BlogPost.Timpul.md

Şi iarăşi „Moldcell” vs. „Orange”…

vs

Mare zarvă mare au făcut cei de la „Orange” cu animăluţele lor şi „Moldcell”-u’ cu lovitura sub centură… Cred că nici despre „Eurovision” nu s-a vorbit atât cât despre acest caz.

Moldcell_vs_Orange

 „Moldcell” vs. „Orange” (sursă colaj)

Mi-au pomenit mai mulţi informatori despre acest lucru însă nu m-am decis să scriu. Nu întotdeauna am cuvintele la mine. De cele mai multe ori am neapărat o replică, însă, uneori, gesturile unora mă lasă, efectiv, fără cuvinte…

Am ieşit în una din seri în oraş, la un film. Nici nu mai ştiu ce film era, dar în momentul în care a fost difuzat spotul „Moldcell” câţiva tineri din faţa mea au sărit ca arşi: „Hoţii, nesimţiţii, ne-au furat ideea şi ne-au tras ţeapă…”. Evident, am ciulit urechile ca un câine de vânătoare, în speranţa să aud mai multe detalii, dar n-au fost decât păreri subiective…

Altădată, într-un local, auzisem „întâmplător” discuţiile la „o bere” a celor de cealaltă parte a baricadei – echipa „Moldcell”. Şi ca să vezi, ei erau mândri de isprava lor. Deşi (ei) recunosc că deţin considerabil mai puţini clienţi decât „Orange”, ei se bucură pe sub mustăţi de gestul mai puţin loial. Cică au tras cu ochiul la campaniile „Orange” de-„afară” şi le-au suflat ideea chiar de sub nas, şi chiar cu o zi înainte…

Orange_teaser

 

„Orange” teaser (sursă poză)

Adevăru-i că în momentul în care am văzut acest banner, am înţeles că va fi un nou animăluţ, gen: panteră, fluture, delfin… Ce putea fi „mai mare”?! Doar un elefant, sau o balenă. Şi cum o trompă nu apăruse pe nici un banner de teasing, am rămas la balenă…

Pe mine gestul celor de la „Moldcell” nu m-a surprins chiar deloc. Asta şi înseamnă să-ţi fugă bine mintea şi să fii cu cinci paşi înaintea concurenţei. Nu e niciun fel de spionaj, nu e niciun fel de sabotaj – e marketing. Iar la „război” – orice metodă e permisă.

Din punct de vedere etic, aş condamna „Moldcell”-ul pentru concurenţă neloială, dar asta e deja altă mâncare de peşte

sun_expert_pleci_la_mare_640

 

Răspunsul „Sun Expert” la teasing-ul  „Orange” (sursă poză)

Oricum, cel mai mult mi-a plăcut abordarea companiei „Sun Expert” care a folosit foarte ingenios campania de teasing a celor de la „Orange” în favoarea lor. Foarte smart şi curajos, din punctul meu de vedere. În plus, nu-s nici concurenţi, deci n-au nicio treabă – fixca musca la arat. Drăguţ.

Revenind la criza de imaginaţie a celor doi operatori de telefonie mobilă, pot să le spun următoarele:
– Pentru „Moldcell”: ce ţie nu-ţi place, altuia nu-i face, pentru că, într-o zi – ai s-ajungi…
– Pentru „Orange”, data viitoare când credeţi că L-aţi apucat pe Dumnezeu de-un picior, asiguraţi-vă că aveţi un plan „B” în care-L ţineţi şi de-un deget…

Pentru toată lumea: aveţi grijă ce, unde şi cu cine discutaţi (la proiectele nelansate mă refer), pentru că niciodată nu poţi şti ale cui urechi alimentezi cu bârfe, zvonuri şi alte asemenea, la fel cum nu poţi şti cine stă în spatele tău la film! ;)

Notă: Despre portabilitate voi scrie cât de curând, deocamdată aștept „răspunsul” Orange. 

sursa: veryhappyblog.com

blogpostt

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește BLOGPOST.MD pe TWITTER!

 
 
 
 
 
 
 
Etichete: ,
 
 
Nume: *
Adresa de email: *
nu se publica
Sit web
Comentariul*
 

 
 
 
De acelasi autor
 
 

Sfaturi de beauty pentru 2015

 

Înnoirea fardurilor, folosirea unor produse ce oferă protecţie solară şi mai multă odihnă se numără printre sfaturile de înfrumuseţare şi întinerire pe care le poti adopta in 2015. Iata cateva sfaturi oferite de specialistii din online: Faceţi curat în trusa de machiaj Produsele de machiat ar trebui schimbate de două ori pe an. Aruncaţi orice... (2 Sfaturi de beauty pentru 2015 )

Ulei de măsline: efecte miraculoase pentru frumuseţe!

 

Există numeroase creme şi remedii cosmetice pentru piele, iar produsele gata preparate sunt, într-adevăr, convenabile şi uşor de folosit. Dar utilizarea uleiului de măsline ca atare sau combinat cu alte ingrediente poate face miracole! De fapt, folosind atât uleiul de măsline din sticlă cât şi săpunurile şi produsele pe bază de ulei de măsline pentru... (1 Ulei de măsline: efecte miraculoase pentru frumuseţe! )

Migdale pentru inimă sănătoasă

 

Migdalele menţin sănătatea inimii şi combat celulita, au relevat şase studii noi efectuate de cercetătorii americani, prezentate la Congresul Societăţii americane pentru nutriţie din San Diego, informează dailymail.co.uk, citat de Mediafax. Conform celor şase studii ale cercetătorilor americani, migdalele sunt bogate în nutrienţi, în grăsimi mononesaturate benefice şi vitamina E, cu efect protector împotriva razelor ultraviolete şi... (4 Migdale pentru inimă sănătoasă )

 
 
Vezi toata lista de bloggeri
 
 
 
Ultimele
Comentarii

Foarte tare sfaturile de beauty! Multumim !

Great article! That kind of information is shared on the internet. Come and consult with my website. Thank you

I really thank the website owner for sharing this impressive article here. Watch movies for free

天津市民晒"低碳账本" 排碳"大户"燃气和私家车昨天是首个“全国低碳日”,在天津经济技术开发区,不少家庭都有一本低碳账本,平板模温机,&

 
 
Vrei ca textul tau sa fie publicat aici?
Scrie-ne la info@blogspot.md

Vom publica acele articole care oferă perspective noi asupra temelor dezbătute în spațiu public și demonstrează o buna cunoaștere a subiectului abordat.

Inscrie-te acum sau Solicită blog