- BLOGPOST.timpul.md - https://blogpost.timpul.md -

Prejudiciu de aproape 6 mln lei la Primăria Chișinău. Liberalii aplaudă, Procuratura tace?

Scris de: Corneliu Gandrabur la data Iulie 1, 2013 @ 11:28 in Actualitate | No Comments

Liberalii, de la conducerea capitalei, au ridicat mâna pentru prejudicierea bugetului municipal cu aproape 6 milioane lei.

Zilele trecute Chirtoacă plângea că Parlamentul a votat o lege prin care de fapt vrea să lase capitala fără bani, fiind o acțiune îndreptată în special împotriva lui, ca exponent PL.

Cu toate acestea, Partidul Liberal intră în casă nouă, urmând să achite un preț mai mic de cinci ori pentru un metru pătrat luat în locațiune.

Trecerea liberalilor în casă nouă a fost posibilă cu ajutorul Comuniștilor din CMC. Astfel, liberalii, care spuneau că sunt anticomuniști, au făcut alianță cu ”dușmanii”, iar moneda de plată a fost transmiterea acestora în locațiune un spațiu, tot la un preț mai mic, de trei ori.

ATENȚIE! Bunul transmis comuniștilor este cu drept de privatizare. Deci, peste câteva luni ne putem trezi cu o decizie de privatizare!

Agențiile imobiliare au dat prețurile medii de transmitere în locațiune a spațiilor aflate în Centrul capitalei. Acestea sunt cu mult mai mari decât cele aplicate de CMC.

Ei bine, Nicolae Palii a făcut un calcul pe blogul său și are următorul rezultat [1]:

Sediul PL: Un simplu calcul matematic ne permite sa observăm cu cît ar prejudicia Bugetul Municipal aceasta afacere a PL-iştilor : 30(lei)*299(m.p.)*12(luni)*10(ani)=1 291 680 lei, chiar dacă normal ar trebui să fie 163(lei)*299(m.p.)*12(luni)*10(ani)= 5 848 440 lei. Adică prejudiciază Bugetul Municipal cu 4 556 760 lei.

Spațiul acordat comuniștilor: Taxa de chirie a fost stabilită în mărime de 12 lei pentru 1 metru pătrat pe luna (în total 232 m.p.). Şi aici un simplu calcul matematic ne permite să observăm că în loc de 30(lei)*232(m.p.)*12(luni)*3(ani)=1 361 376 lei, ei vor plăti doar 12(lei)*232(m.p.)*12(luni)*3(ani)=100 224 lei. Prejduciul fiind de 1 261 152 lei.

Evident, Procuratura nu se va autosesiza, Curtea de Conturi doar va constata și va publica în MO, iar liberalii vor spune că nu este corect, iar alianță PL + PCRM nu a fost. Ei, nu ai ce face zombaților…

Recent, CC a constatat că din bugetul Primăriei Chișinău au fost cheltuiți ilegal sume fabuloase de bani. Chirtoacă a recunoscut, dar spune că trebuie de pus accentul că ceva s-a făcut, chiar dacă se fură. Câteva săptămâni în urmă, la emisiunea înPROfunzime, același Chirtoacă a spus că poate UE va închide ochii la furtul de bani din Moldova și vor da acordul pentru regimul liberalizat de vize, precum și pentru alte acorduri cu Moldova.

Odată cu transmiterea în locațiune a spațiului din centrul capitalei, la un preț de trei ori mai mic, Chirtoacă nu ar mai trebui să bocească, iar liberalii să nu mai latre că Parlamentul îi lasă fără bani, sau pe alte acțiuni care chipurile îl vizează pe direct pe Dorin, ca reprezentant PL, deoarece singuri au prejudiciat bugetul primăriei.

”Astfel, oameni buni, această “alianţă” PL-PCRM, ar păgubi Bugetul Municipal cu aproximativ 5,8 milioane de lei. Bani cu care putea fi construită o grădiniţă, un spital, o casă de bătrîni”, după cum a scris și Nicolae pe blogul său [1].

Locatiune PL [2]

Locatiune Prodiab [3]

 

blogpostt [4]

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește BLOGPOST.MD [5] pe TWITTER [6]!


Articol printat de pe: BLOGPOST.timpul.md: https://blogpost.timpul.md

URL-ul articolului: https://blogpost.timpul.md/2013/07/01/3340/

URLs in this post:

[1] Nicolae Palii a făcut un calcul pe blogul său și are următorul rezultat: http://nicolaepalii.blogspot.de/2013/07/alianta-pl-pcrm-paradoxal-nu.html

[2] Locatiune PL: http://www.scribd.com/doc/151027475

[3] Locatiune Prodiab: http://www.scribd.com/doc/151027743

[4] Image: https://www.facebook.com/Timpul.md

[5] BLOGPOST.MD: http://blogpost.timpul.md

[6] TWITTER: https://twitter.com/blogpostmd

Copyright © 2013 blogpost.timpul.md. Toate drepturile rezervate.