BlogPost.Timpul.md

Din ce-s făcute visele?

Din ce-s făcute visele, cele pe care le spunem cu voce tare sau cele pe care le încredințăm doar unor persoane speciale, ori cele pe care îndrăznim să le visăm când suntem doar noi cu noi, ori nici nu bănuim că ele sunt, că noi la ele năzuim, că le râvnim?

Eu am crezut că visele sunt țesute din speranțe.

Fiecare își merită visele și consecințele acestora. Am gândit că visele mele sunt atât de inabordabile pentru că sunt o patetică, o ciudată care nu știe să se exprime și să viseze lumește, ci doar făcând abuz de metafore, de childuri și pentru că îndrăznesc să țintesc hăt departe de cât și-ar permite lungul nasului meu.

Și mi-am dat crezare atunci când m-am privit dintr-o parte, și am răsuflat ușurată când ceva spre ce am năzuit mi-a trecut milimetric pe alături, când visul, în trecere, nu m-a recunoscut, pentru că atunci când te afli în preajma unui vis pe cale să devină realitate, întotdeauna simți o frică teribilă că n-ai putea face față. Cel puțin mie așa mi se întâmplă ades. Recunosc, uneori, visele mă execută silit.

Țin minte, prin clasa a șasea, la petreceri de 8 martie sau 23 februarie, după ce pleca diriginta, rămâneam singuri, fetele și băieții și dansam, organizam cunoscutul joc cu sticla de frigușor ori tarhun în mijloc. Unul rotea sticla și înspre cine se oprea gura sticlei, pe acela trebuia să săruți. Mie îmi era drag, în mare taină, de un coleg și mă străduiam să nu las să se observe asta. Și odată s-a întâmplat că la jocul cu sticla mâna lui să se întindă spre mine, iar eu în gândul meu mi-am spus: „Numai nu eu!” Iar gura sticlei s-a mișcat și s-a oprit în dreptul unei colege, una care, pe parcursul anilor de școală a profitat din plin de pe urma norocului meu chior, pentru că mă urmărea ca o umbră din fragedă copilărie.

Să revin la el, peste cinci ani am aflat că și acel băiat mă simpatiza și chiar mă credea foarte frumoasă. Deh! Eu îl iubeam pentru frumusețea sufletului și albăstrimea ochilor, iar el doar mă credea frumoasă.

Oricum, dacă aș fi fost mai atentă, aș fi înțeles că nutrește ceva pentru mine din comportamentul lui: întotdeauna era în preajma mea, se interesa de temele mele, dacă nu am nevoie de ajutor la examene. Însă atunci deja în mintea mea, eu visam la o căsnicie perfectă, până la adânci și răsadânci bătrâneți alături de altcineva, un băiat rău pe care eu eram sigură că-l voi transforma în prințul cel bun prin bunătatea și curățenia sufletului meu.

Când am crescut și am înțeles că există o diferență considerabilă între lumea din vis și cea în care îmi rod pe bune tocurile pantofilor, mi-am spus că ar trebui să fiu mai cumpătată și mai atentă. Că uneori ar trebui să-mi asum responsabilitatea și pentru visele împărtășite de alte persoane, indiferent dacă sunt sau nu vizată în respectivele vise.

Și am constatat că cele mai frumoase, mai extraordinare vise sunt cele din care faci parte tu, în ecuație cu cineva. Și m-am simțit mai mult decât flatată, m-am simțit onorată că unii oameni au avut încredere să-mi împărtășească din visele lor, cele mai ascunse.

De ce am înșiruit toate aceste cuvinte până să ajung aici? Am încercat să găsesc cu insistență lucruri, obiecte pierdute în memoria mea. Azi am înțeles că în biblioteca mea am multe vise spre care tind, nu știu însă e de bine sau nu prea, dar eu nu am vise… cum să le spun – solo. Poate îmi lipsește materia primă pentru ele?

Din ce-s făcute totuși visele? Nu-s făcute din speranțe, pasiuni, emoții, eșecuri și câștiguri. Visele se constituie reieșind din relația pe care o avem cu cei care ne înconjoară, reieșind din timpul pe care ni-l acordăm nouă și altora, din experiența pe care o acumulăm sau pe care o ratăm și din dorința de a fi mai buni, de a fi văzuți, primiți, apreciați, de ce nu, răsplătiți ca fiind mai buni. CEI MAI BUNI.

Voi când ați făcut ultima dată ordine în bibliotecă? Visele voastre din ce-s făcute?

sursa: lilianapopusoiconfidential.wordpress.com

blogpostt

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește BLOGPOST.MD pe TWITTER!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
visator

Liliana, într-adevar visele noastre sunt facute din sperante si pasiuni, fix asa cum spui. In acelasi timp ele sunt o portita de intrare intr-o alta lume, care se conduce dupa alte reguli. Mi se pare ca putin sens ar avea sa ne construim o bibloteca de vise stufoasā, cand noi nu stapanim prea bine reguli de baza ale lumii în care dorim sa intram. Hai sa vedem mai întâi de unde vin visele, si daca le putem modifica? Ce anume constituie un vis oarecare si prin ce se deosebeste de visul unui initiat? Un punct de plecare ar fi teoria conform careia toti indivizii unei specii de animale inteligente au acces la informatia obtinuta doar de cativa membrii ale acelei specii. Ca de pilda acele câteva maimute de pe o insula care invata sa prinda furnici folosind nuiele. În scurt timp toate maimutele din acea specie, chiar si cele care nu traiesc pe insula respectiva, invata sa foloseasca aceleasi fel de unelte, chiar daca nu au vazut asta nicaieri. Se presupune ca au avut acces la informatia initiala visând, ceea ce ne duce la prima regula a lumii viselor: Visele sunt acele fragmente din fluxul mental universal receptionate de creier in starea de veghe. Dar din moment ce avem o lume pe care o percepem ca fiind reala si solida, iar alta fluida si mai putin reala, nu cumva avem de-a face si cu o relatie intre ele? Ba da, niste visatori priceputi au observat ca schimbarile au loc mai întâi în lumea fluida, apoi în cea solida, iar ca peste tot în naturã, e nevoie de un anumit cost energetic. Ca visul sa capete forma e nevoie de intentie in scopul propus si de clarirate in imaginile visate, adica de ceva seriozitate si antrenament. Ca în orice alt domeniu de activitate de altfel. Fara intentie si claritate visul nostru risca sa ramâna unul oarecare. Sau unul întâmplator cu alte cuvinte.
Ma tem cã cele mai multe dintre visele noastre ajung într-o magazie, pline de praf, nu în bibliotecã.

Iunie 29, 2013 at 05:39 Răspunde
 
Aliona Trandafir

Eram convinsa ca azi dimineata am luat o carte de vise… Iar ca visurile noastre uneori nu se potrivesc, asta-i altceva… Poate gresesc?

Iunie 29, 2013 at 19:56 Răspunde
 
Nume: *
Adresa de email: *
nu se publica
Sit web
Comentariul*
 

 
 
 
De acelasi autor
 
 

Descoperire științifică de excepție la Chișinău

 

Un matematician moldovean soluționează o problemă formulată de către renumitul matematician francez Poincaré acum 130 de ani. Se numește Mihail Popa, este doctor habilitat, profesor universitar, cercetător ştiinţific principal la Institutul de Matematică și Informatică (IMI). A împlinit anul acesta 65 ani şi este unul din cercetătorii adevăraţi de la noi care munceşte cu onestitate şi cu... (0 Descoperire științifică de excepție la Chișinău )

Rușinea… de a fi moldovean

 

Ce fel de nație suntem noi, moldovenii? Îi aud pe unii care spun că sunt mândri că’s moldoveni. Ridică mândria la rang de virtute și se umflă în pene ca niște curcani plouați. Cum să te mândrești că ești moldovean când niște dobitoci, moldoveni mândri, au violat două suflete amărâte: într-un sat o femeie gravidă,... (6 Rușinea… de a fi moldovean )

Violează un scenariu bun din viață

 

în moldova nu se fac filme. cică nu avem scenarii. sau, de fapt, nu avem scenariști. pentru că scenarii avem, mai dă domnu, în fiecare zi la știrile pro tv. acum am intrat în perioada violurilor. epidemia violurilor. violăm tot de la capre la gravide și downi. uite un scenariu  bun: șapte tipi o violează... (0 Violează un scenariu bun din viață )

 
 
Vezi toata lista de bloggeri
 
 
 
Ultimele
Comentarii

Foarte tare sfaturile de beauty! Multumim !

Great article! That kind of information is shared on the internet. Come and consult with my website. Thank you

I really thank the website owner for sharing this impressive article here. Watch movies for free

天津市民晒"低碳账本" 排碳"大户"燃气和私家车昨天是首个“全国低碳日”,在天津经济技术开发区,不少家庭都有一本低碳账本,平板模温机,&

 
 
Vrei ca textul tau sa fie publicat aici?
Scrie-ne la info@blogspot.md

Vom publica acele articole care oferă perspective noi asupra temelor dezbătute în spațiu public și demonstrează o buna cunoaștere a subiectului abordat.

Inscrie-te acum sau Solicită blog