BlogPost.Timpul.md

5 lucruri din Italia care-mi vor lipsi acasă

5817403893_9881fc7688
Imagine:Cuba Gallery
 

Prietenii mă tot întreabă „cum e acolo în Italia?”, îmi place, vreau acasă? Nu am reușit să văd încă prea multe, totuși o să-mi lipsească câte ceva acasă din ceea de ce am parte aici. Și da, e bine, eu aș locui aici dacă aș avea posibilitatea. Dar cine știe, poate chiar mi-o creez? 🙂

Îmi place în Italia. Deși sunt într-un orășel mic (Mirandola), îmi place că e foarte liniștit, deloc aglomerat. Iată 5 lucruri care o să-mi lipsească de aici cel mai mult:

1. Reducerile și piețele. Aici reducerile sunt reduceri! 30, 40, 50%, două produse cu preț de unul, fel de fel de sisteme de acumulare a bonusurilor, la fiecare cec ți se eliberează alte reduceri, tot sub formă de cecuri. Sâmbătă și duminică, după 20:00 și în zilele de sărbătoare lumina e mai ieftină. Piețele o să-mi lipsească,  care se organizează sâmbătă sau duminică, în dependență de oraș/orășel, unde prețurile chiar sunt foarte atractive, atât la haine, cât și la mâncare. Mai pe scurt, aici ești ajutat să supraviețuiești și să faci un pic de economie.

2. Pistele pentru bicicliști. Dacă m-am tot făcut cu „mașină” nouă pe două roți, o să-i duc tare dorul acasă. Aici tot orașul e la dispoziția bicicliștilor, poți circula oriunde cu „căluțul” tău pe două roți. Plus toate bordurile sunt gândite nu numai pentru bicicliști, dar și pentru mamele cu cărucioare și pentru pentru cei care se deplasează în scaunele cu rotile. Pe aceleași cărăruși am văzut mulți oameni dimineața sau seara alergând, pentru că au unde!

3. Amabilitatea oamenilor. Oamenii pe stradă, în magazine, oriunde te duci, îți zâmbesc și sunt foarte amabili. Cineva din prietenii mei zicea că sunt fățarnici. Fie și așa! Pe mine nu mă interesează că vânzătoarea azi s-a certat cu soțul sau și-a accidentat mașina, asta e problema ei, din cauza cărei eu nu trebuie să mă umplu de negativism. Fie și fățarnici europenii atunci când sunt amabili, important e că sunt în stare să deservească frumos!

4. Curățenia. Primul lucru pe care l-am observat atunci când am ieșit din Moldova a fost curățenia. Nu văd gunoi în stradă aici, chiar și în orașul în care mă aflu, deși e în reconstrucție de după cutremur, e foarte curat. De două -trei ori pe săptămână aici se mătură și se spală străzile.

5. Aspectul estetic al orașului. Cred că cel mai mult o să-mi lipsească o plimbare pe o străduță curată, cu clădiri ce se potrivesc ca aspect una cu alta, fără gherete și alimentare la tot pasul, fără băbuțe care vând răsărită și colțuni împletiți. Aici nu face fiecare ce vrea din fațada propriei case, aici nu vezi „pristroiși”. Orașul arată frumos, armonios!

sursa: anastasia-popescu.blogspot.com

blogpostt

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește BLOGPOST.MD pe TWITTER!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Sorin

Ai dreptate, in Italia fiecare oras sau comuna are ce sa-ti ofere in arhitectura, arheologie, natura si… amabilitate. Orasele mici sunt mai curate. Roma, insa, lasa de dorit, de Neapolis nici nu mai vorbesc!

Iulie 2, 2013 at 10:55 Răspunde
 
Olga

Are dreptate Sorin, Roma lasa de dorit la capitolul curatenie, dar si lumea aici e mai diversa. Mie o sa-mi lipseasca Italia pentru cappucino – il ador! Si Roma o sa-mi lipseasca pentru ca aici mereu ai ce vizita.

Iulie 2, 2013 at 11:58 Răspunde
 
Nume: *
Adresa de email: *
nu se publica
Sit web
Comentariul*
 

 
 
 
De acelasi autor
 
 

Sfaturi de beauty pentru 2015

 

Înnoirea fardurilor, folosirea unor produse ce oferă protecţie solară şi mai multă odihnă se numără printre sfaturile de înfrumuseţare şi întinerire pe care le poti adopta in 2015. Iata cateva sfaturi oferite de specialistii din online: Faceţi curat în trusa de machiaj Produsele de machiat ar trebui schimbate de două ori pe an. Aruncaţi orice... (2 Sfaturi de beauty pentru 2015 )

Ulei de măsline: efecte miraculoase pentru frumuseţe!

 

Există numeroase creme şi remedii cosmetice pentru piele, iar produsele gata preparate sunt, într-adevăr, convenabile şi uşor de folosit. Dar utilizarea uleiului de măsline ca atare sau combinat cu alte ingrediente poate face miracole! De fapt, folosind atât uleiul de măsline din sticlă cât şi săpunurile şi produsele pe bază de ulei de măsline pentru... (1 Ulei de măsline: efecte miraculoase pentru frumuseţe! )

Migdale pentru inimă sănătoasă

 

Migdalele menţin sănătatea inimii şi combat celulita, au relevat şase studii noi efectuate de cercetătorii americani, prezentate la Congresul Societăţii americane pentru nutriţie din San Diego, informează dailymail.co.uk, citat de Mediafax. Conform celor şase studii ale cercetătorilor americani, migdalele sunt bogate în nutrienţi, în grăsimi mononesaturate benefice şi vitamina E, cu efect protector împotriva razelor ultraviolete şi... (4 Migdale pentru inimă sănătoasă )

 
 
Vezi toata lista de bloggeri
 
 
 
Ultimele
Comentarii

Foarte tare sfaturile de beauty! Multumim !

Great article! That kind of information is shared on the internet. Come and consult with my website. Thank you

I really thank the website owner for sharing this impressive article here. Watch movies for free

天津市民晒"低碳账本" 排碳"大户"燃气和私家车昨天是首个“全国低碳日”,在天津经济技术开发区,不少家庭都有一本低碳账本,平板模温机,&

 
 
Vrei ca textul tau sa fie publicat aici?
Scrie-ne la info@blogspot.md

Vom publica acele articole care oferă perspective noi asupra temelor dezbătute în spațiu public și demonstrează o buna cunoaștere a subiectului abordat.

Inscrie-te acum sau Solicită blog