BlogPost.Timpul.md

Ce mai zice junimea de la Căușeni

Chiar dacă am interacționat doar de vreo 2-3 ori cu tinerii d-aici, mi-am formulat o viziune. Căușeniu-i sat mare (exact ca Chișinăul) și e un fel de capitală a regiunii de sud-est a Republicii Moldova. Aici se adună oamenii regiunilor vecine la piață de duminică și în unele cazuri la studii (eu cunosc câteva persoane).

Revin la tineri. Am convingerea că următorul an Căușeniu va deveni capitala tineretului. Președintele Consiliului Raional chiar se dedică tinerilor. La inițiativa lui și în colaborare cu Consiliul Raional Ștefan Vodă și cel din Cimișlia construiesc cel mai mare centru sportiv pentru tineri. Ieri am scris despre el aici. Mi-a plăcut mult.

Aici în Căușeni se pune mare accent pe sport și dovadă sunt produsele fotbalistice de la naționala de fotbal a Republicii Moldova – Igor Armaș de la naționala mare, și mai puțin cunoscut , bunul meu prieten și fost coichipier – Apostol Mihai, de la naționala de juniori.

În ziua când am venit, pe terenul de fotbal din Căușeni s-a organizat un campionat în memoria victimelor războiului de pe Nistru. Aici am întilnit câțiva tineri. Am bătut și eu mingea cu ei. Cică unii bloggeri mi-au intitulat „live performance”-ul ca master class.Fie.

La tabara unde am fost cazați, erau tineri. Ei deja păreau epuizați și plictisiți. Am abordat câțiva din ei. Și încercau să-mi zic că vor acasă. Le-am zis că-s din Carahasani. Iar ei erau din Antonești (satul vecin) și m-au rugat să-i iau cu mine spre casă. Dar le-am explicat că nu-i bine și că eu nu plec acum în Carahasani. Îmi era într-un fel jale de ei. Am devenit puțin mai nostalgic și-mi aduceam aminte de anii când plecam eu pe la tabere. P-atunci era o atmosferă mult mai veselă în tabără, nopțile nu dormeam și ne distram.

Un lucru relevant este că tinerii d-aici sunt mult mai deschiși față de alte regiuni. Și au posiblități mult mai mari. Păcatul meu că nu prea m-am bazat pe asta. Dar aș fi curios să aflu ce servicii mai există aici pentru tineri. Și dacă știți v-aș ruga să scrieți în comentarii.

blogpostt

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește BLOGPOST.MD pe TWITTER!

 
 
 
 
 
 
 
Etichete: ,
 
 
Codin Unionistul

COINCIDENTE OCULTE TERORISTE ANTI-UNIONISTE
SAU LICHIDARI LA COMANDA ?
–––––––––––––––––––––––––––––
1.
Daca nu s-a reusit in mai 1989, când prozatorului D. Matcovschi i s-a organizat un accident la comanda din care a scapat gratie Ingerilor Pazitori, apoi acum la cei 73 de ani, mai subtil, prin iradieri si otraviri s-a reusit anihilarea lui prin ingropare exact la data de 28 iunie 2013 când pe Piata Academiei din Chisinau la orele 11 se organizeaza un alt MARS PRO-RE-UNIRE cu România in semn de doliu a zilei de 28 iunie 1940 când Basarabia a fost cotropita de Imperiul Raului Rosu Comunist Moscalesc.
2.
O alta Coincidenta la Comanda: jurnalistul anti-comunist si unionist de la Casa Radio de la Schinoasa, Alecu Mocanu moare la 57 de ani de o boala “nemiloasa” – otravire si iradiere la comanda exact in zilele de la finele lui Oct.2012 când la Bucuresti s-a organizat cel mai mare Mars Unionist de dupa razboiul al doilea mondial.
3.
Lista coincidentelor-cadou a ocupantilor moscali continua:
disidentul anti-comunist si unionist fervent trecut prin Gulagurile din Siberia, Valeriu Graur stabilit la Bucuresti, “decedeaza” de batrânete otravita si iradiata iarasi la comanda exact in ziua de 15 Septembrie 2012, când la Chisinau, a doua zi de duminica s-a organizat cel mai mare Mars Unionist din istorie.
4.
Si o alta coincidenta sinistra: marea cântareata de opera Maria Biesu este “trimisa” pe lumea cealalta exact la 16 mai 2012, la aniversarea celor 200 de ani de ocupatie… moscaleasca, zi in care centrul Chisinaului era indoliat de miile de tineri studenti manifestând contra ocupatiei rusesti si asteptând Re-Unirea noastra cu România. Mai stiati ca Maria Biesu prin tineretele sale se declarase o ferventa unionista monarhista ?
–––––––––––––––––––––––-
CHIAR CREDETI IN ACESTE “COINCIDENTE” OCULTE,
DOMNULE PRESEDINTE ADORMIT N. TIMOFTE ?

Iunie 27, 2013 at 07:42 Răspunde
 
Nume: *
Adresa de email: *
nu se publica
Sit web
Comentariul*
 

 
 
 
De acelasi autor
 
 

Descoperire științifică de excepție la Chișinău

 

Un matematician moldovean soluționează o problemă formulată de către renumitul matematician francez Poincaré acum 130 de ani. Se numește Mihail Popa, este doctor habilitat, profesor universitar, cercetător ştiinţific principal la Institutul de Matematică și Informatică (IMI). A împlinit anul acesta 65 ani şi este unul din cercetătorii adevăraţi de la noi care munceşte cu onestitate şi cu... (0 Descoperire științifică de excepție la Chișinău )

Rușinea… de a fi moldovean

 

Ce fel de nație suntem noi, moldovenii? Îi aud pe unii care spun că sunt mândri că’s moldoveni. Ridică mândria la rang de virtute și se umflă în pene ca niște curcani plouați. Cum să te mândrești că ești moldovean când niște dobitoci, moldoveni mândri, au violat două suflete amărâte: într-un sat o femeie gravidă,... (6 Rușinea… de a fi moldovean )

Violează un scenariu bun din viață

 

în moldova nu se fac filme. cică nu avem scenarii. sau, de fapt, nu avem scenariști. pentru că scenarii avem, mai dă domnu, în fiecare zi la știrile pro tv. acum am intrat în perioada violurilor. epidemia violurilor. violăm tot de la capre la gravide și downi. uite un scenariu  bun: șapte tipi o violează... (0 Violează un scenariu bun din viață )

 
 
Vezi toata lista de bloggeri
 
 
 
Ultimele
Comentarii

Foarte tare sfaturile de beauty! Multumim !

Great article! That kind of information is shared on the internet. Come and consult with my website. Thank you

I really thank the website owner for sharing this impressive article here. Watch movies for free

天津市民晒"低碳账本" 排碳"大户"燃气和私家车昨天是首个“全国低碳日”,在天津经济技术开发区,不少家庭都有一本低碳账本,平板模温机,&

 
 
Vrei ca textul tau sa fie publicat aici?
Scrie-ne la info@blogspot.md

Vom publica acele articole care oferă perspective noi asupra temelor dezbătute în spațiu public și demonstrează o buna cunoaștere a subiectului abordat.

Inscrie-te acum sau Solicită blog