BlogPost.Timpul.md
www.munteanu.md27.06.2013

Impozitul Coaliției pe lumânări și prescuri

 
Bloggeri / autori
 

În criză de idei, guvernanții noștri au ales un mod inedit de a crește acumulările la buget – s-au gândit să impoziteze lumânările, tămâia, prescurile, aghiazma și busuiocul.

Se știe că KGB (FSB) rusesc, prin câțiva agenți devotați cu barbă și în sutană, încearcă în permanență să pună bețe în roate integrării noastre europene, menținând în atenția publică unele teme artificiale, cum ar fi “riscurile” legii cu privire la asigurarea egalității ș.a.

Guvernarea, însă, în loc să dejoace acest plan drăcesc al rușilor, a intrat în horă cu ei, atacând întreaga biserică, ori biserica nu înseamnă doar preotul sau edificiul bisericii, ci întreaga comunitate de creștini ortodocși dintr-o localitate.

Astăzi, peste 90% din bisericile noastre, mai ales din satele mici și depopulate, o duc foarte greu – banii donați de enoriași nu acoperă nici chiriile bisericii, darămite să asigure un trai decent al preoților și familiilor acestora, care nu au salarii de la stat și respectiv nu au nici pensii.

Da, există și preoți lacomi, insolenți, afemeiați ori bețivi, dar cu siguranță numărul preoților nevrednici nu este mai mare decât cel al medicilor, polițiștilor, profesorilor, ori politicienilor; important este să știm a alege grâul de neghină.

Dacă reușim să-i scoatem în afara bisericii pe acei câțiva KGB-iști în sutană (și pe cei care au pierdut busola etică), atunci biserica noastră poate să devină cu adevărat un reper edifiant al societății noastre.

blogpostt

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește BLOGPOST.MD pe TWITTER!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Petrus

Chiar nu va apasa deloc de ideea ca 80% dintre bisericile ortodoxe din RM depind de Moscova si doar 20% de Bucuresti? Ganditi-va ce insemna cand Filat sau Timofti se spovedeau Moscovei: imediat secretele lor erau pe masa lui Putin.

Iunie 27, 2013 at 12:44 Răspunde
 
Vik

Nu aparati bisericile, va rog – ele sunt un business acum, unul avantajos, care traieste din donatii, din bani nedeclarati si ne-impozitati; nimeni nu le stie suma care o au preotii lunar sau saptaminal dar toti vad bisericile care suporta renovari anuale (ce costa bani), garduri din piatra (care costa foarte scump), si masini lucsoase ale preotilor…
Sa fim seriosi – preotii trebuie sa plateasca din afacerile lor, ca se hranesc de pe sufletele… pardon, de pe spinarile enoriasilor prosti…

Iunie 27, 2013 at 16:04 Răspunde
 
Vik

eratum: nu „lucsoase” ci „luxoase”, a fost un typo 🙂

Iunie 27, 2013 at 18:35 Răspunde
 
GT

Consider ca orice banut obtinut de orice business, inclusiv bisericesc, trebuie impozitat. Ne dorim in Europa, ne dorim un stat civilizat, atunci sa lasam mentalitatea mediavala in istorie. Consider ca biserica trebuie impozitata, asa cum se intampla in tarile dezvoltate.

Iunie 28, 2013 at 22:09 Răspunde
 
Sandu

Atata timp cat voi vedea preoti primblandu-se in Mercedes-uri voi pleda doar si numai pentru impozarea bisericii!!!

Iulie 4, 2013 at 13:14 Răspunde
 
N Lae

Dupa mine aici nu e vorba de impoyitarea donațiilor bisericiesti dar despre UNELE afaceri concrete, patronate de unii clerici. Bunaoara unul din ele din partile Unghenilor, exporta vin Cagor in Rusi si afacerile merg bine. E impozitta de stat?? Prospera comuniatatea si parohia ??? Un preot de la Chisinau si-a construit o caza mai inalta ca Biserica pastorita. In plus a mai intrainat o parte din pamantul alocat pentru teritorul bisericii. Se vede cu ochiul liber, ca unii clerici intrec masura. Asta indeparteaza oamenii de aceste lacasuri. Daca la oras mai poti gasi si alte lacasuri, la țară e mult mai greu.. Asta văd oamenii, cînd cineva are venituri ILICITE și uită de misiunea lor pe pămînt

Iulie 14, 2013 at 07:21 Răspunde
 
ortodoxa

Nu au invatat nimic din gestul Domnului Iisus Hristos ,cand a rasturnat tarabele din templu…………Faptul ca fac exact pe dos, demonstreaza ca nu iau in serios faptele Domnului Iisus Hristos,din motive pe care ar trebui,poate,sa ni le spuna si noua(!!)………

Iulie 24, 2013 at 10:58 Răspunde
 
Nume: *
Adresa de email: *
nu se publica
Sit web
Comentariul*
 

 
 
 
De acelasi autor
 
 
www.munteanu.md17.08.2013

(ne)Teama de a fi român

 

Trebuie sa recunoaştem cu sinceritate, dar şi cu multă îngrijorare, că astăzi, la fel ca acum 20, 15, 10 sau 5 ani în urmă, cetăţenii Republica Moldova, care se declară a fi români, sunt priviţi de marea majoritate a concetăţenilor noştri, cu o anumită doză de circumspecţie, neîncredere, aş spune chiar. Dacă zici că eşti... (2 (ne)Teama de a fi român )

www.munteanu.md22.07.2013

Partidul celor 7 pitici

 

Astăzi, câţiva deputaţi, foşti colegi de partid, au anunţat la o conferinţă de presă, din numele comanditarului „atacului raider” asupra Partidului Liberal, că s-a decis în taină, pe malul unui lac frumos de la Costeşti, Ialoveni (cu frigărui şi salată de varză), crearea unui nou partid politic. Motivul invocat este că, vezi Doamne!, nu e... (0 Partidul celor 7 pitici )

www.munteanu.md22.07.2013

Timofti pe urmele lui Stalin

 

Iosif Vissarionovici Djugaşvili, cunoscut sub pseudonimul de Stalin, obişnuia să discute îndelung cu Veaceslav Molotov (pe numele său adevărat Scriabin), care în anii cât Stalin a fost conducătorul URSS şi, implicit, a PCUS, a ocupat diferite funcţii în partid şi în stat, cele mai cunoscute fiind: Preşedinte al Internaţionalei Comuniste, Prim-Ministru al URSS şi Ministru... (1 Timofti pe urmele lui Stalin )

 
 
Vezi toata lista de bloggeri
 
 
 
Ultimele
Comentarii

Foarte tare sfaturile de beauty! Multumim !

Great article! That kind of information is shared on the internet. Come and consult with my website. Thank you

I really thank the website owner for sharing this impressive article here. Watch movies for free

天津市民晒"低碳账本" 排碳"大户"燃气和私家车昨天是首个“全国低碳日”,在天津经济技术开发区,不少家庭都有一本低碳账本,平板模温机,&

 
 
Vrei ca textul tau sa fie publicat aici?
Scrie-ne la info@blogspot.md

Vom publica acele articole care oferă perspective noi asupra temelor dezbătute în spațiu public și demonstrează o buna cunoaștere a subiectului abordat.

Inscrie-te acum sau Solicită blog