfel, s-a descoperit recent ca firma belgiana SWIFT, care administreaza transferurile internationale de fonduri, precum si tranzactiile interbancare, si care e situata in Ter Hulpe, langa Bruxelles, le-a permis vreme de ani de zile serviciilor secrete americane sa aiba acces la baza de date a firmei.
Tot asa, in urma cu 5 ani, s-a descoperit ca o serie de microfoane ultraperformante fusesera instalate in peretii cladirii securizate Justus Lipsius, unde se tin reuniunile ministeriale ale Uniunii Europene, dar si intalnirile sefilor de stat si de guvern ai celor 27 de state din UE…”

.
Sigur, el scria atunci CIA, iar nu NSA, insa se știe astăzi ca CIA si NSA colaborează din ce in ce mai strâns.
Interviul pe care i l-am luat atunci pentru România Libera, in momentul in care tocmai iși publicase cartea:
.
Bruxelles – un eldorado pentru spioni

http://www.romanialibera.ro/actualitate/mapamond/bruxelles-un-eldorado-pentru-spioni-143284.html
.
Evident, in această Mecca a serviciilor secrete si a compromisului care e Bruxelles, structurile locale de contraspionaj s-au păzit sa investigheze pe față, chiar atunci când s-a descoperit ca sistemele de ascultare respective fuseseră instalate in ziduri încă de la construirea bunkerului Justus Lipsius in care se întâlnesc șefii UE…
.
Asta nu inseamna insa ca respectivele servicii belgiene sint ineficace, ci doar ca trebuie sa se supuna imperativelor politice. La intrebarea ce se va intampla cu toate institutiile internationale instalate la Bruxelles daca Belgia se va scinda in entitati politico-lingvistice diferite, asa cum o doresc nationalistii flamanzi, Kristof nu-si face griji. Il mai intreb: ce vor face respectivele institutii? Cine le va pazi si ce vor deveni serviciile secrete belgiene? La care Clerix zambeste: “Serviciile secrete belgiene sunt una dintre putinele structuri care mai tin tara asta inchegata”.
Amin.

sursa: cabalinkabul.wordpress.com

blogpostt

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește BLOGPOST.MD pe TWITTER!

 
 
 
 
 
 
 
Etichete:
 
 
Vik

Good point, lasa de gindit care este rolul formatiunilor secrete rusesti pe teritoriul Transnistriei si a RM – sigur tin tara inchegata…

Iulie 4, 2013 at 03:24 Răspunde
 
Nume: *
Adresa de email: *
nu se publica
Sit web
Comentariul*
 

 
 
 
De acelasi autor
 
 

Descoperire științifică de excepție la Chișinău

 

Un matematician moldovean soluționează o problemă formulată de către renumitul matematician francez Poincaré acum 130 de ani. Se numește Mihail Popa, este doctor habilitat, profesor universitar, cercetător ştiinţific principal la Institutul de Matematică și Informatică (IMI). A împlinit anul acesta 65 ani şi este unul din cercetătorii adevăraţi de la noi care munceşte cu onestitate şi cu... (0 Descoperire științifică de excepție la Chișinău )

Rușinea… de a fi moldovean

 

Ce fel de nație suntem noi, moldovenii? Îi aud pe unii care spun că sunt mândri că’s moldoveni. Ridică mândria la rang de virtute și se umflă în pene ca niște curcani plouați. Cum să te mândrești că ești moldovean când niște dobitoci, moldoveni mândri, au violat două suflete amărâte: într-un sat o femeie gravidă,... (6 Rușinea… de a fi moldovean )

Violează un scenariu bun din viață

 

în moldova nu se fac filme. cică nu avem scenarii. sau, de fapt, nu avem scenariști. pentru că scenarii avem, mai dă domnu, în fiecare zi la știrile pro tv. acum am intrat în perioada violurilor. epidemia violurilor. violăm tot de la capre la gravide și downi. uite un scenariu  bun: șapte tipi o violează... (0 Violează un scenariu bun din viață )

 
 
Vezi toata lista de bloggeri
 
 
 
Ultimele
Comentarii

Foarte tare sfaturile de beauty! Multumim !

Great article! That kind of information is shared on the internet. Come and consult with my website. Thank you

I really thank the website owner for sharing this impressive article here. Watch movies for free

天津市民晒"低碳账本" 排碳"大户"燃气和私家车昨天是首个“全国低碳日”,在天津经济技术开发区,不少家庭都有一本低碳账本,平板模温机,&

 
 
Vrei ca textul tau sa fie publicat aici?
Scrie-ne la info@blogspot.md

Vom publica acele articole care oferă perspective noi asupra temelor dezbătute în spațiu public și demonstrează o buna cunoaștere a subiectului abordat.

Inscrie-te acum sau Solicită blog